Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πόρτο Καρράς.Κερδοφόρο αλλα με απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες & απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς!
Το Πόρτο Καρράς του μεγαλοεργολάβου Στέγγου, συνεχίζει την ίδια τακτική μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και αφού κανείς δεν ασχολείται, πλέον απολύει κατα το δοκούν και μέσα στην Πρωτοχρονιά.

Με κερδοφόρες σεζόν για το Συγκρότημα, η Διοίκηση του συνεχίζει να έχει καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν να δούν μισθό απο τον Ιούνιο!

Επίσης το Πόρτο Καρράς μονομερώς και παράνομα,μετέτρεψε την λειτουργία του Καζίνο σε εποχική.

Κράτος εν κράτει το Πόρτο Καρράς. Διαχρονικά.

Το ρεπορτάζ του Αθ.Πρακτορείου για τις Πρωτοχρονιάτικες απολύσεις

Τις απολύσεις 58 υπαλλήλων κοινοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς" και, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας, ανάμεσα τους είναι τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του τοπικού σωματείου, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας κι ένα μέλος.

Η κοινοποίηση των απολύσεων άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκε μέχρι τις 31 του μήνα και οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.

"Οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές", τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τις συσχετίζει με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού. Επισήμανε ότι έγιναν λίγες μέρες πριν οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαιώματα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν και προανήγγειλε νέες προσφυγές των εργαζομένων στη δικαιοσύνη για την ανάκληση των απολύσεων. Υπογράμμισε ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απολύθηκαν συνολικά 120 εργαζόμενοι στο συγκρότημα του "Πόρτο Καρράς".

Τις απολύσεις κατήγγειλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΚΜ και η βουλευτής του κόμματος στη Χαλκιδική Κατερίνα Ιγγλέζη έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.