Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λιγες σκεψεις σχετικα με τα "κομματα της κοινης λογικης", Ντορα, Μανος, Τζημερος & Σια

by OKO

ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.





ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ.


Oχι και η Μπακογιαννη στις αδικημενες δυναμεις της κοινης λογικης.

Η γυναικα ειναι ο τσοχατζοπουλος της ΝΔ. Επρεπε να ειναι μεσα.

Ποιες ηταν οι θεσεις ευθυνης και τι εκανε οπου περασε? Απο το Εξωτερικων ειχε μπουκωσει με κονδυλια την Action Aid της αδερφης της.Ασε που γεμισε το Υπουργειο με γεροντες Πρεσβεις εκ Προσωπικοτητων που επαιρναν μισθο εως τον ταφο.Ειχε προβληματα με το προσωπικο(η' οχι?),με τους πρεσβεις,σε σημειο να βγαζει ανακοινωσεις η Ενωση Διπλωματικων Υπαλληλων..
 Για να μην πουμε για τον φιλο της τον Κασσιμη,που τον γνωριζα κιολας.Αφου εκανε μπαζα με τα Κεπ και τα Αποδημων τωρα καλλιεργει σαλιγκαρια!!

Ασε το Wikileaks που επικαλειται τηλεγραφημα του φιλου της του Σπεκχαρντ που λεει σχεδον οτι παλι καλα που εχουμε την Ντορα και δεν προχωραει η συμφωνια με τα αντιαροπορικα τορ μι,τα ρωσικα τεθωρακισμενα και τις συμφωνιες του Καραμανλη με τους Ρωσους.

Ακομη και σημερα,σηκωνονται και οι πετρες οταν μιλαμε για την Ντορα στο Εξωτερικων.Και οταν λεω Σημερα, το εννοω κυριολεκτικα!

Ανακοινωση του ΕΛΙΝΥ

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων αποδοκιμάζει έντονα τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη κατά την διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 25-4-2012. 

Συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη δήλωσε:
«.Λένε ότι η λύση είναι η ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει η ΑΟΖ, το λέω και εγώ. Αλλάας είμαστε ρεαλιστές. Οι Κύπριοι ανακήρυξαν την ΑΟΖ το 1998, ξεκίνησαν τιςαδειοδοτήσεις το 2007 και δεν περιμένουν το πρώτο ευρώ πριν το 2016. Έχουμεεμείς την πολυτέλεια να περιμένουμε 18 χρόνια; Ποιον κοροϊδεύουν; Να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Να τελειώνουμε με τα ψέματα,τον λαϊκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα.»

Τις δηλώσεις αυτές θεωρούμε ότι είναι παραπλανητικές και υποβαθμίζουν την σπουδαιότητα της ΑΟΖ.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η κα Μπακογιάννη, ως Υπουργός Εξωτερικών από το 2004, δεν ξεκίνησε καθόλου το θέμα της ΑΟΖ, βάσει της UNCLOS 1982, έτσι ώστε σήμερα να την είχαμε ανακηρύξει και ίσως οριοθετήσει. Τα ωφελήματα της χώρας μας θα ήταν πολλαπλά, κυρίως οικονομικά και θα είχαμε περίπου δεκαπλασιάσει την Ελληνική Επικράτεια (ξηρά και θάλασσα).

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η Άγκυρα με πρόσφατες αποφάσεις της ανακοινώνει την χορήγηση αδειών έρευνας Υδρογονανθράκων, μεταξύ άλλων σε περιοχές του Καστελόριζου και νότια της Ρόδου, αντιβαίνοντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.


 Αρθρο απο το Βημα
 
Υπερβάσεις κατά 270% από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για τα μυστικά κονδύλια καταγγελθηκαν στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπύρο Μουζακίτη,στην προκαταρκτική εξέταση που έχει αυτεπάγγελτα διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με καταγγελίες η υπέρβαση αφορά στην περίοδο 2009 - 2010 και των δύο κυβερνήσεων, δηλαδή επί υπουργίας των Ντόρας Μπακογιάννη και Δ. Δρούτσα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουζακίτης, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε τεράστια υπέρβαση στα ποσά που διατίθενται σε διάφορα υπουργεία.



Την καναμε Δημαρχο και μολις βγηκε πηρε 150 εκατομμυρια δανειο,το 2003. Μεχρι το 2004 ειχε φαει και τα αποθεματικα.Αυξησε τα δημοτικα τελη και εβαλε παρκομετρα μεχρι και την Κρεαταγορα! Βεβαια φευγοντας τον λογαριασμο τον πληρωσε ο επομενος. Και να πως.

19 Μαρτίου 2012

Στη σύναψη νέου δανείου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2012, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να ικανοποιήσει ληξιπρόθεσμα χρέη. Η απόφαση λήφθηκε τη Δευτέρα το βράδυ με αυξημένη πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, την παράταξη του Ν. Κακλαμάνη και τον κ. Γ. Αμυρά.
Το δάνειο αφορά ποσό 31.700.000 ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη που έχουν δημιουργηθεί το 2003-2004

Ενα μεγαλο ποσοστο του δημοσιου χρεους ειναι τα χρεη των δημων,που τα φορτωθηκαν στην καμπουρα τους δημοσιοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι.
Δεν πρεπει να παει για αυτο φυλακη ομως,αλλα για τα παρακατω.
 
