Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ.Η ΟΙΕΛΕ δεν αποδέχεται την απόλυση της καθηγήτριας Ευφρ. Μπουλούτα που απολύθηκε για τον Σαμαρά Jr. Μαζί με ΣΕΛΚΑ την καταγγέλουν ως παράνομη.

Τελικά η εκδικητική μανία της κάστας που μας πάει από το κακό στο χειρότερο, κατάφερε να πετύχει την απόλυση της Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού Σαμαρά και ανηψιό του προέδρου του κολλεγίου να αντιγράφει.

Όπως διαβάζουμε στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας και του Συλλόγου Εκαπιδευτικών Λειτουργών Κολλεγίου Αθηνών, η απόφαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν παράνομη και εκδικητική.


 Αναρτούμε στο LEFTeria-news το σχετικό Δελτίο Τύπου και ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ καθώς και το έγγραφο της ανακοίνωσης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Σ.Ε.Λ.Κ.Α.)Αθήνα, 20-12-2013
Αριθμ. Πρωτ: 37345

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ: ΤΟ ΚΥΣΔΕ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ (;) «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΟ «ΘΡΑΣΟΣ» ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ

Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.


Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!


Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.


Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ’ ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους  ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση.


Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης.


Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.


Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ’ αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ    
  

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!

Παρασκευή, 20/12/2013

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 28/11/2013 του ΚΥΣΔΕ με αντικείμενο την εξέταση νομιμότητας της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, οι νομικοί εκπρόσωποι της εργοδοτικής πλευράς κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο, μεταξύ των άλλων αιτημάτων, ζητούσαν την εξαίρεση αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο. 


Προς κατάπληξη όλων μας, το αίτημα της εργοδοτικής πλευράς έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, εκπρόσωποι κοινωνικού εταίρου από υπηρεσιακό συμβούλιο! Οι διορισμένοι εκπρόσωποι του ΚΥΣΔΕ, με λίγα λόγια, προέβησαν σε εσκεμμένη αλλοίωση της νόμιμης συγκρότησης του συλλογικού οργάνου, ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα τρίτων.

Στη σημερινή διαδικασία, όμως, έπεσαν οι μάσκες! Τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και, μετά την αλλοίωση της νόμιμης σύνθεσης του οργάνου, προέβησαν σε νέες παραβιάσεις της νομιμότητας:
  • Ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, οι αναπληρωματικοί τους να εξετάσουν την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ (πατήστε εδώ) και εκπαιδευτικός για λόγους μεροληψίας, αυτοί απέρριψαν εντελώς τη συζήτηση!
  • Ο νομικός παραστάτης της εκπαιδευτικού Γ. Κατρούγκαλος, ευρισκόμενος εκτός Αθηνών, ζήτησε με έγγραφό του (πατήστε εδώ) από το ΚΥΣΔΕ να μεταφερθεί η συνεδρίαση, ώστε να μπορέσει να υπερασπίσει τη συνάδελφό μας. Και αυτό το αίτημα ακυρώθηκε!
  • Τέλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας για τη Δευτέρα, ώστε να μπορέσει η ΟΙΕΛΕ να εκπροσωπηθεί νομικά. Ούτε το αίτημα της Ομοσπονδίας έγινε δεκτό από το ΚΥΣΔΕ.

Δύο πράγματα μόνο αποδέχθηκε το ΚΥΣΔΕ: Την αίτηση των νομικών εκπροσώπων του Κολλεγίου για να αποβληθούν οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και το αίτημα της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών να απολύσει την εκπαιδευτικό που συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει! Γίνεται, επομένως, φανερό, ότι το ΚΥΣΔΕ δεν λειτουργεί ως φορέας που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ΚΥΣΔΕ. 


Πρώτον, διότι ελήφθη από παρανόμως αλλοιωθείσα σύνθεση του Οργάνου και δεύτερον, διότι καταστρατηγήθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας με μεθόδους μη σύννομες. Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο για να ακυρωθεί η απόφαση, αλλά και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν για ότι συνέβη.

Τέλος, πληροφορούμε ότι, τη Δευτέρα με την επιστροφή του Γ. Κατρούγκαλου στην Αθήνα, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ΜΜΕ. 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Η ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ για την απόλυση καθηγήτριας που μηδένισε τον Σαμαρά Jr. απο το Κολλεγίο που προεδρεύει ο αδερφός Σαμαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.