Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κυβερνητική δέσμευση εκκένωσης της ΕΡΤ μέχρι τέλος Οκτωβρίου Η  ΕΡΤ είναι η μόνη που έχει αυτές τις κρίσιμες ώρες, ανταποκριτή στην Μέση Ανατολή, τον Πάνο Χαρίτο.

 Αναρτούμε δημοσίευση που έκανε ο ανταποκριτής, στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Για να δείτε τις ανταποκρίσεις του, συντονιστείτε διαδικτυακά, στις 9 στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για όλες τις εξελίξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή

Κυβερνητική δέσμευση εκκένωσης της ΕΡΤ μέχρι τέλος ΟκτωβρίουΣτη δέσμευση πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκεύη θα έχει αδειάσει από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας φέρεται να προχώρησε κυβερνητικό στέλεχος.Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκεύη, ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής από κοινού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή για την ΕΡΤ κ. Μάναλη συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο των Εξωτερικών με στόχο να υπάρξει μια πρώτη αποτύπωση των αναγκών και των ζητουμένων για την καλύτερη δυνατή κάλυψη της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης από πλευράς Ελλάδος.

Η ανάληψη της προεδρίας ξεκινάει την 01/01/2014 και όπως κατέστησαν σαφές οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΔΤ που παραβρέθηκαν στη συνάντηση απαιτείται ένα διάστημα δυο μηνών για να διαχειριστούν το στήσιμο του εξοπλισμού της ΕΡΤ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τεχνικές απαιτήσεις της προεδρίας.


"Εφόσον οι εγκαταστάσεις δεν ανακτηθούν τότε το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο" αφού θα χρειαστεί να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες δορυφορικής μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος και δίνοντας ένα παράδειγμα ανέφεραν ό,τι "μιλάμε για δεκάδες εκατομύρια ευρώ".


Με εξαίρεση τον κ. Καψή ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην κουβέντα με τα στελέχη του ΥΠΕΞ, τα άλλα μέλη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και ασχολούνται με τα ραδιοτηλεοπτικά δεν συνεισέφεραν το ελάχιστο στην κουβέντα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Αν η παραπάνω δεσμεύση υλοποιηθεί τότε θα πρέπει να αναμένεται σύντομα και το τέλος της εκπομπής των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι οποίοι από τις 11 του Ιούνη δεν έχουν σταματήσει την εκπομπή και την παραγωγή προγράμματος.


Με ποιό τρόπο θα διακοπή η μετάδοση και θα εκκενωθεί το κτίριο παραμένει ερωτηματικό – δεν έγινε καμία τέτοιου είδους αναφορά στην εν λόγω σύσκεψη.


Επίσης με ερωτηματικό παραμένει και η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ.
Το μόνο βέβαιο είναι πως, οι ρυθμοί προόδου στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά θυμίζουν ταχύτητες Γκίκα Μάναλη. Του στελέχους που δήλωνε πως δεν πήγε στην ΕΡΤ για να την κλείσει.


Αν τώρα ο ίδιος άνθρωπος είναι αυτός που θα ανοίξει και τη ΝΕΡΙΤ, μένει να μάθουμε πότε συνταξιοδοτείται για να εικάσουμε το πότε θα βάλει και τις υπογραφές που απαιτούνται για να κινηθούν τα πράγματα.


Πάνος Χαρίτος
Δημοσιογράφος ΕΡΤ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Πονοκέφαλος για Καψή.Η ΕΡΤ θα καλύψει την ΔΕΘ ενώ είναι η μόνη με ανταποκριτή στην Μ.Ανατολή.
Σφιχταγκάλιασμα ΔΟΛ-MEGA σε ΝΕΡΙΤ από Καψή & Καραπαναγιώτη. Όλο το απίστευτο Εποπτικό Συμβούλιο.
THE INDEPENDENT. H νεα Ελληνική Κρατική Τηλεόραση, έρχεται από το παρελθόν.VIDEO FRANCE2. «Ελλάδα: ο θάνατος της δημόσιας τηλεόρασης» 2 ρεπορτάζ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


