Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

VIDEO & ANAKΟΙΝΩΣΗ. Η νικηφόρα αντίδραση πολιτών και φορέων κατά των πλειστηριασμών τραπεζών αντιμετωπίστηκε άμεσα από «τα παιδιά του λαού» των ΜΑΤ
Το τελευταίο δίμηνο σε όλη την Κρήτη, αλλά ειδικά στο Ηράκλειο, τα κοράκια των πλειστηριασμών, οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργανωμένη αντίδραση κατοίκων και επαγγελματικών φορέων.


Αυτή η αντίδραση έχει καταφέρει να ανακόψει πολλούς πλειστηριασμούς με αποκορύφωμα την οργανωμένη κίνηση στις 8 Μαίου, της «Λαϊκής Στάσης Πληρωμών» Ηρακλείου, που κατάφερε σε μια μέρα να ανακόψει τρεις συνεχείς πλειστηριασμούς ακινήτων από συγκεκριμένη τράπεζα.Αυτό η τράπεζα δεν μπόρεσε να το ανεχθεί και στην επόμενη συγκέντρωση των Ηρακλειωτών στο Ειρηνοδικείο, στις 29 Μαίου, για να ανακόψουν πλειστηριασμούς από την τράπεζα, μπήκαν τα «μεγάλα μέσα», με αποτέλεσμα τρείς ελαφρά τραυματίες και όλους τους πλειστηριασμούς να περνούν από τους τραπεζίτες.Και στο YouTube .


Να μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη έχει την θλιβερή πρωτιά στις αυτοκτονίες της κρίσης, ενώ ένα παράδειγμα του τι ακριβώς συμμβαίνει στο νησί, μας δίνει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μανιουδάκης, μιλώντας στις αρχές Μαίου σε απογευματινή εφημερίδα.«Βρέθηκα μάρτυρας σε υπόθεση συναδέλφου που δανείστηκε 200 χιλιάδες από τράπεζα το 2007 για να αγοράσει ένα ακίνητο επιπλέον 400 χιλιάδες από δικά του χρήματα.


Για τον δανεισμό η τράπεζα υποθήκευσε το ίδιο το ακίνητο εκτιμώντας τότε την αξία του στις 800 χιλιάδες. Πριν από λίγες ημέρες ήθελαν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό για 45.000 ευρώ. Ο άνθρωπος έχασε το ακίνητο και όλα τα λεφτά που είχε βάλει και παρ” όλα αυτά συνεχίζει να χρωστάει στην τράπεζα…».Ανακοίνωση των Ηρακλειωτών πολιτών και φορέων που έχει αναρτηθεί στο  Facebook.

 «Σήμερα Τετάρτη 29/5/13,για άλλη μια φορά παραβρέθηκε πλήθος κόσμου έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου,μετά από απόφαση που είχε παρθεί στην τακτική μας συνέλευση την προηγούμενη Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας.


Η σημερινή μας επέμβαση,αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα,καθώς μια διμοιρία ΜΑΤ,είχε αποκλείσει από πολύ νωρίς την είσοδο,επιτρέποντας να περάσουν μέσα στην δικαστική αίθουσα μόνο συμβολαιογράφοι,δικηγόροι και τραπεζίτες!


Στην προσπάθεια μας,να μπούμε κι εμείς μέσα,μας απώθησαν και όταν επιμείναμε,άρχισαν να βιαιοπραγούν εις βάρος μας,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν,ευτυχώς ελαφρά,3 άτομα.


Αυτό όμως δεν μας πτόησε,αλλά αντιθέτως παραμείναμε έξω από τον χώρο ενωμένοι μέχρι τέλους,αντιμετωπίζοντας την απαξιωτική συμπεριφορά των αστυνομικών και συνεχίζοντας να φωνάζουμε συνθήματα εναντίον τους και εναντίον όλων όσων τελούσαν τους πλειστηριασμούς.


Στις 17:00 μ.μ.,όπου έλαβε τέλος η όλη διαδικασία,και κατά την έξοδο των συμμετεχόντων σε αυτή,επικράτησε για άλλη μια φορά ένταση και όλοι μαζί καταφερθήκαμε εναντίων τους,καθώς για τον λαό,όσοι συνεργάζονται με τους προδότες,είναι εξίσου ΠΡΟΔΟΤΕΣ και αυτοί!!!!!!


Επίσης κατά την διάρκεια της παραμονής μας,έλαβε χώρα και η συνέλευση όπως είχε ψηφιστεί την προηγούμενη φορά και αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας σαν επόμενη δράση:


1) Να αποκλείσουμε τα απογευματινά ταμεία του ΠΑΓΝΗ,την Παρασκευή 7/6,ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και που επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγεία,μόνο οι κατέχοντες την οικονομική δυνατότητα,σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους,που καταδικάζονται με αυτόν τον τρόπο,να πεθαίνουμε χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας!


2) Να συνεχιστεί η παρέμβασή μας στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου και την επόμενη Τετάρτη στις 15:30.


3) Να υπάρξει ενημέρωση προς τους επαγγελματίες του Ηρακλείου,από ομάδα που συγκροτήθηκε από εθελοντές, και να τους ζητηθεί να πάψουν πλέον να πληρώνουν όλα όσα η φερόμενη ως κυβέρνηση,μας έχει επιβάλλει παράνομα.


4) Να λάβει χώρα η επόμενη συνέλευσή μας,κατά την διάρκεια της παρουσίας μας έξω από το Ειρηνοδικείο την ερχόμενη Τετάρτη.
Οφείλουμε όλοι μαζί να παλέψουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι,απέναντι σε ένα κράτος τέρας,που το μόνο που κάνει πλέον,είναι να καταπνίγει κάθε ελεύθερη φωνή,με την επιβολή βίας,και προσπαθώντας να επιβάλλει τον φόβο και την τρομοκρατία!


Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα είμαστε παρόντες σε κάθε κοινωνική μάχη,παλεύοντας για το δίκιο μας και για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας!


Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη 5/6/13 έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για την επόμενη παρέμβασή μας,ενάντια στην κλοπή ιδιωτικών περιουσιών από τις τράπεζες.
-Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,
τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα
και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.


ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/6/13 και ώρα 15:30 ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!Την προσπάθεια στηρίζουν συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις, σωματεία από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατι χαίρονται οι αστυνομικοί και χαμογελάν,πατέρα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.