Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.Να εξηγήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τη συμπεριφορά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού δημοσιογράφου από την Χρυσή Αυγή.

 Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), μέσα από ανακοίνωση του Οργανισμού για τα ΜΜΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (), ζητάει από τις ελληνικές αρχές να αντιδράσουν σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ξανά δημοσιογράφος από Χρυσαυγίτες.

Οι SEEMO/IPI καλούν  “επίσης, ειδικότερα, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει τη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού”.Για παρόμοιο θέμα είχαν βγάλει ανακοίνωση η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων η οποίες δήλωσαν ότι παρέχουν πλήρη στήριξη στους Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με την Χρυσή Αυγή,


ενώ το 2012, διαβάζαμε στο BUSINESS INSIDER ότι Έλληνας δημοσιογράφος αναρτούσε  τον ξυλοδαρμό του απο την Χρυσή Αυγή, με την αστυνομία να παρατηρεί.Θυμίζουμε επίσης το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του CHANNEL 4, με τον Paul Mason να σχολιάζει πώς γίνεται να υπάρχουν Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, την ανοχή της κυβέρνησης ΝΔ, την σύμπραξη της αστυνομίας και τον Δένδια


και  λίγες ημέρες πρίν,  το BBC καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούσανν πέτρες, φαίνεται να συνεργάζονται.
Επίσης υπάρχει καταγγελία Ρωσίδας δημοσιογράφου απο το RT, ότι σε διαδήλωση κατά της ΧΑ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν δακρυγόνα, ενώ βολή δακρυγόνου πέρασε 10 εκατοστά απ΄το κεφάλι της!


Πολλές παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε ΑρχείοΔημοσιευμάτων Ξένου Τύπου, για την Χρυσή Αυγή.Tο Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, είχε ασχοληθεί πάλι με την Ελλάδα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, όταν σε Δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ξεκάθαρο βήμα ενάντια στην δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα»Έλληνες δημοσιογράφοι δέχονται επίθεση στην Αθήνα
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.
Δελτίο Τύπου


Δημοσιογράφος της τηλεόρασης του Star και κάμεραμαν χτυπιέται σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.
Βιέννη, 12 Δεκ. 2013 Ο Οργανισμός για τα ΜΜΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEMO), μια Oργάνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI), εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την τελευταία βίαιη επίθεση σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη στην Ελλάδα, και για την αντίδραση της αστυνομίας στο περιστατικό.


Στις 9 Δεκεμβρίου 2013, υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Λαΐκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, φέρονται να ξυλοκόπησαν τον  Έλληνα δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούση του Star, καθώς έκανε ρεπορτάζ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα στο Ηράκλειο, ένα προάστιο στο βόρειο τμήμα της Αθήνας. Επίσης, φέρονται να επιτέθηκαν στον καμεραμάν του Star, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.Η SEEMO δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα από τους ισχυρισμούς ότι οι ένστολοι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν στο περιστατικό, παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες, μερικά  μέτρα μακριά, όταν το περιστατικό έλαβε χώρα.

Η οργάνωση σημείωσε ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα στο οποία μέλη ή υποστηρικτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής φέρονται να έχουν απειλήσει ή επιτεθεί σε δημοσιογράφους. Η SEEMO έχει καταγράψει αύξηση του αριθμού των επιθέσεων και της πίεσης που ασκείται στους δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια του 2012.


"Η ελληνική αστυνομία και τα δικαστήρια φαίνεται να κινούνται αργά για να διερευνήσουν και να καταδικάσουν τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SEEMO Όλιβερ Βούγιοβιτς. "Καλούμε τις αρχές στην Αθήνα να αντιδράσουν επειγόντως για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης.  


Καλούμε επίσης, ειδικότερα, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει τη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού".

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ


Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.«Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ξεκάθαρο βήμα ενάντια στην δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα»
Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων παρέχουν πλήρη στήριξη στους Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με την Χρυσή ΑυγήΗ επείγουσα επιστολή που έστειλε στον Σαμαρά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ). Καλεί σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»
«Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό». Διαμαρτυρία Αλληλεγγύης στην Ελλ.Πρεσβεία στις Βρυξέλλες από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ)ΑΡΧΕΙΟ.NEW EUROPE (Βρυξέλλες). Οι δύο νόμοι που παραβίασε η ελληνική κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤΗ Διεθνής & Ευρωπαική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καταδικάζουν την αστυνομική αυθαιρεσία,στα δικαστήρια για την "Βίλα Αμαλίας"

Freedom House: Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η πιο ανησυχητική εξέλιξη για την ελευθερία του τύπου. «Αρνητική η επίδραση στη βαθμολόγηση της Ελλάδας του χρόνου».

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.Η Χρυσή Αυγή,απειλή για την ενημέρωση, ενώ οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα υφίστανται διώξεις.

Tο Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας & καταστολής της κυβέρνησης Σαμαρά.
Telegraph Η ελευθερία του Tύπου απειλείται στην Ελλάδα και η ΕΕ δεν φαίνεται να νοιάζεται

ΕΓΓΡΑΦΟ.Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «Μερικώς Ελεύθερη». Όλοι οι λόγοι σε τρισέλιδη Έκθεση.ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑCHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο ΔένδιαςPaul Mason, BBC: Η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται.
Καταγγελία Ρωσίδας δημοσιογράφου απο το RT. Δημοσιογράφοι δέχθηκαν δακρυγόνα, ενώ βολή δακρυγόνου πέρασε 10 εκατοστά απ΄το κεφάλι της!Αστυνομικός ενημέρωσε τον Πατέλη πριν συλληφθεί; Βρέθηκαν κλήσεις αστυνομικών σε συλληφθέντα μέλη της ΧΑ.
BUSINESS INSIDER Έλληνας δημοσιογράφος αναρτά τον ξυλοδαρμό του απο την Χρυσή Αυγή


Daily Mail η αστυνομια φλερταρει με τους Νέο ΝαζιBBC.Συναγερμός για την «σύμπραξη» της Ελληνικής Αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή


Le Monde: Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία;Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.