Κυριακή 6 Απριλίου 2014

VICE (UK). “Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη φίλη με τη Χρυσή Αυγή απ' ό,τι νομίζαμε”.Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη φίλη με τη Χρυσή Αυγή απ' ό,τι νομίζαμε.


Vania Turner 4 Απριλίου 2014Η Ελλάδα είναι πολύ μακριά από το να βγεί από την οικονομική ύφεση, παρά όλα τα πράγματα που οι τηλεδημοσιογράφοι της χώρας λένε στο κοινό τους, τους τελευταίους δύο μήνες. 


Και, πραγματικά, τα χρήματα είναι το λιγότερο από τα προβλήματά, το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει όλων των ειδών τα χάλια, αλλά και ότι κατάφερε να κρύψει το άσχημο πρόσωπό του, κάτω από ένα μεγάλο βουνό χρημάτων κατά τα χρόνια της ευημερίας, έτσι ώστε κανείς πραγματικά να μην το είχε παρατηρήσει μέχρι τώρα. Είχαμε να  αντιμετωπίσουμε αυτή την ασχήμια από τότε που τελείωσαν τα λεφτά, και δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα.


Το τελευταίο πολιτικό σκάνδαλο που απειλεί τη δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την επιβολή λιτότητας είναι μια μαγνητοσκοπημένη συνομιλία που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ του πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), Ηλία Κασιδιάρη. Το βίντεο δείχνει ότι η δίωξη του ακροδεξιού κόμματος, με κατηγορίες που σχετίζονται με «εγκληματική οργάνωση», είχε ενορχηστρωθεί από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σημειώσουν πολιτική πρόοδο και να κερδίσουν ψήφους.


Προφανώς αυτό απαιτεί να βάλουμε μερικά πράγματα στο μικροσκόπιο - για παράδειγμα, την εγκυρότητα του πορίσματος που συντάχθηκε από τις δικαστικές αρχές μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ακτιβιστή και ράπερ Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά το περασμένο φθινόπωρο.


Ο Κασιδιάρης έδωσε την απομαγνητοφώνηση του βίντεο στο κοινοβούλιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης για φηφοφορία σχετικά με την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μετά την δημοσίευση, ο γιος του Μπαλτάκου εισέβαλε στα γραφεία της ΧΑ στο Κοινοβούλιο και προσπάθησε να επιτεθεί σε τρεις βουλευτές τους.


 Η ανάρτηση του βίντεο στην ρωσική ιστοσελίδα RuTube έχει αποδιοργανώσει το πολιτικό και δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα, καθώς ο Μπαλτάκος- ο οποίος έκτοτε παραιτήθηκε από τη θέση του ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται ευρέως ότι είναι το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προσωπική επιλογή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να τον βοηθήσει να διαμορφώσει και να διευθύνει την κυβερνητική πολιτική.  


Και αν είναι εντάξει, όπως φέρεται, να φτιάχνει ποινικές διώξεις, ποιός ξέρει μέχρι τι είναι ικανός να έχει κάνειΣτην απομαγνητοφώνηση, ο Μπαλτάκος φαίνεται να ζητάει συγνώμη στον  Κασιδιάρη για τον τρόπο που τα γεγονότα εκτυλίσονται κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Υπαινίσσεται ότι ο ανακριτής δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του Κασιδιάρη - ή του άλλου βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου και αυτός είναι ο λόγος που οι δυο τους δεν έχουν φυλακιστεί.  Που σημαίνει ότι αυτός, [ο Μπαλτάκος] ανοιχτά υποστηρίζει την αθωότητά τους, ενώ παράλληλα υποδηλώνει ότι η ευθύνη για το ότι δεν βρίσκονται υπό κράτηση, είναι των υπουργών και όχι των δικαστικών αρχών. Ο Μπαλτάκος στη συνέχεια υπαινίσσεται ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρενέβησαν συνειδητά στη δικαστική διαδικασία, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν την εξτρεμιστική ακροδεξιά οργάνωση.Η ευκολία και η άνεση με την οποία ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης φαίνεται να συνομιλεί με ένα μέλος μια οργάνωσης που για πολλούς Έλληνες, είναι ουσιαστικά ένας πολιτικός βόθρος - ένα κόμμα που πολλοί θεωρούν ότι είναι η πιο βίαιη πολιτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα - έχει προκαλέσει ένα κύμα σοκ σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι σάπιο στην καρδιά του πολιτικού συστήματος.  


