Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό. Ψήφισμα ΜΚ Ιατρείου Ελληνικού για την προσπάθεια έξωσης 69 φορέων και η αναθεωρημένη μελέτηΜε επιτακικό τόνο όπως: «Σας κα­λού­με να α­πο­χω­ρή­σε­τε ά­με­σα α­πό τους χώ­ρους και τις ε­κτά­σεις που αυ­θαι­ρέ­τως κα­τα­λαμ­βά­νε­τε, αλ­λιώς θα εί­μα­στε υ­πο­χρεω­μέ­νοι να προ­χω­ρή­σου­με στις προ­βλε­πό­με­νες νό­μι­μες ε­νέρ­γειες», η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. κάνει έξωση σε 69 φορείς που στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και την παραλία Αγίου Κοσμά.
Το σχετικό Ψήφισμα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού απο την ιστοσελίδα του Ιατρείουκαι η αναθεωρημένη μελέτη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Νίκου Μπελαβίλα σχετικα με το χώρο του παλαιού αεροδρομίου.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μαζί με δομές και υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, συλλόγους (Ποντίων και Κρητών),  τις αθλητικές ομοσπονδίες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, την Ομοσπονδία Softball, το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση  Ελέγχου Τελωνειακών Αρχών, το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, την Τροχαία Ελληνικού, την Πυροσβεστική Ελληνικού, το σταθμό πάρκιν του ΕΚΑΒ, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής, το Κέντρο Πρόληψης, το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Ερμής», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρίες «Αμυμώνη»,  το ΚΤΕΟ Ελληνικού, το σταθμό λεωφορείων της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό και το Γ’ κρατικό παιδικό σταθμό στο Ελληνικό ετοιμάζονται η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και το ΤΑΙΠΕΔ να διώξουν με έξωση από το χώρο του παλαιού αεροδρομίου και τον Άγιο Κοσμά, λόγω της στοχευμένα επιδιωκόμενης πώλησης όλης αυτής της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.


Θέλουμε να θυμίσουμε  αλλά και να τονίσουμε ότι σειρά κυβερνήσεων από το 2001 και μετά έχουν υποσχεθεί ότι το παλιό αεροδρόμιο θα γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο.


Εμείς οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού είμαστε αντίθετοι στην έξωση μας αλλά και στην προσπάθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσουν αυτή την τεράστια έκταση.  Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδια της και να λάβει σοβαρά υπόψη την αναθεωρημένη μελέτη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Νίκου Μπελαβίλα, και της ομάδας του που προτείνουν:


«… την δημιουργία ενός πάρκου που συνδυάζει υψηλό και χαμηλό πράσινο,  μαζί με ελεύθερη και αποκατεστημένη ακτογραμμή, και που περιλαμβάνει χρήσεις μητροπολιτικής εμβέλειας, ισχυρούς πόλους έλξης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, και χρήσεις που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.


Μέσω της επανάχρησης του τεράστιου αριθμού κτιρίων και της αξιοποίησης των υπαρχουσών λειτουργιών και χρήσεων. Σήμερα στο Ελληνικό υπάρχουν περισσότερα από 400 κτίρια, η πλειοψηφία των οποίων είτε χρησιμοποιείται, είτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.»Όλη η ομιλία του καθηγητή κ. Νίκου Μπελαβίλα στη Δημόσια Διαβούλευση που έγινε στη Βουλή στις 29-10-2012 για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού βρίσκεται εδώ:


Η αναθεωρημένη μελέτη βρίσκεται εδώ:


Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα τα πρόστιμα και οι εξώσεις που κάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τους χώρους του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. 

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους ασθενείς μας να συμπαραταχθούν μαζί μας και καταγγέλλουμε με κάθε δυνατό μέσο αυτές τις ανάλγητες συμπεριφορές και αυθαιρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.