Πριν τα παρακατω ομως να δουμε και τους υπολοιπους φορεις της κοινης λογικης.

Τωρα για την κοινη λογικη των αορατων τα τελευταια 2 χρονια οικολογων,θα σας γελασω,καθως η εκφραση “δεν υπαρχει” μαλλον βγηκε ως απαντηση σε κατι ερωτησεις του στυλ, Ρε εσυ,υπαρχει ΠΟΛΙΤΙΚΟ κομμα οικολογων στην ελλαδα?

Για την κοινη λογικη ενος βιομηχανου,
που εριξε εξω την επιχειρηση του (κακομοιρα Αλλατινη του Μπαμπα),
εγινε υπουργος στο ενα κομμα,
διαγραφηκε 2 φορες,
πηγε στο αλλο,
διαγραφηκε,
εκανε 2 κομματα μοναχος του που καηκαν στην προθερμανση,
τηλεοπτικες εκπομπες μαγειρικης (τις εχω δει με τα ματια μου)
και τωρα προτεινει να απολυθουν 400 χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι,οταν ολοι,μαζι με τον Στρατο ειναι 700 χιλιαδες και αν ειναι και τοσοι,
πραγματικα εχω να πω πολλα.

Ας μην ξεχασουμε οτι ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1990-1992) ρύθμισε τα χρέη της οικογενειακής του επιχείρησης προς το δημόσιο με τις ιδιες διαταξεις που κατακεραυνωνε και ότι ο διάδοχός του Τίμος Χριστοδούλου παρέλαβε από τον κ. Μάνο την οικονομία σε κακή κατάσταση,οπως ο ιδιος δηλωνε. Επισης ετρεξε να υπερασπιστει (μονος αυτος) τον Κουβελο με το αδηλωτο εκατομμυριο που εβγαλε εξω.

Τωρα βεβαια θα μου πεις και δικαιως,τι μας λες ,ο ανθρωπος ειναι της Αγορας,ειπε οτι θα διαπραγματευτει με την τροικα (και αυτος). Πως ομως? Ως εκπροσωπος ενος λαου? (ειναι και 30 χρονια βουλευτης,αθωος του αιματος βεβαια,περαστικος,κουφος και τυφλος και αυτος) Η' ως συνεταιρος?

Ο Μανος ειναι πλουσιος. Με γεια του και χαρα του.Εχει και εδω επενδυσεις σε ομολογα,ειναι δηλαδη ομολογιουχος και αυτος,αρα βρισκεται στο απεναντι μερος του τραπεζιου και εχει επισης κεφαλαια που τα διαχειριζονται funds στο εξωτερικο.

Δεν ειναι κακο. Ολοι οι βιομηχανοι εχουν,οπως και αρκετοι γνωστοι μου. Αλλα οι γνωστοι μου δεν θελουν να διαπραγματευτουν ως εκπροσωποι του εκδοτη του ομολογου που κρατανε!!

Υπαρχει ομως και η σκοτεινη πλευρα. Επισημως την νομικη υποστηριξη της τροικας την εχει αναλαβει δικηγορικο γραφειο στην Αθηνα που το εχει δικηγορος,στελεχος της Δρασης και ανθρωπος του στενου περιβαλλοντος του κυριου Μανου.Μαλιστα ο ιδιος εχει πει οτι συνομιλει με την τροικα και οι κακοι εκδοτες λενε οτι πολλοι νομοι οπως ο νομος να μην δημοσιευονται οι ισολογισμοι των εταιριων ειναι δικη του ιδεα προς την τροικα,μια που η τροικα δεν εχει προσβαση σε τετοιες λεπτομερειες.

Και αν πιστεψουμε και τα παρακατω δημοσιευματα, χειροτερευει το πραγμα.

Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2012
Πολλοί υπουργοί- και εκ του οικονομικού επιτελείου προερχόμενοι, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις διαδοχικές και παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας, αναρωτιούνται εδώ και πολύ καιρό ποιος ή ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές.

Ως γνωστόν, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Και στην Ελλάδα, το ρητό ισχύει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.

Για τον επιχειρηματικό σύνδεσμο, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ακούσει πριν ακουστεί δημοσίως. Είχε πληροφορηθεί επίσης ότι στην τρόικα έβαζαν ιδέες και τα στελέχη ενός (εκ των πολλών) ινστιτούτων που υπάρχουν στη χώρα. Κάτι όμως πάλι έλειπε και η έρευνα συνεχίστηκε. Βλέπετε, οι απαιτήσεις της τρόικας έκαναν έξω φρενών ακόμα και τον Λουκά Παπαδήμο, όταν τους άκουσε να αναιρούν συμφωνίες που έκαναν με τον ίδιο προσωπικά. Ταυτοχρόνως είχαν και μεγάλη δόση νεοφιλελευθερισμού.

