Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Με -10% ΦΠΑ , συμφωνία κυβέρνησης – εστίασης για μείωση μόνο εως 5% των τιμών και μηδέν για το 25%, των δημοφιλών προιόντων εστίασης.






Τα θαύματα κρατούν τρείς μέρες, το πυροτέχνημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 μονάδες, κάτι παραπάνω. Αλλα τελείωσε, πριν καν ξεκινήσει.


Σύμφωνα με συμφωνία των Στουρνάρα, Κεφαλογιάννη, Χατζηδάκη και των επιχειρηματιών εστίασης, από 1η Αυγούστου, οι τιμές θα είναι μειωμένες, το πολύ κατά 5% και όχι σε όλα τα προιόντα.

Οι επιχειρηματίες έθεσαν βέτο και τουλάχιστον το 25% των προιόντων εστίασης θα μείνει στις παλιές, ήδη αυξημένες τιμές και ας αποδίδουν λιγότερο ΦΠΑ στο κράτος.


Εκτός μείωσης θα μείνουν  τα αλκοολούχα ποτά αλλα και τα «καλά» (και ακριβά) προιόντα εστίασης όπως κάποια ψαρικά-ψάρια, κρέας (πχ φιλέτο, παϊδάκια, χταπόδια κλπ).


Επίσης εστιάτορες και ξενοδόχοι  θα αναρτήσουν ένα μπλε σήμα-κράχτη που θα αναγράφει ότι μειώθηκαν οι τιμές αλλά ακόμη θα λάβουν και κίνητρα (!) όπως προτεραιότητα σε σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων χρηματοδότησης ενώ θα υποστηριχτούν επικοινωνιακά με ονομαστική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και τις αντίστοιχες άλλων δημόσιων φορέων. 


Ακόμη θα λαμβάνεται μέριμνα ώστε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου, που θα οργανώνει εκδηλώσεις, να επιλέγει τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετέχουν στη συμφωνία αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.