Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής, συνεχής πονοκέφαλος για τους Έλληνες διπλωμάτες.

Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής, συνεχής πονοκέφαλος για τους Έλληνες διπλωμάτες. Απο τον Νίκο Μιχαλόπουλο

H Ελληνική διπλωματία απολογείται σε εχθρούς και φίλους

15.2.2013Magnify Image


Σε πονοκέφαλο για το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχουν εξελιχθεί οι πολυπίκοιλες δράσεις-δηλώσεις-εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής επι παντώς επιστητού σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική και όχι μόνο.

Τα κρούσματα που έχουν φέρει την Ελληνική διπλωματία να απολογείται σε εχθρούς και φίλους είναι πολλά και συνεχή.

Στις 27 Οκτωβρίου διαβάζουμε στο Bussiness Insider ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρνουν την σύγκρισή τους με τους Ναζί σε ένα νέο επίπεδο καθώς ο Κασιδιάρης ανέγνωσε μέσα στο κοινοβούλιο ένα απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, ένα κείμενο αντι-σημιτικής προπαγάνδας που κυκλοφορούσε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της ανόδου του κόμματος στην εξουσία 1930 στην Γερμανία. Ήταν επίσης μια από τις βασικές «δικαιολογίες» του Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα.


Δύο μέρες μετά, το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα εκδίδει ανακοίνωση από το Παρίσι για το θέμα ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα..


Η είδηση η οποία ανακυκλώθηκε από όλες τις εφημερίδες στο Ισραήλ,προστέθηκε στην ήδη δύσκολη δουλειά του Πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, ο οποίος τον Ιούλιο αναγκάστηκε να δικαιολογηθεί επίσημα, μέσω της εφημερίδας Jerusalem Post, για τον ξυλοδαρμό ανταποκριτή της εφημερίδας από ακροδεξιούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρέσβης Λουκάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης για το περιστατικό το οποίο χαρακτήρισε ως μεμονωμένο.

Ακόμη και για εμάς που καταδικάζουμε την πολιτική διαχωρισμού του Ισραήλ ως βαθιά ρατσιστική, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πράξεις και δηλώσεις που κινητοποιούν διπλωμάτες και αποστολές, επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδι εντυπώσεων.

Τον Νοέμβριο το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε στο αντίστοιχο Ελληνικό, καθώς οργανωμένοι Χρυσαυγίτες πέρασαν τα Αλβανικά σύνορα για κατάθεση στεφάνου σε νεκροταφείο πεσόντων του ¨40.

«Τέτοιες φασιστικές πορείες δεν θα επιτραπούν στην Αλβανία. Επίσης τέτοιες τελετές μπορούν να γίνονται και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γίνονται επιδρομές μέσα στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση από τις αρχές της γειτονικής χώρας και αυτό είναι μια ασέβεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου, με τον Έλληνα ομόλογό μου, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχα δηλώσει ξεκάθαρα και με έμφαση, και συμφώνησε και ο ίδιος, ότι τόσο η αλβανική κυβέρνηση όσο και η ελληνική θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγχονται αυτοί οι σχηματισμοί, με ακραίους, φασιστικούς και εθνικιστικούς προσανατολισμούς που σκοπό έχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μας», άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει ο “ασπονδος φίλος» μας Εντμοντ Παναρίτι, υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Λίγες εβδομάδες πρίν, ο προϊστάμενος του τελωνείου Δοϊράνης δήλωνε ότι , «δεκαπέντε μέλη της Χρυσής Αυγής Θεσσαλονίκης είχαν ανέβει στα σύνορα, όπου παρατάχθηκαν στην άκρη φωνάζοντας συνθήματα και κυματίζοντας τις ελληνικές σημαίες. Έλεγαν, μάλιστα, ότι η Ελλάδα φτάνει 300 χιλιόμετρα μέσα από τα σύνορα της FYROM».

Το θέμα του αγώνα των δεκαπέντε (15) “συναγωνιστών” πήρε διαστάσεις και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Κιλκίς, να διερευνήσει την υπόθεση.

Τι ακριβώς κατάφεραν αυτές οι δράσεις στον αγώνα που έδωσε η ελληνική αντιπροσωπεία, λϊγο καιρό μετά στις διαβουλεύσεις στην Νεα Υορκη σχετικά με το όνομα της FYROM, δεν μας γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος.


