Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σφιχταγκάλιασμα ΔΟΛ-MEGA σε ΝΕΡΙΤ από Καψή & Καραπαναγιώτη. Όλο το απίστευτο Εποπτικό Συμβούλιο.








Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη κόρη του Λέοντα Καραπαναγιώτη, ιστορικού διευθυντή των Νέων και δεξί χέρι του Λαμπράκη, (την εποχή που ο Καψής ήταν αρχισυντάκτης εκεί),  η οποία συνεργαζόταν επι σειρά ετών με το MEGA, θα συνδράμει την προσπάθεια του άλλου παιδιού του ΔΟΛ, του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λάμπράκη, Παντελή Καψή, στο «δύσκολο έργο του».


Οι υπόλοιποι του έμμισθου Εποπτικού Συμβουλίου έχουν τόση σχέση με την τηλεόραση, όσο και ο καθένας μας.



Άννα Δαμιανίδη, δημοσιογράφος από την Εφημερίδα των Συντακτών” και παλαιότερα επίσης στα  Νέα. Επίσης και Athens Voice. Βαρύς (και ασήκωτος) εκσυγχρονισμός!


Ανδρέας Ζούλας, δημοσιογράφος της Καθημερινής. Ο αξιοσέβαστος κατά τα άλλα κύριος Ζούλας, έχει εξαπολύσει μύδρους κατά καιρούς κατά των Δημοσίων υπαλλήλων. Όπως και ο αδερφός του
Στάμος, όπως φυσικά και ο γιός του Κωνσταντίνος και οι δυο επίσης αρθρογράφοι της Καθημερινής 

Τώρα βέβαια  με την τοποθέτηση του Ανδρέα Ζούλα στην ΝΕΡΙΤ, κλέινει ένας πλήρης κύκλος της οικογένειας Ζούλα στο Δημόσιο. (Στάμος Ζούλας, ΕΡΤ 2009  και Κωνσταντίνος Ζούλας ΕΡΤ και Αθήνα 984).

Ας είναι…


Χρήστος Χωμενίδης. Συγγραφέας, Νεοπασόκος, υμνητής ΓΑΠ και πρώην μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ
Στο Νέο-Πασόκος βέβαια χωράει μια μικρή κουβέντα. καθώς είχε συνοδεύσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε ένα ταξίδι επιχειρηματιών στην Κίνα…


Τα υπόλοιπα μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Δημόσιας ( ο Θεός να την κάνει) Τηλεόρασης είναι ο Λουκάς Καρυτινός, μαέστρος,  ο καθηγητής Σίμος  Σιμόπουλος πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2012) και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Όλοι άνθρωποι της τηλεόρασης…μέσω του τηλεκοντρόλ!


Παρακάτω διαβάστε μια αναδημοσίευση σχετικά με την Guest Star, Τατιάνα Καραπαναγιώτη

 

LEFTeria



Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012





Το Ελληνικό Όνειρο της Τατιάνας Καραπαναγιώτη. Του Νίκου Μιχαλόπουλου

                                             Ευτυχώς δεν την πάχυναν τα ποπ κορν.





Το Ελληνικό Όνειρο της Τατιάνας Καραπαναγιώτη.


Του Νίκου Μιχαλόπουλου



 Παλαιότερα η μεγαλοαστική τάξη, έστελνε τα κορίτσια της στα μεγάλα πανεπιστήμια, κυρίως του εξωτερικού, εσωτερικές ή μη, σε κολλέγια, στις καλόγριες, οπουδήποτε θα τους έδινε το απαραίτητο πρόσθετο κύρος που δίνει η ανώτερη μόρφωση και η παιδεία, καθώς και το κατάλληλο υπόβαθρο καθώς φυσικά και τις γνωριμίες με τον συχνωτισμό με τον ανθό της Τάξης τους, για να επιτελέσουν κατόπιν τον κοινωνικό τους ρόλο, ως συνεχιστές της εγχώριας άρχουσας τάξης, Της Ελίτ.



