Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Σεισμό» στη ΝΔ προκαλεί η επιστροφή της Ντόρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που σάρωσε στην Α’ Αθηνών, όσο και ο αντιπρόεδρος της παράταξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, αντέδρασαν στις φήμες περί τοποθέτησης της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ επικεφαλής του ψηφοδελτίου και μάλιστα στο Επικρατείας. 
Στην Κρήτη, οι υποψήφιοι βουλευτές διαμηνύουν εμμέσως στον Α. Σαμαρά πως θα σηκώσουν παντιέρα επανάστασης σε περίπτωση που δεχτεί τη Ντόρα πίσω και αυτό γιατί τα ποσοστά της ΔΗΣΥ, ειδικά στα Χανιά, ήταν πολύ ανεβασμένα.
Ίδια εικόνα και στην Ηλεία, όπου οι φήμες ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης επιστρέφει και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση ήδη εκλεγέντων βουλευτών έχει εξοργίσει κατοίκους και υποψηφίους.
Η ΝΔ πήρε πλειοψηφία στην Ηλεία έπειτα από 20 χρόνια. Το αρνητικό είναι πως οι εκεί ψηφοφόροι έχουν ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που επιστρέψει η Ντόρα και ο Κοντογιάννης στην παράταξη, είναι διατεθειμένοι να ρίξουν «μαύρο», αποδοκιμάζοντας έτσι την επιστροφή τους.
Ήδη, οι τοπικές οργανώσει Βάρδας, Γαστούνης, Κρεστένων, Αμαλιάδας έλαβαν τηλέφωνα, φαξ και mail από ψηφοφόρους-ακόμη και από το χωριό του Κοντογιάννη, το Βαρθολομιό-ότι η Ηλεία δεν συγχωρά την αποχώρηση του πρώην βουλευτή και την απώλεια της έδρας καθώς και ότι τουλάχιστον 150 μεγαλοστελέχη τους απειλούν με παραίτηση.
Το δίλλημα για τον Α. Σαμαρά είναι πλέον μεγάλο, αν και οι πιστοί στον πρωτεύσαντα στο νομό Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα, δηλώνουν πως και πάλι θα στηρίξουν τη ΝΔ.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η κ. Μπακογιάννη επιστρέψει στη ΝΔ, πολλοί είναι αυτοί που θα την καλοδεχτούν, αλλά εξίσου πολλοί και ενδεχομένως περισσότεροι, να είναι και αυτοί που θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.