VIDEO. ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να εργάζονται δωρεάν με περισσότερους θεατές από ποτέ.
VIDEO FRANCE2. «Ελλάδα: ο θάνατος της δημόσιας τηλεόρασης» 2 ρεπορτάζ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Το κείμενο της έκκλησης που απευθύνει η 70η Γενική Συνέλευση της EBU από την Μάλτα, για την επείγουσα ανάγκη της αποκατάστασης της ΕΡΤ.Freedom House: Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η πιο ανησυχητική εξέλιξη για την ελευθερία του τύπου. «Αρνητική η επίδραση στη βαθμολόγηση της Ελλάδας του χρόνου».ΑΡΧΕΙΟ.Ασφαλιστικές εισφορές «αποκλειστικά» για τους καναλάρχες με Βασιλικό Διαταγμα του 1958 σε ΦΕΚ του 2012!Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.«Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ξεκάθαρο βήμα ενάντια στην δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα»
VIDEO Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου των εργαζομένων της ΕΡΤ. Πάνω από 300 εκατ.ζημιά στον προϋπολογισμό
Σίμος Κεδίκογλου.Παγκόσμιο φαινόμενο εκπροσώπου , τα έργα του στην ΕΡΤ και η τραγική εμφάνιση "πανελίστα" στο RT.
24 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» Ονομαστική λίστα.Η NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ) δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στον Μπαρόζο για την ΕΡΤ. "Στο Φως και στο Σκοτάδι"
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/06/new-europe_22.html


Neue Zürcher Zeitung (Ελβετία) «Ο Σαμαράς επιδεικνύει αυταρχικά χαρακτηριστικά»LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!De Morgen (Belgium). Το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ένα χτύπημα στην Δημοκρατία και την Eλευθερία του ΤύπουΓιατί πραγματικά κλείνουν την ΕΡΤ. Με ποιο τρόπο δίνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους καναλάρχες της Digea.GUARDIAN Σαμαράς , Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. Απειλές Στουρναρα σε EBUBUSINESS INSIDER «Η απόφαση της Ελλάδας να σκοτώσει την ΕΡΤ ήταν καταστροφική» Πως επηρεάστηκε η τιμή των Ελληνικών ομολόγων!

VIDEO Ενθουσιασμός και μαχητικός παλμός με το Άξιον Εστί στην ΕΡΤ

VIDEO.Ρεπορτάζ FRANCE 24 Πως σχολίασαν οι Γαλλικές εφημερίδες το μαύρο στην ΕΡΤ.L'Humanité : “Αποκαλύψεις: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής” Έγγραφο που δείχνει κερδοφορία της ΕΡΤ, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ). Παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ κατά παράβαση 2 συγκεκριμένων Εθνικών Νόμων-Κοινοτικών Οδηγιών, σύμφωνα με διαρροές Κομισιόν!VIDEO.Ρεπορτάζ FRANCE 24 Πως σχολίασαν οι Γαλλικές εφημερίδες το μαύρο στην ΕΡΤ.«Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό». Διαμαρτυρία Αλληλεγγύης στην Ελλ.Πρεσβεία στις Βρυξέλλες από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) Κατατέθηκε Πρόταση προς συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την ΕΡΤ!!MORNING STAR Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αψηφούν τον «πολιτιστικό βανδαλισμό». Οργισμένη δήλωση Προέδρου IFJΗ επείγουσα επιστολή που έστειλε στον Σαμαρά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ). Καλεί σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες.
LE MONDE. Το κλείσιμο της ΕΡΤ : ποτέ δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο, "ακόμη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θυμίζει Ρουμανία του Τσαουσέσκου"


 

AP. "Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης" 
ΦΩΤΟ.ΕΞΩΦΥΛΛΟ LIBERATION “ΕΛΛΑΔΑ.Ποιός έκλεισε την τηλεόραση?”VIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»Απο τα γηπεδα και το ράδιο-Αλιβέρι,στην ΕΡΤ,μέσω Κεδίκογλου. VIDEO.EURONEWS Διαμαρτυρία αλληλεγύης στην ΕΡΤ από δημοσιογράφους, έξω από την Ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες
ΑΡΧΕΙΟ. ΚΛΟΠΗ. Με υπογραφή Κεδίκογλου, 75 εκατ.ευρω απο το ανταποδοτικο της ΕΡΤ,δωρο στους ιδιωτες της ενεργειας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.