Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με τους «καναλάρχες που κυβερνούσαν τον τόπο»

Συνεχιζεται ο πολεμος του ΣΥΡΙΖΑ με ΜΕΓΚΑ-ΕΘΝΟΣ-ΝΕΑ

"Φέρτε πίσω τις τηλεοπτικές συχνότητες-αποτελούν εθνικό πλούτο"


Σε μετωπική σύγκρουσή με τους «καναλάρχες που κυβερνούσαν τον τόπο» βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «το απόστημα της διαπλοκής πρέπει επιτέλους να σπάσει και να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο».

πηγή: NewsKosmos.Com

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» επιτέθηκε εκ νέου κατά του Γιώργου Μπόμπολα και του ΔΟΛ σχετικά με την υπόθεση της τηλεοπτικής άδειας του MEGA κάνοντας λόγο για «καναλάρχες που κυβερνούσαν αυτό τον τόπο».

Νωρίτερα, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο Νίκος Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, που αποκάλυψε η iefimerida: «Εάν η διαπλοκή του Έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war...»

«Νομίζω ότι τα λέει όλα αυτό το tweet. Η ελληνική πολιτική ζωή έχει σφραγιστεί από σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε μεγαλοκατασκευαστές και οικονομικά συμφέροντα, σε μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικές ηγεσίες», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το μήνυμα του Νίκου Παππά. «Αυτοί ήταν που τις τελευταίες δεκαετίες καναλαρχούσανε, αυτοί είναι οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούσαν σ' αυτό τον τόπο», πρόσθεσε.

«Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα το οποίο κανείς δεν το ανέδειξε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι το θέμα της κατοχής των δημόσιων συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι δημόσιες αυτές οι συχνότητες, δεν είναι ιδιοκτησίας τους. Πληρώνουν, δεν πληρώνουν; Πώς τις κατέχουνε; Υπάρχουν ασυμβίβαστα; Μπορούν αυτή την στιγμή άνθρωποι, οι οποίοι διαμορφώνουν μέσω από την κατοχή μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών την κοινή γνώμη, να εξυπηρετούν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά τα θέματα τα οποία έχουν καταταλαιπωρήσει την ελληνική πολιτική ζωή, πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες μας, έτσι και ο λαός μας εμπιστευτεί και βρεθούμε στα πράγματα. Είναι αυτό το οποίο έχει κάνει όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους να μας χτυπούν λυσσαλέα», δήλωσε στο Marconi Radio 96,1 F.M., όπως αναφέρει η iefimerida. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνηθεί να δώσει συνέντευξη στο Mega κατηγορώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ότι το προηγούμενο διάστημα είχε αποκλείσει το ΣΥΡΙΖΑ από το δελτίο ειδήσεων.

Σε ανακοίνωσή σχετικά με την επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει :

«Τα όσα αποκαλύφθηκαν σήμερα (σχετικά με την επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών), αποδεικνύουν ότι τελικά... λεφτά υπάρχουν! Λεφτά υπάρχουν στους μεγαλοφοροφυγάδες και δεν καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, γιατί κάποιοι επέλεξαν, να μην συστήσουν (από 31.3.2011 που ισχύει ο Ν. 3943) την σχετικά επιτροπή.

Αποδεικνύουν επίσης την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αντί της καταστροφολογίας, της επιβολής χαρατσιών, της μείωσης κοινωνικών δαπανών, αμοιβών και συντάξεων.

Καλούμε τον υπουργό Οικονομικών, να δώσει στην δημοσιότητα (αν υπάρχουν) τις περιπτώσεις (που υπάγονται στη συγκεκριμένη επιτροπή) και σχετίζονται με οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό τρόπο, με ΜΜΕ και επιχειρήσεις δημόσιων έργων.

Οι πολιτικές ευθύνες για τη μη σύσταση της επιτροπής είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν. Το απόστημα της διαπλοκής πρέπει επιτέλους να σπάσει και να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.