Τον Νοέμβριο είχαμε βέβαια και την είδηση-πραγματικό πονοκέφαλο για το Υπ.Εξ, της ταξιδιωτικής οδηγίας της Πρεσβείας των ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες, λόγω ρατσιστικών επιθέσεων, με τους Times της Ν.Υόρκης να γράφουν στις 16 Νοεμβρίου: “Σε μήνυμα στην ιστοσελίδα της, η πρεσβεία σημειώνει ότι οι αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική ή από Μέση Ανατολή,βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η προειδοποίηση έγινε λόγω της αύξησης των βίαιων επιθέσεων κατά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και των ξένων επισκεπτών, κυρίως από μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενός νεοναζιστικού πολιτικού κόμματος”.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, έσπευσε να απαντήσει ότι «τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας»
Ένα “δραστήριο” Υπουργείο Εξωτερικών.
Magnify ImageΜέσα σε όλα αυτά έρχεται και το πιο σοβαρά, κατά την γνώμη μου, ζήτημα, η ενεργοποίηση του δραστήριου.Αιγύπτιου Υπουργοί Εξωτερικών Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ.

Ο Αμρ είναι ο άνθρωπος που με τις ευλογίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαχειρίστηκε και πέτυχε την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην Λωρίδα της Γάζας τον Νοέμβριο και μάλιστα δέχθηκε τα εύσημα προσωπικά από την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον., σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για το θέμα.

Το Αγυπτιακό Υπ.Εξ. και το Υπουργείο Ενέργειας έχει θέσει ήδη θέμα αμφισβήτησης της Ελληνικής ΑΟΖ, θέτει θέμα Γαύδου αλλά και Καστελόριζου υπέρ Τουρκίας και προσεγγίζει την Άγκυρα.
Συγκεκριμένα επιδιώκεται να αποκτήσει η Αίγυπτος σύνορα με την Κύπρο και την Τουρκία, με την χώρα μας να χάνει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ΑΟΖ που θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει.


Σε αυτό το μείζον θέμα για την Ελληνική Διπλωματία, έρχεται να προστεθεί η είδηση ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου ανησυχεί για τις ζωές και τα ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών του στην Ελλάδα και θα αναλάβει δράση.Σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Daily News Egypt αναφέρει στις 20 Ιανουαρίου


“Ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Ελλάδα Tariq Adel επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της πρεσβείας για την παροχή βοήθειας στους Αιγύπτιους που ζουν στην Ελλάδα, μετά από την αύξηση των επιθέσεων στις κοινότητες των μεταναστών.

Η Ελλάδα ιστορικά υποδεχόταν τους ξένους, αλλά η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην άνοδο των ακροδεξιών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής, οι οποία κατηγορεί τους ξένους εργαζόμενους και τους παράνομους μετανάστες για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Αμρ είναι σε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του για την διασφάλιση ότι οι Αιγύπτιοι πολίτες προστατεύονται από παρόμοιες επιθέσεις”.


Βούτυρο στο ψωμί του Αιγυπτιακού και Τούρκικου Υπ.Εξ καθώς και του Αμερικάνικου παράγοντα μια τέτοια εξέλιξη.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των ευκαιριών που δίνουν οι “πατριωτικές” δράσεις των Χρυσαυγιτών να παίρνουν λαβή κάθε λογής κέντρα και απόκεντρα, είναι το δημοσίευμα του αιώνιου προβοκάτορα, της Χουριέτ, η οποία παίρνει στα σοβαρά την δήλωση του βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου, Παναγιώταρου, ότι θα πάει να βάλει σημαία στα Ίμια και στήνει ένα ρεπορτάζ πάνω σε αυτό, στις 3 Φεβρουαρίου για να προκαλέσει εντυπώσεις.


Τα πράγματα είναι απλά. Αν κάνεις εγχείρηση σε κάποιον χωρίς δίπλωμα Ιατρικής και ειδικότητα Χειρουργικής, σίγουρα θα τον σκοτώσεις τον ατυχή που θα πέσει στα χέρια σου.

Άνθρωποι που μέχρι χθες διατηρούσαν αποκλειστικά κατάστημα στρατιωτικών ειδών στο Μοναστηράκι, καλό θα ήταν να μην μπλέκουν με την εξωτερική πολιτική και διπλωματία στην υπερευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.


ΠΗΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.