Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Συνέλαβαν 35χρονο επειδή ανέβασε φωτογραφίες επεισοδίων με κατηγορία την ανατροπή του πολιτεύματος

Τα φαινόμενα λογοκρισίας δείχνουν να έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με απoκορύφωμα τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.

Ένα ακόμα κραυγαλέο περιστατικό είναι αυτό της σύλληψης του 35χρονου Αλέξανδρου Χονδρογιάννη ο οποίος βρέθηκε σε μία συμπλοκή αστυνομικών με διαδηλωτές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κέρκυρα και συνελήφθη επειδή ανήρτησε στο facebook φωτογραφίες από τις συμπλοκές.

Συγκεκριμένα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, ξεκίνησαν μικροεπεισόδια όταν μέλη του αριστερού χώρου ήθελαν να εμποδίσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του πολέμου στην Κέρκυρα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ο Θεόδωρος Μπούκας, κυβερνήτης του ελληνικού πλοίου για την Γάζα το 2010, αντιστάθηκε στην προσαγωγή του από τους αστυνομικούς. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Αλέξανδρος Χονδρογιάννης έβγαλε φωτογραφίες από τη συμπλοκή και στη συνέχεια τις «ανέβασε» στο Διαδίκτυο στον λογαριασμό του στο Facebook.

Την επόμενη μέρα, ο κ. Χονδρογιάννης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και κατέσχεσαν τον υπολογιστή του και τη φωτογραφική μηχανή. Αργά τη νύχτα του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και έργω εξύβριση. Από την πλευρά της Αστυνομίας η αιτιολογία για τη σύλληψη του 35χρονου είναι επειδή η δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία.
Ο Χονδρογιάννης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για λογοκρισία και μάλιστα χωρίς να έχει την εμβέλεια του Βαξεβάνη ή άλλου μέσου ενημέρωσης:
«Η ίδια λογοκρισία εφαρμόζεται και εδώ. Δεν θεωρώ ότι εγώ και όποιος άλλος βάζει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο έχει την εμβέλεια του Βαξεβάνη ή του κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης. Αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο σκοπός τους είναι να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Εδώ απέλυσαν δημοσιογράφους από την κρατική τηλεόραση επειδή έβηξαν, ούτε καν σχολίασαν, και αυτό ενόχλησε».
Πάντως, είναι πιθανό οι κατηγορίες να αλλάξουν και οι τελικές κατηγορίες, με τις οποίες θα βαρύνεται ο Χονδρογιάννης, θα προσδιοριστούν από τον εισαγγελέα, όταν λάβει στα χέρια του την δικογραφία.

ΠΗΓΗ http://www.koutipandoras.gr/?p=28104&cpage=1#comment-29894

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.