Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

VIDEO.EURONEWS.Έρευνα για Παπακωνσταντίνου,μη παραπομπή Βενιζέλου.Δηλώσεις Σαμαρά-Παπαδημούλη.στο Ευρωπαικό Κανάλι.



Greece: Ex-finance minister faces tax probe

18/01/2013




Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της έρευνας για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, για το φερόμενο ρόλο του σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατείχε την θέση αυτή μεταξύ 2009 - 2011, έχει κατηγορηθεί για την αφαίρεση τριών συγγενών του από την λίστα των Ελλήνων με μυστικούς ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήθελαν μια ευρύτερη έρευνα που θα συμπεριλάμβανε τους πρώην πρωθυπουργούς και τον νυν αρχηγό των Σοσιαλιστών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν επίσης υπουργός Οικονομικών.


Αλλά αυτό απορρίφθηκε.

Οι βουλευτές αποφάσισαν με 265 ψήφους υπέρ και 6 κατά, να διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του Παπακωνσταντίνου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ψηφοφορία έδειξε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει την φοροδιαφυγή.


Ο Παπακωνσταντίνου αρνείται ότι παρενέβη στην, λεγόμενη, «λίστα Lagarde» των 2000 Ελλήνων με κρυμμένα χρήματα στην Ελβετία.

Η λίστα δόθηκε στις ελληνικές αρχές, από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Christine Lagarde, τώρα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στο πλαίσιο των σχεδίων για την επίλυση της κρίσης χρέους, η Αθήνα τώρα προσπαθεί να πατάξει την μαζική φοροδιαφυγή, καθώς οι ειδικοί λένε, ότι ενδημεί εδώ και χρόνια.


Το ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν αισιόδοξος ότι η έρευνα θα προχωρήσει μετά την ψηφοφορία.

"Μια θετική αλλαγή στην Ελλάδα θα ήταν εάν ένας εν ενεργεία πολιτικός διερευνηθεί για υποτιθέμενη ποινική ευθύνη. Αυτό γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα. "

Μετάφραση: LEFTeria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.