Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

O Sir Τakis της Βουλής και τα 100 ρουσφέτιαΟ Δημήτρης Τάκης εν ώρα εργασίας
 
“ Υποκρισία από την κυβέρνηση και ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ”
 
Η κυβέρνηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος των υπαλλήλων της βουλής ενεργοποιώντας τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του μνημονίου. Στόχος της κυβέρνησης ήταν να στρέψει μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των υπαλλήλων της βουλής ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της πρόκλησης … κοινωνικού εμφυλίου και επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τις λαοκτόνες συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί. Ξαφνικά καλοπληρωμένοι … και από το δημόσιο δημοσιογράφοι ανέδειξαν το ζήτημα των προνομίων των υπαλλήλων της βουλής, ακολουθώντας κατά πόδας των υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τώρα η κυβέρνηση φέρνει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα υπάρξουν μεγαλύτερες περικοπές και ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που είχε επιχειρήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα και από την περίφημη τροπολογία που είχε φέρει ο κ. Στουρνάρας στη βουλή. Όμως την ίδια ώρα που στοχοποιούνται οι υπάλληλοι της βουλής με ευθύνη της κυβέρνησης, κάποιοι προσλαμβάνονται στο κανάλι της βουλής, χωρίς η πρόσληψή τους να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Εκτός αυτού κάποιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πρωτοστατούν στην διάχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας εργάζονταν επί πολλά χρόνια στο κανάλι της βουλής, λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς για … τετράωρη εργασία. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Ο κ. Δημήτρης Τάκης

Κεντρικό ρόλο στο θέμα της ανάδειξης του θέματος που αφορά στα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής διαδραμάτισε το Mega Channel και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης. Βέβαια ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι έκανε τη δουλειά του και ότι ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία και το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ωστόσο είναι υποκριτικό και τουλάχιστον πρόκληση οι υπάλληλοι της βουλής να γίνονται στόχος από συγκεκριμένα ΜΜΕ, όταν δημοσιογράφοι των ίδιων ΜΜΕ εργάζονταν στη βουλή και συγκεκριμένα στο κανάλι της Βουλής τα προηγούμενα χρόνια εισπράττοντας παχυλούς μισθούς.

Το Periodista φέρνει στο φως τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες όριζαν και το υψηλό ποσό που λάμβανε ο εν λόγω δημοσιογράφος την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή την περίοδο του μεγάλου πάρτι.

Την πρώτη απόφαση υπογράφει στις 9 Νοεμβρίου 2004 η τότε πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Ο μισθός του κου Δημήτρη Τάκη, ο οποίος σήμερα αναδεικνύει το θέμα των υπαλλήλων της βουλής ανερχόταν στις 2.450 ευρώ για συνεργασία με το κανάλι της βουλής. Με απόφαση της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη, η σύμβαση του Δημήτρη Τάκη ανανεώθηκε 1 χρόνο ακριβώς μετά στις 9 Νοεμβρίου 2005 με τις ίδιες υψηλές χρηματικές απολαβές των 2.450 ευρώ.

Ωστόσο το πάρτι στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της βουλής δεν σταματά εκεί: Στις 7 Νοεμβρίου 2008 η σύμβαση ανανεώνεται ορίζοντας αυτή τη φορά μεγαλύτερο ποσό, δηλαδή 2.650 ευρώ, ως απολαβές του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάξη. «Ο προαναφερόμενος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της βουλής» αναφέρει και η νέα σύμβαση – απόφαση του επόμενου Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις των Προέδρων της Βουλής για τις συμβάσεις του Δημήτρη Τάκη στα έγγραφα που φέρνει στο φως το Periodista 


Υποκρισία της κυβέρνησης

Σαν την περίπτωση του Δημήτρη Τάκη υπάρχουν και άλλες. Όμως, εκτός αυτού, φαίνεται ότι η υποκρισία της κυβέρνησης περισσεύει. Στο οργανόγραμμα του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού της βουλής προβλέπονται 48 θέσεις. Ωστόσο όπως πληροφορείται το Periodista έχουν καλυφθεί 100 θέσεις, που σημαίνει ότι 52 άτομα έχουν προσληφθεί χωρίς δημοσίευση στο ΦΕΚ. Η δυνατότητα διορισμού προκύπτει από το άρθρο 2 παρ. όπου "Με απόφασεις του Προέδρου μπορεί να προσλαμβάνεται προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αοριστου χρόνου..." στον "ειδικό κανονισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού της βουλής των Ελλήνων  στο οποίο παραπέμπει στο άρθρο 91 του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει διορισμούς χωρίς δημοσίευση.

Ρωτάμε λοιπόν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον γενικό γραμματέα της βουλής κ. Παπαϊωάννου: Ποιοι είναι αυτοί οι 100 υπάλληλοι;

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τι είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης όταν είχε επισκεφθεί το κανάλι της βουλής:. Είχε κάνει λόγο για "... για κρίσιμη , ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα έξοδα....".

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.