Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ισως αυτος ειναι ο λογος που ζητησε δημοψηφισμα τωρα η μερκελ


Ιστορικό χαμηλό για τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

 
 
 
 
Μετά την υποβάθμιση των ισπανικών τραπεζών από τον οίκο Moody's
Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό την Παρασκευή και αναμένονταν να πέσουν ακόμα περισσότερο, ύστερα από τη μαζική υποβάθμιση του αξιόχρεου των ισπανικών τραπεζών από τον οίκο Moody's που ενέτεινε τους φόβους για οικονομική κατάρρευση της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής κρίσης.
Η φυγή των επενδυτών προς κεφάλαια χαμηλού κινδύνου δεν φαίνεται να εξασθενεί, παρότι οι αποδόσεις κινούνται σε ιστορικά χαμηλά εν μέσω φόβων για μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα στην Ισπανία, της οποίας οι τράπεζες έχουν πληγεί από την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων.
Με τις αγορές να αδιαφορούν για δημοσκόπηση που δείχνει ρεύμα υπέρ των μνημονιακών κόμματων στην Ελλάδα ένα μήνα πριν από την εκλογική αναμέτρηση, οι καμπύλες απόδοσης Ισπανικών και Ιταλικών ομολόγων εξομαλύνθηκαν - σημάδι πως οι αγορές θεωρούν πιθανότερο το ενδεχόμενο χρεωκοπίας.
«Οι δημοσκοπήσεις μπορεί φυσικά και να αλλάζουν. Γνωρίζουμε το πόσο επισφαλής είναι η κατάσταση και δεν την παίρνουμε τοις μετρητοίς», σχολίασε ο Νταβίντ Σνάουτς, αναλυτής στην Commerzbank.
«Η Moody's συνεχίζει να απειλεί τον τραπεζικό κλάδο και αυτό είναι αδιάσειστο γεγονός, πολύ περισσότερο από οποιεσδήποτε δημοσκοπήσεις. Έχουμε άλλη μία μέρα και άλλο ένα υψηλό για τα futures γερμανικών ομολόγων... και δεν βλέπω τίποτε να ανακόπτει την ανοδική τους τροχιά».
Τα futures ομολόγων κατέγραφαν αύξηση 10 μονάδων βάσης στις 143,77, έχοντας φτάσει νωρίτερα στη συνεδρίαση σε ιστορικό ρεκόρ των 144,06 μονάδων. Ο κ. Σνάουτς συνιστά στους επενδυτές ότι θα φτάσουν στις 145,50 μονάδες, κάτι που συνάδει με πτώση 10 μονάδων βάσης στις δεκαετείς αποδόσεις προς τα 1,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.