Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

VIDEO.EURONEWS.Επιτόπιο ρεπορτάζ απο την επέμβαση των ΜΑΤ, στο υπουργείο Εργασίας












Greek workers break into labour minister’s office

30/01








Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 30 διαδηλωτές την Τετάρτη, καθώς συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι συλληφθέντες ήταν ως επί το πλείστον μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Εργατικού Σωματείου που είχαν εισβάλλει  μέσα στο κτίριο.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αφού ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας ήταν διεφθαρμένο και κατακερματισμένο.

Ακτιβιστές πήγαν για να καταλάβουν το γραφείο του. Όσοι συνελήφθησαν, στοιβάχθηκαν σε δύο βαν της αστυνομίας.


"Yποστηρίζουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Θέλουν να μας σκοτώσουν. Κάθε μέρα μας χτυπάνε. Κοιτάξτε το καθεστώς που έχουμε εδώ", φώναζε ο διαδηλωτής Μάρκος Μπασιούκας, καθώς ο ίδιος αντιμετώπιζε τα ΜΑΤ.

Μάρτυρες λένε ότι δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
Δεδομένου οτι προκαλεί ρεκόρ ανεργίας, η κρίση χρέους στην Ελλάδα συνεχίζει να περικόπτει τους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να αναγκάσει τους εργαζόμενους του μετρό που απεργούσαν, να επιστρέψουν στην εργασία τους. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας έκλεισαν για εννέα ημέρες με τους δρόμους της πόλης να παρουσιάζουν εικόνα χάους.

Μετάφραση: LEFTeria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.