Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Reuters. Η κυβέρνηση Σαμαρά πουλάει μια απο τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Greece revs up privatisation drive to sway troika

ATHENS | Wed Sep 12, 2012

(Reuters) - Greece kickstarted a stalled privatisation drive on Wednesday to appease international lenders, saying it would start the sale of 29 percent of one of its most profitable companies - gambling monopoly OPAP - next week.


 Αθήνα,Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου,2012

(Reuters) Η Ελλάδα ξεκίνησε μια καθυστερημένη κίνηση ιδιωτικοποίησης την Τετάρτη για να κατευνάσει τους διεθνείς δανειστές, λέγοντας ότι θα ξεκινήσει την πώληση του 29 τοις εκατό σε μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ - την επόμενη εβδομάδα.

Οι επιθεωρητές
από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  είναι στην Αθήνα για μια επίσκεψη που θα καθορίσει εάν η χώρα παίρνει την κρίσιμη περαιτέρω ενίσχυση στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης.

Οι συνομιλίες
με την ελληνική κυβέρνηση έχουν βρεί ήδη εμπόδια,από την Κυριακή που επαναλήφθηκαν.

Το Κράτος κατέχει το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ,μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργου Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν είχει υπαινιχθεί ότι έβλεπε μία πώληση του ΟΠΑΠ το φθινόπωρο,ως μία "γρήγορη νίκη" στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων,ώστε να δείξει στους δανειστές ότι είναι σοβαρή ως προς την δέσμευσή της για μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.