Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

BBC Νεοναζί κρατείται για τον φόνο του Έλληνα αριστερού μουσικού Παύλου Φύσσα.







'Neo-Nazi' held over Greek musician Pavlos Fyssas death

Golden Dawn supporters held a rally in central Athens in May



18 September 2013



A left-wing musician has been stabbed to death in the Greek capital, Athens, and the suspect is a member of the neo-Nazi party Golden Dawn.









Κρατείται «Νεοναζί» για τον φόνο του  Έλληνα μουσικού Παύλου Φύσσα.


Ένας αριστερός μουσικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Αθήνα, και ο ύποπτος είναι μέλος της νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.


Ο Παύλος Φύσσας, 34 ετών, σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο και έψαξε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Οι κοινωνικές εντάσεις έχουν αυξηθεί καθώς οι Έλληνες βρίσκονται χρόνια τώρα σε εφαρμογή μέτρων λιτότητας.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης στην Ελλάδα, Νίκος Δένδιας, ακύρωσε ένα ταξίδι στη Ρώμη. Είπε ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη.


Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το περιστατικό, και είπε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει σύντομα ένα νέο νόμο κατά της πολιτικής βίας και των ένοπλων ομάδων.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι το δεύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να θεωρείται εγκληματική οργάνωση.


Η δολοφονία συνέβη ενώ γίνονται περαιτέρω απεργίες ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας του δημοσίου τομέα.



Ο κ. Φύσσας, ένας αντιφασίστας και hip-hop καλλιτέχνης, μαχαιρώθηκε έξω από ένα καφενείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα στη δυτική συνοικία της Αθήνας, το Κερατσίνι.

Αναφορές λένε ότι μετά από μια διαφωνία σχετικά ​​με το ποδόσφαιρο, υπήρξε μια φιλονικία μεταξύ διαφορετικών ομάδων συγκεντρωμένων. Το θύμα δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα 15 ανδρών.

Ένας 45χρονος , που η αστυνομία δήλωσε ότι παραδέχθηκε την υποστήριξη του στην Χρυσή Αυγή, ομολόγησε το έγκλημα, όπως ανέφερε ο Mark Lowen του BBC από την Αθήνα.

Πριν καταλήξει, το θύμα είχε ταυτοποιήσει τον δράστη στην αστυνομία.
Αντιφασίστες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το βράδυ και σχεδιάζουν και διαδήλωση αργότερα την Τετάρτη.


Η Χρυσή Αυγή έχει συχνά κατηγορηθεί για βία προς αριστερών ακτιβιστών και μεταναστών και κατηγορείται για επιθέσεις.

Η Υπατη Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει δηλώσει ότι υπάρχουν οι λόγοι να κυρηχθεί παράνομη η  Χρυσή Αυγή.

Αλλά το κόμμα έχει 18 βουλευτές. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση φοβάται ότι η απαγόρευση του κόμματος θα μπορούσε να το βγάλει στην παρανομία και να αυξήσει την υποστήριξή του.

Οι γιατροί, οι δάσκαλοι και δημοτικοί υπάλληλοι αποκομιδής σκουπιδιών ήταν μεταξύ εκείνων που πήραν μέρος στην τελευταία απεργία, την οποία κάλεσε η συνομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων και πρόκειται να διαρκέσει δύο ημέρες.


Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


IBTimes. Επίθεση της Χρυσής Αυγής Πυροδοτεί Αντιδράσεις - Η Νεα Δημοκρατία δεν καταδίκασε τις επιθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.