Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΚΛΟΠΗ. 75 εκατ.ευρω απο το ανταποδοτικο της ΕΡΤ,δωρο στους ιδιωτες της ενεργειας!Θα πληρώνουμε για ΕΡΤ και τα χρήματά μας θα πηγαίνουν υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών φωτοβολταικών και λοιπών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε,υπάρχει κοινη υπουργική απόφαση του Ασημάκη Παπαγεωργίου,Υφ.Περιβάλλοντος και του Σίμου Κεδίκογλου. με την οποία,με τον πιο επίσημο τρόπο,κλέβουν το 25%  του ανταποδοτικού τέλους των νοικοκυριών και το μεταφέρουν απο την ΕΡΤ στον έλεγχο του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ετσιθελικά,εν μια νυκτί,εν μέσω θέρους,με αλαζονεία,συντελείται άλλη μια κρατική αυθαιρεσία,υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών φωτοβολταικών, με χρήμα του ελληνικού λαού.

Το οποίο το πληρώνει για εντελώς άλλον σκοπό.,απο αυτόν που η Κυβέρνηση πλέον,υφαρπάζει και εντελώς δόλια,διαμοιράζει σε ιδιώτες.

Εξωδικο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η Ποσπερτ,στο εξώδικό που απέστειλε,προς κάθε εμπλεκόμενο για την υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους,αναφέρει μεταξύ άλλων,τα εξής.

"Όπως πληροφορούμαστε, υπεγράφη και προωθείται προς δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, προκειμένου να αρχίσει να ισχύει, κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τον προσδιορισμό ποσοστού της εισφοράς υπέρ της ΕΡΤ (ανταποδοτικό τέλος του άρθρου 14 Ν. 1730/1987) ως πόρο του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 Ν. 2773/1999, και τη διάθεση  ποσοστού 25%του Ανταποδοτικού! Τέλους στην εταιρεία Λ.ΑΓ.Η.Ε. ΑΕ – δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος  να πληρώνει (όπως γίνεται στην Ε.Ε, ΑΜΕΡΙΚΗ κ.λ.π) για να βλέπει Τ/Ο και ν’ ακούει  Ρ/Φ και τα χρήματα να εισπράττονται από μια άσχετη εταιρεία για να αντιμετωπίσει ζητήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! -γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως.

Η αντισυνταγματική, αναίτια και άδικη αφαίρεση του εν λόγω ποσοστού από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ υπέρ αλλότριων σκοπών και συμφερόντων (διάσωση της αγοράς ενέργειας, όπως η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ ομολογεί) συνεπάγεται απώλεια για την ΕΡΤ του ιλιγγιώδους ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ."
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.