Πλέον τα μεγέθη έχουν αλλάξει. Η αστική τάξη στέλνει τα παιδιά της σε ενα κολλέγιο (όποιο να΄ναι) και έπειτα στην φάμπρικα των πτυχίων εξπρές των αγγλικών πανεπιστημίων, για να σπουδάσουνκάτι (ότι να΄ναι). Η προυπόθεση των γνωριμιών βέβαια καθιστά αναλλοίωτη την πορεία των τέκνωνπρος την καταξίωση, όπως και παλαιότερα.


 Η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη είναι η κόρη του Λέοντα Καραπαναγιώτη, παλιού διευθυντή του Βήματος και δεξί χέρι του Λαμπράκη, εγγονή του υπουργού του Βενιζέλου, Βύρωνα Καραπαναγιώτη.
Απο την πλευρά της μητέρας της κατάγεται απο την παλιά οικογένεια Βαλαωρίτη - είναι εγγονή του υπουργού Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και δισεγγονή του ποιητή Βαλαωρίτη.


 Αποφοίτησε απο την Σχολή Μωραϊτη και πήρε το απολυτήριο λυκείου το 1989, καθώς και μπάτσελορ στην Φωτογραφία απο το London Institute. Την βρίσκουμε έπειτα στην Ελλάδα να εργάζεται ως τηλεοπτική παραγωγός στο Μέγκα, στα "42 Λεπτά με την Μάρα Ζαχαρέα" και "ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ  με τον Αλέξη Παπαχελά¨, έως το 2008.
Έκτοτε και ως σήμερα, εργάζεται ως παραγωγός στους "Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη", "ΕΛΛΗ με την Έλλη Στάη", "ΈΡΕΥΝΑ με τον Πάυλο Τσίμα", όλα στο Mega, καθώς και στους "ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ με τον Αλέξη Παπαχελά", ΣΚΑΙ.

Επίσης, έχει αναλάβει τη παραγωγή διαφημιστικών spot στα ΝΕΑ, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Προφανώς η κυρία Καραπαναγιώτη, στον ελεύθερο χρόνο της, πρέπει να υπήρξε μανιώδης θεατής κινηματογραφικών ταινιών. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η τοποθέτησή της το 2011, στο Προεδρείο (αντιπρόεδρος) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Απο τις αναπαυτικές πολυθρόνες του κινηματογράφου, στην ηλεκτρική καρέκλα του ΕΚΚ, υπεύθυνη για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ταινιών. Υπεύθυνη για την εξέλιξη και την πορεία τιυ ελληνικού σινεμά. Ουσιαστικά την διαχείριση του κινηματογράφου στην χώρα.


Και όχι μόνο. Υπάρχει και η κρατική επιχορήγηση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά το 2011 το ΕΚΚ από τον τακτικό προϋπολογισμό και την επιστροφή φόρου εισιτηρίων έλαβε 1 εκ. 176 χιλιάδες, 1εκ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση και επιστροφή φόρου 322 χιλιάδες ευρώ.


 Η Διοίκηση του ΕΚΚ είχε χρέη 15.564,80 ευρώ (17.500.000 ευρώ σύμφωνα με την ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ) και είχε επίσης να διαχειριστεί κονδύλια άνω των 10 εκ. ευρώ.

Βρίσκοντας το Αμερικάνικο Όνειρο ο Κουέντιν Ταραντίνο, απο θεατής b movies στον κινηματογράφο της γειτονιάς του, έγινε ένας απο τους μεγαλύτερους μάστορες της 7ης Τέχνης.
Το Ελληνικό Όνειρο είναι πιο ευρύχωρο. Η Τατιάνα απο σχέση θεατή με το ελληνικό σινεμά έγινε πρόεδρός του και εσχάτως προιστάμενός του ως ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (τρομάρα μας).
Sorry Quentin, ζήσε εσυ το όνειρο σου, η Τατιανα το δικό της και εμείς οι υπόλοιποι τον εφιάλτη μας.


ΥΓ. Η πρώτη Υπουργός Πολιτισμού προερχόμενη απο το Πασόκ ήταν η Μελίνα Μερκούρη.
Η τελευταία είναι η Τατιάνα Καραπαναγιώτη.
Αυτό εξηγεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.




Από τα "Τετράδια Ενημέρωσης", Αύγουστος 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.