Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΣΚΙΤΣΟ. Soloup. Ο Απρίλης, οι εκλογές & ένα πραξικόπημα. Ξαναδιαβάζουμε Βορίδη - Φαήλο - Τέλλογλου & New Statesman/BBCΟ σκιτσογράφος Soloup μας δίνει παραστατικά μερικές απριλιάτικες σκέψεις και συνειρμούς.Και αν ο σκιτσογράφος το κάνει με χιούμορ, η παρακάτω εφημερίδα που εκδίδεται από καλό φίλο και πελάτη του Βορίδη, μόνο πλάκα δεν κάνει.Επίσης όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία, στις 19 Απριλίου 2014, ο ίδιος ο Βορίδης, χωρίς καμιά βεβαίως πρόθεση για χιούμορ, έλεγε τα παρακάτω: 


 Βέβαια ο Βορίδης είναι χουντικός απο κούνια... Εντάξει...Η Δημοκρατία όμως είναι γενναιόδωρη Μαυρουδή...Επίσης μάλλον δεν έκανε χιούμορ ούτε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Φαήλος Κρανιδιώτης όταν έγραφε, μεταξύ άλλων, τον Σεπτέμβριο του 2012:


«Ο λαός θα υπομείνει θυσίες, αν δει να τιμωρούνται οι λεηλάτες.

Κοινό μυστικό, για τους περισσότερους ο έλεγχος θα προσέκρουε στην παραγραφή
και στο κατασκεύασμα περί ευθύνης υπουργών.

Οι εξαιρετικές καταστάσεις επιβάλλουν τη λήψη εξαιρετικών μέτρων.

Μόνο με ανορθόδοξο αλλά θεσμικό τρόπο θα αντιμετωπιστούν κατασταλτικά αλλά και για μελλοντικό παραδειγματισμό οι προδοτικές, παρασιτικές και καταστροφικές πράξεις πολιτικών κι επιχειρηματιών.

Και η τεράστια εθνική απειλή της λαθρομετανάστευσης μόνο με το ίδιο θεσμικό εργαλείο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, με καταδρομικούς ρυθμούς.

 Κι αυτό το εργαλείο είναι μόνο ένα, το άρθρο 48 του Συντάγματος
 περί «Καταστάσεως πολιορκίας».

Η πολιτική ηγεσία θα εκπλησσόταν από την τεράστια λαϊκή στήριξη μιας καταιγιστικής Επιχείρησης Νέμεσης.

Οι δυνάμεις της νομιμότητας, με θεσμικό τρόπο και με την εγγύηση των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι περιθωριακοί αυτόκλητοι «εκδικητές», να σπάνε πόρτες, σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ, και να παίρνουν σιδηροδέσμιους πολιτικούς και επιχειρηματίες, μαζί με υπολογιστές, αρχεία, τραπεζικούς λογαριασμούς, έγγραφα για υπεράκτιες εταιρίες». 


Για να συνεχίσει λίγο παρακάτω:


«Θα πουν πάλι κάποιοι ότι αυτά είναι ουτοπικές ανοησίες.

 Αυτοί σύντομα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με την τυφλή βία του όχλου, που δεν θα θέλει να τιμωρήσει συγκεκριμένους αλλά απλά να λιντσάρει όποιον φοράει γραβάτα.

Τότε θα δούμε ποιοι ήταν οι ανόητοι και οι ουτοπιστές.

Θα πουν ότι νομικά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

 Οτι θα πάνε οι πολιτικοί και οι εκδότες - μπετατζήδες - προμηθευτές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα δικαιωθούν.

Δεν πειράζει.

Αφού φάνε χώμα ή περάσουν αρκετό χρόνο στη στενή, βγουν λεζάντα τα πεπραγμένα τους, οι ελβετικοί λογαριασμοί τους και τα λαδώματά τους κι έχουν ξεδοντιαστεί τα μέσα μαζικής παραπλάνησής τους, αφού δημευτεί και ρευστοποιηθεί η περιουσία τους, ε, τότε ας πάνε και στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Η δουλειά θα έχει γίνει, οι επόμενοι θα ξέρουν».


Και τελείωνε:
           

«Δεν είναι ουτοπία.

 Είναι η μόνη θεσμική πρακτική λύση.

 Μερικά γερά πεύκα χρειάζονται.

Εστω κελιά, αν κάποιοι δεν αντέχουν το αίμα.

Πάντως, σε αντίθεση με πολλά νοικοκυριά, αυτά θα έχουν ρεύμα…»

 

Και να ήταν μόνο η Ακροδεξιά;


Ο Ποταμίσιος Τάσος Τέλλογλου γράφει μεταξύ άλλων την Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, στο protagon του Σταύρου Θεοδωράκη την εποχή που ο ΓΑΠ ετοιμαζόταν να σερβίρει έναν ολόκληρο λαό στο πιάτο, τα παρακάτω:


«Να κάνουμε εκλογές; Δεν είμαστε αυτόχειρες. Άρα τι μένει; Μια κυβέρνηση σαν εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, από όλους τους πολιτικούς χώρους. 


Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πω πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν «εκτός» ή να ερμηνευτούν ανάλογα. 


Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς…».


3 χρόνια μετά,τον Ιανουάριο 2013 ο ίδιος δημοσιογράφος έγραψε στην Καθημερινή ένα άρθρο, που για πολλούς ήταν ένας ύμνος στον χουντικό Ντερτιλή.

Κλείνοντας να θυμίσουμε το παρακάτω δημοσίευμα του New Statesman, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2013.


New Statesman .Ελλάδα.Επαφές πολιτικών με Στρατό, για εγγυήσεις ότι δεν θα επέμβει σε πιθανή εξέγερσηΤο περιοδικό δημοσίευσε ολόκληρες τις δηλώσεις του Πρέσβη Χρυσανθακόπουλου, ο οποίος μας πληροφορούσε ότι έχει προσληφθεί η μισθοφορική Blackwater από την Κυβέρνηση και ότι υπάρχουν συνομιλίες συγκεκριμένων πολιτικών με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να δοθούν εγγυήσεις ότι ο Στρατός στην Ελλάδα δεν θα επέμβει σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής ή λαικής εξέγερσης.
Καθώς επίσης και το παρακάτω ρεπορτάζ από το BBC


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

 
New Statesman .Ελλάδα.Επαφές πολιτικών με Στρατό, για εγγυήσεις ότι δεν θα επέμβει σε πιθανή εξέγερση


O σύμβουλος του πρωθυπουργού,Φαήλος Κρανιδιώτης προτείνει δικτατορία

ΑΡΧΕΙΟ.VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια Δημοκρατια

 


Γενναιόδωρη η Δημοκρατία. Ο ακροδεξιός Βορίδης Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στην Κ.Σ. του ΟΑΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.