Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το Ελληνικό Όνειρο της Τατιάνας Καραπαναγιώτη. Του Νίκου Μιχαλόπουλου


                                               Ευτυχώς δεν την πάχυναν τα ποπ κορν.

Το Ελληνικό Όνειρο της Τατιάνας Καραπαναγιώτη.


Του Νίκου Μιχαλόπουλου Παλαιότερα η μεγαλοαστική τάξη, έστελνε τα κορίτσια της στα μεγάλα πανεπιστήμια, κυρίως του εξωτερικού, εσωτερικές ή μη, σε κολλέγια, στις καλόγριες, οπουδήποτε θα τους έδινε το απαραίτητο πρόσθετο κύρος που δίνει η ανώτερη μόρφωση και η παιδεία, καθώς και το κατάλληλο υπόβαθρο καθώς φυσικά και τις γνωριμίες με τον συχνωτισμό με τον ανθό της Τάξης τους, για να επιτελέσουν κατόπιν τον κοινωνικό τους ρόλο, ως συνεχιστές της εγχώριας άρχουσας τάξης, Της Ελίτ.Πλέον τα μεγέθη έχουν αλλάξει. Η αστική τάξη στέλνει τα παιδιά της σε ενα κολλέγιο (όποιο να΄ναι) και έπειτα στην φάμπρικα των πτυχίων εξπρές των αγγλικών πανεπιστημίων, για να σπουδάσουνκάτι (ότι να΄ναι). Η προυπόθεση των γνωριμιών βέβαια καθιστά αναλλοίωτη την πορεία των τέκνωνπρος την καταξίωση, όπως και παλαιότερα. Η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη είναι η κόρη του Λέοντα Καραπαναγιώτη, παλιού διευθυντή του Βήματος και δεξί χέρι του Λαμπράκη, εγγονή του υπουργού του Βενιζέλου, Βύρωνα Καραπαναγιώτη.
Απο την πλευρά της μητέρας της κατάγεται απο την παλιά οικογένεια Βαλαωρίτη - είναι εγγονή του υπουργού Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και δισεγγονή του ποιητή Βαλαωρίτη.


 Αποφοίτησε απο την Σχολή Μωραϊτη και πήρε το απολυτήριο λυκείου το 1989, καθώς και μπάτσελορ στην Φωτογραφία απο το London Institute. Την βρίσκουμε έπειτα στην Ελλάδα να εργάζεται ως τηλεοπτική παραγωγός στο Μέγκα, στα "42 Λεπτά με την Μάρα Ζαχαρέα" και "ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ  με τον Αλέξη Παπαχελά¨, έως το 2008.

Έκτοτε και ως σήμερα, εργάζεται ως παραγωγός στους "Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη", "ΕΛΛΗ με την Έλλη Στάη", "ΈΡΕΥΝΑ με τον Πάυλο Τσίμα", όλα στο Mega, καθώς και στους "ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ με τον Αλέξη Παπαχελά", ΣΚΑΙ.


Επίσης, έχει αναλάβει τη παραγωγή διαφημιστικών spot στα ΝΕΑ, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.


Προφανώς η κυρία Καραπαναγιώτη, στον ελεύθερο χρόνο της, πρέπει να υπήρξε μανιώδης θεατής κινηματογραφικών ταινιών. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η τοποθέτησή της το 2011, στο Προεδρείο (αντιπρόεδρος) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Απο τις αναπαυτικές πολυθρόνες του κινηματογράφου, στην ηλεκτρική καρέκλα του ΕΚΚ, υπεύθυνη για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ταινιών. Υπεύθυνη για την εξέλιξη και την πορεία τιυ ελληνικού σινεμά. Ουσιαστικά την διαχείριση του κινηματογράφου στην χώρα.


Και όχι μόνο. Υπάρχει και η κρατική επιχορήγηση.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά το 2011 το ΕΚΚ από τον τακτικό προϋπολογισμό και την επιστροφή φόρου εισιτηρίων έλαβε 1 εκ. 176 χιλιάδες, 1εκ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση και επιστροφή φόρου 322 χιλιάδες ευρώ. Η Διοίκηση του ΕΚΚ είχε χρέη 15.564,80 ευρώ (17.500.000 ευρώ σύμφωνα με την ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ) και είχε επίσης να διαχειριστεί κονδύλια άνω των 10 εκ. ευρώ.


Βρίσκοντας το Αμερικάνικο Όνειρο ο Κουέντιν Ταραντίνο, απο θεατής b movies στον κινηματογράφο της γειτονιάς του, έγινε ένας απο τους μεγαλύτερους μάστορες της 7ης Τέχνης.
Το Ελληνικό Όνειρο είναι πιο ευρύχωρο. Η Τατιάνα απο σχέση θεατή με το ελληνικό σινεμά έγινε πρόεδρός του και εσχάτως προιστάμενός του ως ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (τρομάρα μας).


Sorry Quentin, ζήσε εσυ το όνειρο σου, η Τατιανα το δικό της και εμείς οι υπόλοιποι τον εφιάλτη μας.ΥΓ. Η πρώτη Υπουργός Πολιτισμού προερχόμενη απο το Πασόκ ήταν η Μελίνα Μερκούρη.
Η τελευταία είναι η Τατιάνα Καραπαναγιώτη.
Αυτό εξηγεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Από τα "Τετράδια Ενημέρωσης", Αύγουστος 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.