Το… γλυκό έδεσε όταν έγινε γνωστό ότι στελέχη της Τρόικας συνομιλούν πολύ συχνά με τον… Στέφανο Μάνο, τις ιδέες του οποίου σέβονται και υιοθετούν- σα να τον σέβονται σαν μυστικοσύμβουλο ένα πράμα


Ξερεις ποσα ακομα μπορουμε να πουμε για τον Στεφο? Πολλα αλλα μονο ενα.




Τον Μανο τον θυμαμαι σαν να ειναι χθες να διπλασιαζει την βενζινη επι μητσοτακη,μεσα σε μια νυχτα απροειδοποιητα για χαρη του ανταγωνισμου (!!!) και τον πατερα μου να καταθετει πινακιδες στο ιχ. Ο ανταγωνισμος δεν επαθε τιποτα,ο πατερας μου ομως σκοτωθηκε με την μανα μου γιατι η χριστιανη επρεπε λογω ανταγωνισμου να παρει το Κτελ να δει την αναπηρη μανα της, που με ενα ποδι, το μη ανταγωνιστικο κρατος του Στεφανου Μανου δεν της εβγαζε συνταξη.

Καταφερε κατι ο Μανος βεβαια. Ο πατερας μου δεν ξαναψηφισε Νεα Δημοκρατια.


Συνεχεια με την Μικρη Εξερευνητρια.


13 Σεπτεμβρίου 2010.
Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του Θ. Τσουκάτου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, ενώ την Τετάρτη αναμένεται η κατάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη .
Της ανεξάρτητης βουλευτού, διότι, επιπλέον, συνδέεται στενά με τον Μ. Χριστοφοράκο και υπήρξε αποδέκτης δώρων.

Επιπλέον η πρώην υπουργός Εξωτερικών καλείται να δώσει εξηγήσεις για την περίεργη καθυστέρηση της προώθησης στις δικαστικές αρχές του εγγράφου της πρεσβείας μας στο Μοντεβιδέο, που είχε ως συνέπεια τη διαφυγή στο εξωτερικό του οικονομικού διευθυντή της Siemens και διαχειριστή μαύρων ταμείων Χρ. Καραβέλα.

Ακόμα και την ομιλία της σε διάσκεψη έστελνε η Ντόρας Μπακογιάννη στην Siemens για έγκριση.
Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε πρόκειται για την ομιλία της στη διάσκεψη «Opionion Leader of the Siemens Group» (Αθήνα 11-13/2/2004).
Η ίδια πρακτική ακολουθείται στην ίδια διάσκεψη και για τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ  κ. Σπανουδάκη

Έγγραφο 1 (4-2-2004, 22.15). Η υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας της Siemens, Σίλκε Πανορίου στη Γερμανία, προς τον Εμπερχαρντ Ντόμπεκ: «Η κ.Λάϊντμαν έχει εγκρίνει την ομιλία και την παρουσίαση της Δημάρχου (σ.σ. κ.Μπακογιάννη) σε συνεργασία με τη γραμματέα του κ.Γκάνσβιντ. Η κ.Εμπντινγκ μας έστειλε σήμερα την ηλεκτρονική υπογραφή του κ.Γκάνσβιντ. Η εισήγηση του κ.Σπανουδάκη έχει αλλάξει λίγο στην τελευταία παράγραφο. Κατά τα άλλα είναι ίδια με της κ.Μπακογιάννη. Η κ.Λάϊντμαν με παρακάλεσε να ελέγξουμε μαζί αν όλα ισχύουν, αλλά χρειάζομαι και το δικό σου ΟΚ προκειμένου να προωθήσουμε τις ομιλίες (σ.σ. υπήρχε και άλλη μία)».
Έγγραφο 2. Πάλι στις 4-2-2004 η Πανορίου στέλνει μήνυμα στην  κ. Τσακάλου που της λέει ότι έχει πληροφορηθεί ότι οι δημοσιογράφοι θα κάνουν ερωτήσεις κυρίως στον Σπανουδάκη και για αυτό της ζητάει να συνεννοηθεί με τον Χριστοφοράκο ώστε αυτός “να ετοιμάσει τον Σπανουδάκη για τυχόν ερωτήσεις” (Αν είναι δυνατόν. Ακόμα και το τι θα απαντήσει ετοίμαζαν).
Έγγραφο 3. Εδώ φαίνεται ότι ο Σπανουδάκης θα έκανε την παρουσίαση του C4i και των θεμάτων ασφαλείας των Ολυμπιακών. Και βγαίνει και λέει στην Εξεταστική ότι δεν ήξερε τίποτα για την Ασφάλεια;
Έγγραφο 4. Ευχαριστήρια επιστολή Σπανουδάκη προς Χριστοφοράκο και Δενδρινό (υπεύθυνος Siemens για c4i).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.