Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ 102 σελ. Μελέτη της HCP για την Κομισιόν. Μόνο στην Ελλάδα τέτοια μείωση δαπανών στην Υγεία.


 
Άλλη μια πρωτοτυπία.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του Νότου που δέχθηκε εσωτερική υποτίμηση,

η μόνη που οι πολίτες της έχασαν σχεδόν το μισό τους εισόδημα

και πλέον αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη μείωση δαπανών για την Υγεία.

Καλως ήρθατε στην Ευρωπαϊκή Μαλαισία!Για να κατεβάσετε την Μελέτη 102 σελίδων της HCP σε pdf, πατήστε ΕΔΩ

Για μα κατεβάσετε τον Πίνακα της Μελέτης, πατήστε ΕΔΩΑναρτούμε παρακάτω σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Left.gr .Αποκεφαλίζουν την Υγεία - Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση δαπανών στην Ευρώπη


Ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα στην περίθαλψη. - Χωρίς πρόσβαση στα νέα φάρμακα οι ασφαλισμένοι. - Δραματική η μείωση στις κατά κεφαλήν δαπάνες για την Υγεία, 28% μόνο την τριετία 2009-2011, με την αντίστοιχη μείωση στις άλλες "προβληματικές" χώρες να μην ξεπερνά το 10%

Τον άμεσο "θάνατο" του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω των μεγάλων περικοπών στις δαπάνες περιγράφει έκθεση έγκυρου σουηδικού οργανισμού για λογαριασμό της Κομισιόν.


Οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για ιατρικές εξετάσεις και χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας και εγχειρήσεων, η ενημέρωση των ασθενών και η συμμετοχή τους στη διαμόρφωση πολιτικών, το εύρος και η διαθεσιμότητα των υγειονομικών υπηρεσιών, η πρόσβαση των ασθενών στα καινούργια και αποτελεσματικότερα φάρμακα είναι οι τομείς με τις αρνητικότερες συνέπειες.


Ήδη η κατάσταση της Υγείας περιγράφεται ως "βαλκανικού τύπου", λίγο καλύτερα από Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, ενώ στο μέλλον αναμένονται "ακόμη πιο κακές εξελίξεις".


Την 25η θέση μεταξύ 35 ευρωπαϊκών χωρών κατέχει η Ελλάδα στην ποιότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο σημείωσε μάλιστα επιδείνωση σε σχέση με το 2012 οπότε κατείχε την 22η θέση στη σχετική κατάταξη.


Σύμφωνα με μελέτη του οργανισμού Health Powerhouse (HCP), το 2013 η Ελλάδα συγκέντρωσε 568 βαθμούς από το μέγιστο σύνολο των 1.000 βαθμών, ενώ το 2012 είχε συγκεντρώσει 617 βαθμούς.
Η Ολλανδία παραμένει στην κορυφή του πίνακα κατάταξης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψη με 870 βαθμούς και ακολουθούν η Ελβετία (851) και η Ισλανδία (818), ενώ τις χειρότερες επιδόσεις παρουσιάζουν η Σερβία (451), η Ρουμανία (478) και η Λετονία (516).

 

 

Η οικονομική κρίση είναι ο βασικός λόγος για την υποβάθμιση του ελληνικού συστήματος υγείας Στη μελέτη παρατίθενται και στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα οποία καταγράφουν δραματική πτώση (-28%) στις κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα, από το 2009 ως το 2011. Από 3.276 δολάρια το 2009, οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν σε 3.069 δολάρια το 2010 και σε 2.359 δολάρια το 2011.


 Όπως επισημαίνεται στη μελέτη της HCP, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση δαπανών υγείας στην Ευρώπη, καθώς, το διάστημα 2009-2011, καμία άλλη χώρα δε μείωσε τις δαπάνες υγείας πάνω από 10%.


Σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα στον πίνακα κατάταξης συστημάτων υγείας, οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία ανέρχονταν σε 2.443 δολάρια στη Μάλτα, σε 2.359 δολάρια στην Ελλάδα, σε 2.221 δολάρια στην Κύπρο, 2.088 δολάρια στη Σλοβακία, 1.669 δολάρια στην Ουγγαρία, 1.337 δολάρια στη Λιθουανία και 546 δολάρια στην ΠΓΔΜ.


Ενδεικτικά αναφέρεται, επίσης, ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στο Βέλγιο ανέρχονταν σε 4.119 δολάρια, στη Σουηδία σε 3.870 δολάρια, στην Ιταλία σε 3.130 δολάρια και στην Πορτογαλία σε 2.624 δολάρια. Εξάλλου, η μελέτη επισημαίνει τις υψηλές ετήσιες δαπάνες για φάρμακα στην Ελλάδα, σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι ανήλθαν το 2010 σε 8 δις ευρώ, ενώ σε μία πληθυσμιακά συγκρίσιμη χώρα όπως η Σουηδία, οι δαπάνες για τα φάρμακα ανήλθαν την ίδια χρονιά σε 4 δις. Ευρώ. Η αναφορά καταδεικνύει και το μεγάλο βαθμό σπατάλης που γινόταν στη χώρα μας. Η έκθεση σημειώνει, ωστόσο, ότι η συνταγογράφηση φαρμάκων στην Ελλάδα περιορίστηκε, επηρεάζοντας την πρόσβαση σε καινούργια σκευάσματα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑΦΣΑ: Σύμφωνα με Οδηγία ΕΕ και Νόμο του 2010, τα φάρμακα τιμολογούνται βάσει των 3 χαμηλότερων τιμών στην ΕΕ.

