Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σάλλας φέρεται να αγοράζει και την Γενική,χωρίς μετρητα.Με την προίκα της ΑΤΕ.
Η Πειραιώς,με αντίτιμο μόλις 95 εκατομμύρια,αγόρασε την "καλή" ΑΤΕ.Έτσι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Αγροτικής ενσωματώθηκε στον ενοποιημένο ισολογισμό της Τράπεζας Πειραιώς.Επίσης ένα μέρος της χρηματοδότησης το κάλυψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (περαστικά μας),με άλλα 500 εκατομμύρια και έτσι η Πειραιώς κέρδισε σε ρευστότητα.

Ο συνδυασμός όλων αυτών,(χαμηλό αντίτιμο,στήριξη ΤΧΣ και κυρίως, ο ενοποιημένος ισολογισμός) επέδρασε θετικά στην μετοχή της Πειραιώς.

Το νέο ντήλ που έχει στα σκαριά η Τράπεζα του κου Σάλλα,στηρίζεται στην θετική αυτή επίδραση της τιμής της μετοχής του,με την προίκα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

'Ισως και μέσα στον μήνα που διανύουμε,είναι πιθανόν η Πειραιώς να εξαγοράσει την Γενική,με την Societe Generale να παίρνει ως αντάλλαγμα 4% των μετοχών της Πειραιώς και καθόλου μετρητά!
Δηλαδή το 100% της Γενικής για το 4% της Πειραιώς. Και με την Societe Generale να μπαίνει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς,με ένα πόσο που φημολογείται γύρω στα 130 εκατομμύρια!

Να υπενθυμίσουμε εδώ,οτι η διαφημιστική δαπάνη της Τράπεζας Πειραιώς στα ΜΜΕ,ανήλθε στα 26 εκατομμύρια.

Μήπως να κάναμε μια,αδόκιμη ίσως,αλλά προβοκατόρικη αριθμητική πράξη?
           130 εκατ. απο την S.G στην αύξηση του Μ.Κ. (εαν φυσικα γίνει το deal)
μείον    26 εκατ. διαφήμιση στα ΜΜΕ

μας μένουν 104 εκατομμύρια,να πάρουμε άλλη μια Αγροτική,βρε αδερφέ!

Και αν του κάτσει?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.