Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κήρυγμα 'Ανθιμου στο ποίμνιο, για την σωτηρία της Εθνικής Τράπεζας. Σχεδόν 12 εκ. ευρώ μετοχές της ΕΤΕ σε εκκλησιαστικά χέριαΟ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, απήυθυνε έκκληση για την σωτηρία της Εθνικής Τράπεζας.


Ο Άνθιμος θεώρησε σκόπιμο να αναλώσει τον χρόνο του κυρήγματος στο ποίμνιο της συμπρωτεύουσας ζητώντας τους να βοηθήσουν " ώστε να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή".


Νωρίτερα είχε δηλώσει οτι θα προσφέρει δυο μισθούς, ως βοήθεια προς την Τράπεζα και κάλεσε τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο.


Ανέφερε δε, ότι "εαν πτωχεύσουν οι τράπεζες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να πτωχεύσει η χώρα".


Δεν γνωρίζουμε εαν ο Ποιμενάρχης έβγαλε δίσκο για την ανακούφιση της Εθνικής Τράπεζας.


Γνωρίζουμε όμως οτι η ΕΤΕ κυνηγάει σκληρά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να δώσουν, όχι τους δυο μισθούς του γαλαντόμου Άνθιμου άλλα ούτε 2 δόσεις στεγαστικού.


Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αφού ξεκίνησε την συζήτηση για την Εθνική Τράπεζα, μέσα στον ναό, ας την συνέχιζε.


Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε πχ πως η Εθνική με χρηματιστηριακή αξία 7,43 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2012, πήρε κεφάλαια αξίας 1,2 δισ. ευρώ και η "νύφη" Eurobank την ίδια εποχή έλαβε 3,97 δισ. ευρώ ενίσχυση με χρηματιστηριακή αξία 300 εκατ;


Και μήνες μετά, οι τράπεζες έχουν ρουφήξει ποσά μεγαλύτερα απο το 1/5 του ΑΕΠ της χρεωκωπημένης χώρας.


Ας μας έλεγε ο Άνθιμος για την συμμετοχή της Εκκλησίας στην μεγάλη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής το 2010, για τις μετοχές αξίας 9.300.000 της Εκκλησίας, πέραν των 2.300.000 μετοχών της Μητρόπολης Ιωαννίνων και των 300000 μετοχών της Μητρόπολης Ηλείας, όπως διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο.


Η  Εθνική Τράπεζα αρνείται κάθε κούρεμα στα δάνεια των νοικοκυριών, καθώς έτσι αποφάσισε το ΔΣ. Ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο Μητροπολίτης Άνθιμος άραγε τι θέση παίρνουν; Συμφώνησαν και αυτοί ως μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.