Το σχέδιο Άδωνι για την ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ και η μισή αλήθεια για τα γενόσημα.ΠΙΝΑΚΑΣ Παγκόσμιο φαινόμενο! Έχουμε λιγότερους νοσηλευτές και από ιατρούς. Μόνο 3.9 νοσηλευτές ανα 1000 κατοίκους, αλλά 70% παραπάνω αστυνομικούς.απο μ.ο ΕΕ.PharmaTimes Magazine (UK) Ελλάδα: H νέα λίστα φαρμάκων αποκλείει όλα τα πρόσφατα τιμολογημένα καινοτόμα φάρμακα, αλλά όχι τα γενόσημαAOMEPOL. “Τελικά είναι ο Άδωνις, ψυχοπαθής;” Ανάλυση συμπτωμάτων της Διαταραχής ΝPD'Αδωνις Γεωργιάδης:"Στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε ουδείς" Αδωνις - Βορίδης και ο κατάλογος των νεκρών του Πολυτεχνείου απο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Νέο πάρτυ οι ιδιώτες στην Υγεία. Τραπεζοκόμοι με 130000 ευρώ όταν το προσωπικό κοστιζει 40 χιλ. Δελτίο Τύπου εργαζομένων στο “Α.Συγγρός”
Υγειονομικός χάρτης για γέλια. Ανάθεση σε ιδιώτες, που κατέγραψαν σχεδόν 3 φορές περισσότερους εργαζόμενους. Στοίχισε 4 εκ.

 Εξηγήσεις ζητούν οι γιατροί καθώς ο Άδωνις δίνει την ανασύσταση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και ΕΟΠΥΥ στην Ομάδα Ράιχενμπαχ, με αμοιβή 4,5 εκατ. ευρώ!
Άρχισε το αλαλούμ στα νοσοκομεία! Εφημερίες με...δανεικούς εργαζόμενους


Κινητικότητα! Μετέφεραν χειρουργημένους ασθενείς ενώ ο "Δρ Άδωνις" έκανε λογο μέχρι και για αναβολές χειρουργείων!Σαντορίνη.Ο αγώνας των κατοίκων με επιστολές και κινητοποιήσεις για να μην δωθει το Νοσοκομείο σε ιδιώτες. Εκβιάζει ο Άδωνις.THE LANCET. Έρευνα σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό για την υγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εν μέσω πολιτικών λιτότητας.Editorial κορυφαίου διεθνούς ιατρικού περιοδικού επιτίθεται στον κανονισμό υποχρεωτικής εξέτασης HIV του Άδωνι
Τι έχουν δηλώσει HRW και Διεθνής Αμνηστία για τον καταχρηστικό κανονισμό που επανέφερε ο Άδωνις για τον HIV.
Άδωνις Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις των Ναυτικών


 

LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.
Η απάντηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη,για την ανάρτηση της συνέντευξής του στην Lloyd's ListΟταν ο Αδωνης Γεωργιαδης εγγυωταν προσωπικα στους εφοπλιστες οτι δεν θα φορολογηθουν και οτι θα πουλησει τα λιμανια!!IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».
Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζόμενων του Αττικού Νοσοκομείου για τον 'Αδωνι.

 

VIDEO που προβλήθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι, παρουσιάζοντας τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα.


Δήμος Ελληνικού.Παραπομπές καρκινοπαθών στο Σωτηρια - Δήμος Νέας Ιωνίας.Δωρεάν μαστογραφίες.Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” - Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο & Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Ιωνίας.ΑΙΣΧΟΣ.Ιδιωτικοποιησαν ξαφνικα την τηλεφωνικη γραμμη για ραντεβου του Εοπυυ!
Ο ΕΟΦ δίνει μισο εκατομ. για καμπάνια σε εταιρείες που σχετίζονται με τις οικογένειες Βαρβιτσιώτη & Στουρνάρα.
Το μεγαλο Εγκλημα του Λοβερδου. Αφησε τα νοσοκομεια και την χωρα χωρις φαρμακα και περιθαλψη.VIDEO Η Νεα Ιωνια σε επιφυλακη για το νοσοκομείο Αγια Ολγα.Υγεια Νέα δομή με στόχο περικοπές και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιώνΒαρεθηκαμε πάλι με τον Σαλμά! Τωρα χαριζει 2 δις στις πολυεθνικες του φαρμακου.GUARDIAN.Πανικός στα ελληνικά φαρμακεία, καθώς εκατοντάδες φάρμακα εξαντλούνται - Ο ρόλος των Πολυεθνικών 
GUARDIAN."Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση-Nτροπή για την Eλληνική κυβέρνηση & ΕΕ να κάνουν οτι δεν το βλέπουν". 
VIDEO.RT.Τι έφεραν 3 χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα.Ανεργία, μείωση ΑΕΠ,αυτοκτονίες και ρεπορτάζ για τα φάρμακα.
VIDEO.FRANCE 24. "Greece: a poor prognosis" - Διαλυμένο Σύστημα Υγείας. 
Frankfurter Allgemeine.Ο χειρότερος εφιάλτης ενός θεραπευτή στα Ελληνικά νοσοκομεία
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2015
 "Ερυθρός Σταυρός" "Οι εφημεριες ειναι επικίνδυνες,προσέρχεσθε με δική σας ευθυνη".
 


Τεράστιες ευθύνες. 8 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους, καθώς παραμένει κλειστό το "Αγία Σοφία"

 


Ο Αδωνις προστάτευσε Παπαδήμο από Επιτροπή και Εισαγγελέα. Ο ρόλος Παπαδήμου μέσα απο δημοσιεύματα.People's Daily και Washington Post. Τραγωδίες απο σόμπες λόγω του ακριβού πετρελαίου. ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις Τζήμερου-Άδωνι Γεωργιάδη
ECONOMIST. “Ελλάδα και αυτοκτονίες”. Οι επίσημες στατιστικές υποβαθμίζουν το φαινόμενο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.