Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Eγγραφο.Οδεύουν για παραγραφή οι υποθέσεις των 184 οφ σορ με τις βίλες στο Κρανίδι

Το υπουργείο Οικονομικών, με τον πλέον επίσημο τρόπο, την γραπτή απάντηση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή, ομολογεί κυνικά ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος που έχουν διαπραχθεί μέσω των 181 off shore που έχουν ως έδρα του το Κρανίδι Ερμιονίδας.

Ο υφυπουργός μεταφέρει ως απλός διαμεσολαβητής στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη που κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, την διατυπωμένη αδυναμία της ΔΟΥ Ναυπλίου που έχει δηλώσει επισήμως ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις υποθέσεις αυτές.
Η υπόθεση που έχει αποκαλυφθεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από το ΣΔΟΕ αφορούσε τις 184 off shore εταιρείες που έχουν ως έδρα το Κρανίδι, με στόχο να καλυφθούν μέσα από αυτές οι πολυτελείς βίλες της περιοχής που βρίσκονται στην κατοχή μεγαλόσχημων παραγόντων της οικονομικής ζωής του τόπου.
Ο κ. Μαυραγάνης λοιπόν ενημερώνει τον βουλευτή ότι η ΔΟΥ Ναυπλίου, με έγγραφο της στο υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει ότι αδυνατεί να ελέγξει την υπόθεση παρά το γεγονός ότι τα όποια αδικήματα έχουν διαπραχθεί θα παραγραφούν στις 31/12 του 2012,για τις περισσότερες των υποθέσεων.
Ετσι, το υπουργείο τώρα τρέχει και δεν φτάνει και αναθέτει τον έλεγχο στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, με μια απόφαση που όμως δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Το ποιο πιθανό είναι ότι ο μηχανισμός δεν θα προλάβει να ελέγξει τίποτα και οι υποθέσεις θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.