Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τα σχολια για την Ελλαδα,στην συνεδριαση του Γερμ.Κοινοβουλιου,με θεμα την Ισπανια

Ελλάδα, το «κακό παιδί»

Από την πίσω πόρτα, η χώρα μας ήταν παρούσα και σ' αυτή την κοινοβουλευτική συζήτηση,

- είτε ως το «κακό παιδί» που δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις -έτσι, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών                                  

- είτε ως η χώρα που έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της στη Γερμανία μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα αξίζει με τη σειρά της αλληλεγγύη -έτσι, ο εκπρόσωπος για οικονομικά θέματα των Σοσιαλδημοκρατών

- είτε ως η χώρα που ο λαός της στενάζει κάτω από σκληρά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά -έτσι ο εκπρόσωπος για οικονομικά θέματα της Αριστεράς.

Κάθε επίθεση στην Ελλάδα απαντιόταν με μια αντεπίθεση, ενίοτε και με την επίκληση του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο τέλος οι βουλευτές έδωσαν την έγκρισή τους στο ισπανικό πακέτο, ευχόμενοι να είναι και το τελευταίο - αλλά χωρίς το να πολυπιστεύουν. Οι κυβερνητικοί βουλευτές έκαναν ότι πιστεύουν πως δεν «κοινοτικοποιείται» το δημόσιο χρέος, αφού εγγυάται για την επιστροφή των δανεικών η Ισπανία.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν υποστήριξαν ότι το κάνουν για την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν λέει στον λαό την αλήθεια. Και οι βουλευτές της Αριστεράς το καταψήφισαν, καταγγέλλοντας ότι και πάλι κοινωνικοποιούνται οι ζημίες των τραπεζών, αντί να πληρώνουν την κρίση -μεταξύ άλλων με την επιβολή φόρου στις μεγάλες περιουσίες- οι έχοντες και κατέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.