Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Όταν ο Ταμήλος δεν έχει διαβάσει το Άρθρο 22 του Συντάγματος: Δεν έχουμε κομμουνισμό για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλειά και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμo.


O βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος υποστήριξε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι :


“Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλειά και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμo”.


Όπως και οι λοιποί κυβερνητικοί και μη βουλευτές, ο βουλευτής Ταμήλος, ορκίστηκε στο Σύνταγμα,  που αν έκανε τον κόπο να ανοίξει τον τόμο, κάποτε, θα διάβαζε στο άρθρο 22:


Εμείς στο LEFTeria-news θα τον προτρέπαμε να το διαβάσει το Σύνταγμα, το οποίο έχει ορκιστεί να τηρεί.


Παραθέτουμε παρακάτω την σχετική ανάρτηση από την Ελευθερία Online, καθώς και το χαρακτηριστικό πρώτο σχόλιο από αυτά που ακολούθησαν στην ιστοσελίδα
Ταμήλος: Δεν έχουμε κομμουνισμό για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλειά και φαΐ στον κόσμο.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio1d.gr ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί μαγκάλια για να ζεσταθεί επειδή δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ρεύμα του ή για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη...


«Είναι άδικο ό,τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία να τα ρίχνουμε στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ η κυβέρνηση στην Αθήνα να λύσει το πρόβλημα μιας οικογένειας που μένει στην επαρχία. Οι βουλευτές δεν πλησιάζουν τον πρωθυπουργό για αυτό και ο κόσμος εκλέγει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σωστά για το γεγονός ότι το να ανάβεις μαγκάλια στο σπίτι σου είναι επικίνδυνο; Η ατομική υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντική υπόθεση», τόνισε ο βουλευτής ενώ υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση υποστηρίζοντας οτι είναι ο μόνος τρόπος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.Ο βουλευτής Τρικάλων υποστήριξε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης:
«Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλειά και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα πέντε χρόνια το κράτος να ασκήσει κοινωνική πολιτική μέσω προσλήψεων. Πρέπει πρώτα να ορθοποδήσουμε και να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας» δήλωσε ο κ. Ταμήλος.

«Πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι κάθετοι στο θέμα των πλειστηριασμών των σπιτιών των Ελλήνων. Έχουμε θέσει βέτο για να παραταθεί για ένα ακόμα χρόνο η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η πρόταση μας έχει γίνει δεκτή από την κυβέρνηση και αναμένουμε να έρθει προς ψήφιση ο ενιαίος φόρος των ακινήτων μέσα στο οποίο θα υπάρχει σε άρθρο και η πρόταση μας» τόνισε ο βουλευτής Τρικάλων για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που εισηγείται η τρόικα.


Ακούστε το απόσπασμα από 9:24 έως 29:43 εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.