Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Φ. Κουβέλης: "Πιθανό το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές"




Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης μετά τις νέες εκλογές ο Φ. Κουβέλης εκτιμώντας ότι αυτή η επιλογή θα μπει και πάλι σε συζήτηση αφού "δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση", όπως πιθανολόγησε. Αν και επέμεινε ότι η χώρα έχει ανάγκη από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει μια προοδευτική κυβέρνηση, τόνισε ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει αν αυτός επιμείνει στην θέση για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, αν παραβιάσει, δηλαδή, μια από τις "κόκκινες γραμμές" που βάζει η ΔΗΜ.ΑΡ. για συμμετοχή σε κυβέρνηση, μαζί με την σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο.

"Δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση"

Ο Φ. Κουβέλης σχολίασε αρνητικά και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας μιλώντας για "παρέμβαση σε προεκλογικό τοπίο που δοκιμάζεται έντονα" και χαρακτηρίζοντας την στιγμή της παρέμβασης "εξαιρετικά ακατάλληλη".

Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. από την Αιτωλοακαρνανία όπου βρέθηκε χθες αναφέρθηκε στην προστασία των καταθέσεων των πολιτών. Ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι "οι έλληνες καταθέτες, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίοι, υφίστανται ένα πρωτοφανή πόλεμο νεύρων και γίνονται αποδέκτες υποβολιμαίων σχολίων, φημών η και σεναρίων, περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" κι επισήμανε ότι "το αποτέλεσμα είναι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης και η δοκιμασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ζήτησε ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσων των Ελλήνων πολιτών ως "στοιχειώδη εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης" και τόνισε ότι θα θέσει το συγκεκριμένο αίτημα σε συναντήσεις που θα έχει με ευρωπαίους αξιωματούχους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επίθεση Ν. Μπίστη στη Λ. Κατσέλη για τη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα ο Ν. Μπίστης, υπεύθυνος επικοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ., επιτέθηκε με σφοδρότητα στην απόφαση της Λ. Κατσέλη να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, με μια επιχειρηματολογία που θυμίζει την αντίστοιχη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πρώην υπουργό. Ο Ν. Μπίστης υποστήριξε ότι "δεν προκαλεί έκπληξη η στήριξη της κυρίας Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εμπνευστές τού «λεφτά υπάρχουν» και ορκισμένοι αντίπαλοι των μεταρρυθμίσεων, οι υποστηρικτές των συντεχνιών και του κρατισμού, μεταναστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ" και πρόσθεσε ότι "σωστά αντιλαμβάνονται ότι εκεί θα βρουν έναν αυθεντικό υπερασπιστή των ερειπίων του πελατειακού κράτους, που με τόση επιμονή και επιμέλεια δημιούργησαν με την πρακτική τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.