Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η ΔΙΑΣ εχει αυτονομηθει και κανει οτι γουσταρει

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΗΓΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
18/05/2012
15:08
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

18.5.2012

Κατά βούληση ξυλοδαρμοί από την Ομάδα Δίας;



Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για καταγγελία κρούσματος μαζικής απειθαρχίας από ένστολους αστυνομικούς στην ΑΣΟΕΕ



Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Ελευθέριο Οικονόμου έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφορικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας, αγνοώντας τις αντίθετες εντολές του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ και ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών εισέβαλαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν άγρια φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από ανακοίνωση της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .



Σε μιά περίοδο που με αυξημένη συχνότητα κάνουν την εμφάνιση τους περιστατικά αυθαίρετης βίας από υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας σε βάρος πολιτών όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι Οικολόγοι Πράσινοι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το εάν σκοπεύει να ανεχθεί παρόμοια κρούσματα μαζικής απειθαρχίας στο μέλλον και εάν πρόκειται να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την έρευνα του περιστατικού και την παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη.



Ας αναλογιστούν επίσης όσοι επέμεναν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εάν με το μέτρο αυτό προστατεύεται πραγματικά η δημόσια περιουσία ή ανοίγει η κερκόπορτα τις αυθαιρεσίας ορισμένων επίορκων υπαλλήλων των σωμάτων ασφαλείας σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.



Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«κ.Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (Βλ. μεταξύ άλλων δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», 17 Μαΐου 2012, http:// www.tovima.gr/society/article/?aid=458160), περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί, στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2012, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:

α) Εάν επιβεβαιώνετε την ανωτέρω καταγγελία.

β) Εάν λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού έχει διαταχθεί σχετική έρευνα καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας όταν αυτή ολοκληρωθεί.

γ) Εάν το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μεμονωμένο κρούσμα απειθαρχίας ή όπως αναφέρει το δημοσίευμα «αυτό το κρούσμα «μαζικής ανυπακοής» θεωρείται ενδεικτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία της ομάδας μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα».

δ) Ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον αλλά και για την παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη».



Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/



Υποσημειώσεις:

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1381.pdf



Περισσότερες πληροφορίες:

Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 2103306301 εσωτ.111

Γραφείο Τύπου, 2103306301 εσωτ. 116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.