Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο πρώην Πρόεδρος των ασφαλιστών.Και ¨παλιός φίλος¨του Ασωπού!



Αθανάσιος Σκορδάς Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Στον κ. Θανάση Σκορδά ανέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα καθήκοντα του υφυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης και υποδομών,δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ.Σκόρδας ήταν ασφαλιστής και μάλιστα διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), εκπρόσωπος των Ασφαλιστικών Συμβούλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Αυτόν τον άνθρωπο,διόρισαν αργότερα στην θέση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή.
Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ΓΓ Καταναλωτή,αυτή ελέγχει μεταξύ άλλων τις "Συναλλαγές με ασφαλιστικές εταιρείες (ασφάλιστρα, ενημέρωση κ.α)"

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση...

Γράφει ο κ. Ευάγγελος Γ. Σπύρου,εκδότης της εφημερίδας NEXTDEAL,στον ιστότοπο του φύλλου στις 21 Σεπτεμβρίου 2011,σχετικά με το κλείσιμο των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE το εξής χαρακτηριστικό ¨Ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς (πρώην ασφαλιστής), ικανό στέλεχος της ΝΔ ίσως κάποτε θα ‘πρεπε να αναλύσει το τι έγινε εκείνη την εποχή για την ιστορία ως γνώστης κάπως περισσότερο των τότε παρασκηνίων…¨

Αργότερα τον βρίσκουμε Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Επίσης όμως τον βρίσκουμε τον Ιανουάριο του 2010 και στην λίστα με τα ονόματα,(στην πρώτη θέση),που περιέχονται σε Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με παράνομες αδειοδοτήσεις στον Ασωπό,τα οποία περιέργως,είχαν εξαιρεθεί από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το Μάρτιο του 2008.

Τα 11 δημόσια πρόσωπα για τα οποία η έκθεση ζητά διερεύνηση ευθυνών,για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού είναι:

1. Ο (πρώην) Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σκορδάς.
2. Ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνστ. Έξαρχος.
3. Ο πρώην Γεν. Γραμματέας της Νομαρχίας Βοιωτίας κ. Στ. Καστρινάκης.
4. Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλ. Περγαντάς.
5. Ο πρώην Νομάρχης Βοιωτίας κ. Ν. Στάμος.
6. Η αντινομάρχης Βοιωτίας κ. Αριάδνη Αγάτσα.
7. Η Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας κ. Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη.
8. Ο Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας κ. Δήμος Παπαναγιώτου.
9. Ο πρώην Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας κ. Μ. Λύγγος.
10. Ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Ι. Βουρνάς
11. Ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γ. Τσούκας.

Παρακάτω διαβάζουμε σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων,που αποκάλυψαν ολόκληρη την λίστα.

«Τα στοιχεία της Έκθεσης Ελέγχου αναδεικνύουν την εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης ανάμεσα στις βιομηχανίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Επιβεβαιώνουν, επίσης, την υποψία ότι η παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2005 εξυπηρετούσε συμφέροντα συγκάλυψης του συγκεκριμένου περιβαλλοντικού εγκλήματος.

Είναι πλέον ώρα να σταματήσει άμεσα η ρύπανση, να αποδοθούν ποινικές και διοικητικές ευθύνες και να επιβαρυνθούν οι ρυπαίνοντες το κόστος της αποκατάστασης και των αποζημιώσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει τι συνέχεια έχει δοθεί στις σοβαρότατες διαπιστώσεις και τις προτάσεις της Έκθεσης».΄

Και τώρα ο κ.Σκορδάς,πρώην Περιφερειάρχης,πρώην ΓΓ Καταναλωτή,πρώην Πρόεδρος των Ασφαλιστών,πρώην ασφαλιστικός μεσολαβητής και ασφαλιστής ο ίδιος,ανέλαβε Υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης,το οποίο μεταξύ άλλων θα πρέπει να επιβάλλει πρόστιμά στις ασφαλιστικές εταιρίες,που δεν είναι σύννομες.

Μια μικρή λεπτομέρεια,που εξηγεί πολλά.

Ο Αθανάσιος Ι. Σκορδάς γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1965 στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.