Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

CNN Αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή με εύγλωτη φωτογραφία-μήνυμα. “Αν είχες αντιδράσει στις δολοφονίες μεταναστών, ο Παύλος μπορεί να ζούσε”.





Το CNN προσπαθεί να εξηγήσει στο αμερικάνικο κοινό, τι είναι η Χρυσή Αυγή και τι πρεσβεύει, ενώ δίνει και ένα εκτεταμένο χρονικό των συλλήψεων.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του Cas Mudde, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου της Γεωργίας, ότι θεωρεί την Χρυσή Αυγή ως ένα από τα “λίγα αληθινά νεοναζιστικά κόμματα στην Ευρώπη”, όπως αποδεικνύεται από τα έντυπα του κόμματος και το ναζιστικό υλικό.

«Η Χρυσή Αυγή δεν κοιτάει τόσο πολύ προς την ελληνική χούντα για έμπνευση, αλλά μάλλον προς την ναζιστική Γερμανία», δήλωσε στο μέσω CNN e-mail.ο Mudde.


Μέσω e-mail απάντησε και η ελληνική αστυνομία για τις ανάγκες του ρεπορτάζ,.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλε το e-mail στο CNN στα ελληνικά (!) και μεταφράστηκε από το αμερικάνικο δίκτυο, δήλωσε ότι το σώμα - ως κρατικός θεσμός- "δεν πρέπει να έχει δεσμούς προς κανέναν πολιτικό προσανατολισμό." 

Ωστόσο, οι περιπτώσεις που προκύπτουν εξετάζονται μεμονωμένα, ανέφερε η δήλωση, και το Υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει ως στόχο να μην αφήσει καμία «σκια» πάνω από την αστυνομία.

Περαιτέρω, η αστυνομία ερευνά τα επεισόδια βίας, αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι περίπλοκες και παίρνουν χρόνο, δήλωνε στο e-mail. Οι επακόλουθες καθυστερήσεις "θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.".


Μετάφραση - Απόδοση Αποσπάσματος: LEFTeria-news




ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


INDEPENDENT. Editorial : “Λάθος Αυγή: Oι συλλήψεις νεοναζί στην Ελλάδα θα επιτύχουν το ελάχιστο αν η βαθύτερη δυσπραγία δεν αντιμετωπιστεί”.





GUARDIAΝ. Editorial: “Ελλάδα: σκοτάδι την αυγή”





WSJ Blog Brussels. Έκθεση στην ΕΕ, αναφέρει "δημοκρατική οπισθοδρόμηση" σε Ελλάδα και Ουγγαρία.





VIDEO.BBC. Οι ανταποκρίσεις και το ρεπορτάζ για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής





CHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας





REUTERS. Απροσδόκητα ελεύθεροι πριν την δίκη οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.




VIDEO.CHANNEL 4 / Paul Mason. Ελλάδα: μετά τη δολοφονία του Killah P, μια μάχη για τη δημοκρατία;





Χρυσή Αυγή.
Πλήρες Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.