Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το κείμενο της έκκλησης που απευθύνει η 70η Γενική Συνέλευση της EBU από την Μάλτα, για την επείγουσα ανάγκη της αποκατάστασης της ΕΡΤ.
Η 70η Γενική Συνέλευση της European Broadcasting Union (EBU), ξεκίνησε χθες το πρωί στη Μάλτα.


Οι αντιπρόσωποι στην διήμερη Συνέλευση δέχθηκάν το επίσημο καλωσόρισμα στην διάσκεψη από τον Υπουργό Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Dr Emmanuel Mallia, ο οποίος τόνισε τη σημασία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης , ως πυλώνα της δημοκρατικής κοινωνίας.

 
Είπε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της Μάλτας να υποστηρίξει έναν «ισορροπημένο και επαγγελματικό" εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του προσβλέπει στη συζήτηση μιας ανανεωμένης εθνικής πολιτικής μετάδοσης με την EBU.Τα μέλη της EBU που συγκεντρώθηκαν στη Μάλτα για την 70η Γενική τους Συνέλευση, με ομόφωνη δήλωση τους εξέφρασαν  την έντονη ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη "μαύρη οθόνη" και την φίμωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα.

 

Το κείμενο έχει ως εξής:

 
Αφότου η ελληνική κυβέρνηση έθεσε την ΕΡΤ εκτός αέρα στις 11 Ιουνίου, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, διέταξε την επιστροφή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στον αέρα το συντομότερο δυνατό.

 

Τα μέλη της EBU καλωσορίζουν την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες, και τα κανάλια της ΕΡΤ παραμένουν μαύρα και σιωπηλά.Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο φορέα για να αντικαταστήσει ΕΡΤ, σύμφωνα με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ωστόσο, για να γίνει αυτό με επιτυχία, πρέπει, βασιζόμενο σε μια ανοικτή δημοκρατική συζήτηση, θα πάρει χρόνο.

 Η EBU ζητά ομόφωνα να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την άμεση δημιουργία ενδιάμεσων υπηρεσιών και να αποκατασταθεί ο προγραμματισμός της δημόσιας υπηρεσίας, κάνοντας χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και του προσωπικού.

 

Η EBU προσφέρει την τεχνογνωσία της προς την ελληνική κυβέρνηση και στον κ. Παντελή Καψή, τον νέο αναπληρωτής υπουργό, αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για την επίτευξη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων για την παροχή ανεξάρτητων, βιώσιμων δημόσιων μέσων ενημέρωσης, που συμβάλλουν στην πολυφωνία, την πολυμορφία και συμμετοχικότητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δημόσιες αξίες υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της Ένωσής μας.Μετάφραση: LEFTeria-newsΑκολουθεί το Αγγλικό κείμενο και Αρχείο δημοσιευμάτων για την ΕΡΤ


After the Greek Government took ERT off air on 11 June, the country’s highest administrative court, the Council of State, ordered the return to air of public service broadcasting as soon as possible.

The EBU membership welcomes the court’s interim ruling, which reaffirms the pivotal role of public service media in democratic society. Yet the Greek Government still has not succeeded in restoring services, and ERT channels remain black and silent.


The Greek Government has announced it will establish a new organization to replace ERT, in line with the highest European standards. However, to do this successfully, and based on an open democratic debate, will take time.

The EBU unanimously calls for urgent action to immediately set up interim services and re-establish public service programming, making use of existing facilities and staff.

The EBU offers its expertise to the Greek Government and to Mr Pantelis Kapsis, the new deputy minister in charge of public service broadcasting, in reaching short- and long-term solutions to provide independent, sustainable public service media that contribute to pluralism, diversity and inclusivity in Greece, in accordance with the Public Service Media Values of our Union. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ 


Freedom House: Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η πιο ανησυχητική εξέλιξη για την ελευθερία του τύπου. «Αρνητική η επίδραση στη βαθμολόγηση της Ελλάδας του χρόνου».ΑΡΧΕΙΟ.Ασφαλιστικές εισφορές «αποκλειστικά» για τους καναλάρχες με Βασιλικό Διαταγμα του 1958 σε ΦΕΚ του 2012!Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.«Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ξεκάθαρο βήμα ενάντια στην δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα»
VIDEO Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου των εργαζομένων της ΕΡΤ. Πάνω από 300 εκατ.ζημιά στον προϋπολογισμό
Σίμος Κεδίκογλου.Παγκόσμιο φαινόμενο εκπροσώπου , τα έργα του στην ΕΡΤ και η τραγική εμφάνιση "πανελίστα" στο RT.
24 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» Ονομαστική λίστα.Η NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ) δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στον Μπαρόζο για την ΕΡΤ. "Στο Φως και στο Σκοτάδι"
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/06/new-europe_22.html


Neue Zürcher Zeitung (Ελβετία) «Ο Σαμαράς επιδεικνύει αυταρχικά χαρακτηριστικά»LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!De Morgen (Belgium). Το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ένα χτύπημα στην Δημοκρατία και την Eλευθερία του ΤύπουΓιατί πραγματικά κλείνουν την ΕΡΤ. Με ποιο τρόπο δίνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους καναλάρχες της Digea.GUARDIAN Σαμαράς , Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. Απειλές Στουρναρα σε EBUBUSINESS INSIDER «Η απόφαση της Ελλάδας να σκοτώσει την ΕΡΤ ήταν καταστροφική» Πως επηρεάστηκε η τιμή των Ελληνικών ομολόγων!


VIDEO Ενθουσιασμός και μαχητικός παλμός με το Άξιον Εστί στην ΕΡΤ

VIDEO.Ρεπορτάζ FRANCE 24 Πως σχολίασαν οι Γαλλικές εφημερίδες το μαύρο στην ΕΡΤ.L'Humanité : “Αποκαλύψεις: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής” Έγγραφο που δείχνει κερδοφορία της ΕΡΤ, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ). Παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ κατά παράβαση 2 συγκεκριμένων Εθνικών Νόμων-Κοινοτικών Οδηγιών, σύμφωνα με διαρροές Κομισιόν!VIDEO.Ρεπορτάζ FRANCE 24 Πως σχολίασαν οι Γαλλικές εφημερίδες το μαύρο στην ΕΡΤ.«Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό». Διαμαρτυρία Αλληλεγγύης στην Ελλ.Πρεσβεία στις Βρυξέλλες από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) Κατατέθηκε Πρόταση προς συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την ΕΡΤ!!MORNING STAR Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αψηφούν τον «πολιτιστικό βανδαλισμό». Οργισμένη δήλωση Προέδρου IFJΗ επείγουσα επιστολή που έστειλε στον Σαμαρά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ). Καλεί σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες.
LE MONDE. Το κλείσιμο της ΕΡΤ : ποτέ δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο, "ακόμη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θυμίζει Ρουμανία του Τσαουσέσκου"


 

AP. "Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης" 
ΦΩΤΟ.ΕΞΩΦΥΛΛΟ LIBERATION “ΕΛΛΑΔΑ.Ποιός έκλεισε την τηλεόραση?”VIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»Απο τα γηπεδα και το ράδιο-Αλιβέρι,στην ΕΡΤ,μέσω Κεδίκογλου. VIDEO.EURONEWS Διαμαρτυρία αλληλεγύης στην ΕΡΤ από δημοσιογράφους, έξω από την Ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες
ΑΡΧΕΙΟ. ΚΛΟΠΗ. Με υπογραφή Κεδίκογλου, 75 εκατ.ευρω απο το ανταποδοτικο της ΕΡΤ,δωρο στους ιδιωτες της ενεργειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.