Στο βίντεο, ο Μπαλτάκος ακούγεται να λέει στον Κασιδιάρη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, τον οποίο περιγράφει ως «αστό», ήταν πεπεισμένος ότι η ποινική δίωξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής θα βλάψει τα ποσοστά της και θα ωφελήσει το δικό του κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.


Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπαλτάκο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη - ευσεβής Χριστιανή - διορίστηκε στη θέση της, γιατί προέρχεται από το ίδιο χωριό με τον πρωθυπουργό. Στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει ότι η Κουτζαμάνη κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ότι είναι «παγανιστές, ειδωλολάτρες [και] Ναζί», προσθέτοντας ότι «αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό». Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταδικαστεί, λέει ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη, όχι επειδή είχαν κάνει κάτι κακό αλλά επειδή η Κουτζαμάνη τους «την φύλαγε» (had it in for them).Πίσω στο 2012, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος είχε πετάξει έξω απ΄το γραφείο του, έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του ανθρώπου, και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν ενδιαφέρεται για τις διεθνείς ευθύνες και τα καθήκοντα της χώρας.


Δυστυχώς, κάτι μου λέει ότι θα ακολουθήσουν και πιο ανησυχητικές αποκαλύψεις.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-newsΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ


Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά. Όλες οι ανταποκρίσεις
VIDEO/ΦΩΤΟ.«Η Ελλάδα απαγορεύει ξανά τις διαδηλώσεις». Τον γύρο του κόσμου μέσα απ'τον Διεθνή Τύπο κάνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων & η επέμβαση της αστυνομίας.
ΑΡΧΕΙΟ. TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"
CHANNEL 4 / Paul Mason. Αν ο Σαμαράς & οι υπουργοί του έκαναν την επιχείρηση κατά των φασιστών τσίρκο, πλέον δεν έχουμε ανάγκη από κλόουν!
VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια Δημοκρατια;
VIDEO/ΦΩΤΟ.«Η Ελλάδα απαγορεύει ξανά τις διαδηλώσεις». Τον γύρο του κόσμου μέσα απ'τον Διεθνή Τύπο κάνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων & η επέμβαση της αστυνομίας.
"Ο Σαμαράς αντιπροσωπεύει τα πιο εθνικιστικά, αντιδραστικά και ξενοφοβικά στοιχεία της κοινωνίας".
Πρώην βουλευτής της ΝΔ στον Harry van Versendaal
Πως φτάσαμε στο ευρω-φιάσκο με Ζαρούλια.Η Ντόρα, το EGAM, ο Ξένος Τύπος & η "δέσμευση Σαμαρά".

 CHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας

IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.
ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!


Συνεχίζονται τα ενδοπαραταξιακά πυρά. Παυλόπουλος.”Απίθανες, ανεύθυνες” και αστείες οι θεωρίες των δυο άκρων.Ενδοπαραταξιακά πυρά.Χατζηγάκης: η ΝΔ μεταλλάχθηκε σ' ένα «ακροδεξιό κόμμα», Κακλαμάνης: κάποιοι ξεπλένουν το ιδεολογικό & πολιτικό τους παρελθόν
FINANCIAL TIMES Η ελληνική δεξιά είναι ομηρος της δικής της αποτυχίαςAJC. Greece New Democracy Party Leader Reaffirms Opposition to Anti-Semitism, Holocaust Denial
Samaras stands for the most base nationalist, reactionary and xenophobic elements of society

Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα "H κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να στηρίζει την Χρυσή Αυγή"Haaretz Ο Σαμαρας μεταμορφωσε την ΝΔ σε ενα ακροδεξιο,εθνικιστικο κομμα. (αποσπασμα)
THE TIMES OF ISRAEL. "Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ξεπλένει νεοναζί;"
O σύμβουλος του πρωθυπουργού,Φαήλος Κρανιδιώτης προτείνει δικτατορία
 


Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ! Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & Grecovery
Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/09/2012-2013.html

The Greek Government Might Be Better Friends with Golden Dawn Than We Thought
By Vania Turner Apr 4 2014

Greece is a long way away from getting out of its economic slump, despite all the stuff the country's newscasters have been telling their audiences for the past couple of months. And, really, money is the least of our troubles; the real problem is the fact that the Greek political system is all kinds of messed up, but that it managed to hide its ugly face under a big pile of cash during the years of prosperity, so nobody really noticed until now. We've had to deal with that ugliness since the money ran out, and it's not going to be easy to shift.

The latest political scandal to threaten Greece's democracy since austerity was imposed is the release of a video-taped conversation between the government’s former-Cabinet Secretary, Panagiotis Baltakos, and Golden Dawn (GD) spokesman Ilias Kasidiaris. The video suggests that the prosecution of the far-right party, for charges relating to it being a "criminal organisation", was orchestrated by the government in an attempt to make political headway and win votes. 
Obviously that calls a few things into question – for example, the validity of the 150,000 page report that was compiled by judicial authorities following the murder of anti-fascist activist and rapper Pavlos Fyssas by Golden Dawn member George Roupakias last autumn.


Kasidiaris released the video transcripts in parliament on Wednesday during a meeting about the vote to lift the political impunity of five Golden Dawn MPs. Following the release, Baltakos’ son stormed the GD parliamentary offices and attempted to assault three of the party's deputies. The release of the video on the Russian site Rutube has thrown Greece's political and juridical system into dissaray, as Baltakos – who has since resigned from his post as cabinet secretary – was widely perceived to be Prime Minister Antonis Samaras' right hand man, handpicked by the PM himself to help him shape and direct government policy. And if he's allegedly OK with making up criminal charges, who knows what else he's been up to.

In the transcript, Baltakos appears to be apologising to Kasidiaris for the way events have unfolded during the ongoing judicial investigation into the Golden Dawn's activities. He suggests that the investigator had no evidence against Kasidiaris – or another GD MP, Ilias Panagiotaros – which is why the two haven't been imprisoned. Meaning he's openly supporting their innocence, while also suggesting that the responsibility for their not being detained lies with government ministers and not with the judicial authorities. Baltakos then suggests that government officials consciously intervened with the judicial process in an attempt to dismantle the extremist far-right group.

The ease and comfort with which a senior government official appears to be conversing with a member of what, for many Greeks, is essentially the political cesspit – a party that many consider to be the most violent political force in the EU today – has caused a wave of shock across the country, reinforcing the feeling that there is something rotten at the heart of our political system. In the video, Baltakos can be heard telling Kasidiaris that the Greek prime minister, who he describes as a "bourgeois", was convinced that the criminal prosecution of the neo-Nazi Golden Dawn would hurt the party's polling rates and benefit his own party, New Democracy.

 Morevoer, according to Baltakos, Supreme Court Judge Euterpe Goutzamanis – a devout Christian – was appointed to her position because she comes from the same village as the prime minister. In the video, Baltakos says that Goutzamanis accused the Golden Dawn of being "pagans, idolaters [and] Nazis", adding that "this goes against Christianity”. Golden Dawn members were convicted, Baltakos tells Kasidiaris, not because they had done anything wrong but because Goutzamanis had it in for them.
Back in 2012, Panagiotis Baltakos threw a National Human Rights Commission representative out of his office, stating that the government of New Democracy had no interest in the rights of man, and that he didn't personally care about the country’s international responsibilities and duties.
Unfortunately, something tells me that more upsetting revelations will follow.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.