Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αστυνομία:Αποτίμηση 'Ξενιου Ζευς",στους δέκα αλλοδαπούς,ο ενας παράνομος.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ελ.Αστυνομίας,στους 2 μήνες που έχει ενεργοποιηθεί ο "Ξένιος Ζεύς",κρατήθηκαν 2984 μετανάστες χωρίς χαρτιά,σε ένα σύνολο προσαχθέντων που έφτασε στις 33691 άτομα.

Δηλαδη,σχεδόν μόνο 1 στους 10 αλλοδαπούς,είναι παράνομοι.

Τελικά πρεπει να σκεφτούμε όλοι τον ρόλο των καναλιών και των παπαγαλοδημοσιογράφων,που "έτρεξαν" δημοσιογραφικά όλη αυτή την επιχείρηση,απο τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Επίσης να διερωτηθούμε όλοι:

Εάν λύσαμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης,κινητοποιώντας το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της πρωτεύουσας,για τον εντοπισμό 3000 μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Εάν άξιζε τον κόπο να πληρώσει το χρεοκοπημένο κράτος ένα σωρο χρήματα,που ποτε δεν μάθαμε πόσα, για την κινητοποίηση ένος τεραστιου μηχανισμου,εκατοντάδων αστυνομικών,ωστε να εντοπιστούν τελικά,ημερησίως, λιγότερα από 50 άτομα χωρις χαρτιά.

Εάν θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις ψηφοθηρικές τακτικές του Δένδια και τις κινήσεις εντυπωσιασμού Σαμαρά,ενώ τα νοσοκομεία κλείνουν από έλλειψη πόρων.

Εάν θα συγκροτήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την μετανάστευση,με δομές και βάθος.Η΄,εναλλακτικά,θα συρθούμε να υπογράψουμε το Δουβλίνοι 3 που μας έχουν ράψει,όπως δεχθήκαμε το Δουβλίνο 2,με την γνωστή κατάληξη.


Αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» από την ημέρα εφαρμογής της (αποτελέσματα διμήνου 04.08.2012 έως 06.10.2012)


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» από την ημέρα εφαρμογής της
(αποτελέσματα διμήνου 04.08.2012 έως 06.10.2012)
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την ημέρα εφαρμογής της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», ανακοινώνονται τα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την περιοχή του Έβρου.
Ειδικότερα στην Αττική, μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς ελέγχους:
  • Προσήχθησαν 33.691 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 2.984 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 15 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 273 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.