Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ανάκαμψη άργησε μια μέρα… ΠΙΝΑΚΕΣ.Capital Economics Δεν βλέπουμε ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2%
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Capital Economics και η επόμενη χρονιά, θα είναι χρονιά ύφεσης και συρρίκνωσης της οικονομίας σύμφωνα με τον οικονομικό της αναλυτή Ben May.

Σχετικό δημοσίευμα διαβάσαμε και στην νεοφιλελεύθερη City AM, που δημοσιεύει την έκθεση του βρετανού αναλυτή, την οποία μεταφράζουμε παρακάτω.


Θυμϊζουμε ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη City AM σημειώνει ότι δεν πιστευει ότι είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει πρόσφατα ανάλυση σημειώνοντας ότι “το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέρρευσε με ετήσιο ρυθμό 4,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο, και όχι λίγο πιο γρήγορα, δεν είναι καλή είδηση​​. Είναι μια τρομερή, απαίσια, φρικτή είδηση​​.


Μάλιστα είχε επιτεθεί στην μνημονιακή οικονομική πολιτική, αναφέροντας πώς τελικα “ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.

Οι παρακάτω πίνακες δημοσιεύθηκαν μαζί με την εκτίμηση της Capital Economics.Μένει να δούμε αν η οικονομία θα θέσει μια σταθερή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το επόμενο έτος, κάτι που αναλαμβάνει το σημερινό πακέτο διάσωσης

Γενικά, εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν η Ελλάδα συρρικνωθεί κατά λίγο λιγότερο από τις προβλέψεις της τρόικας, του 4,2% το τρέχον έτος.


 Αλλά ακόμη περιμένουμε ότι η οικονομία της θα συρικνωθεί κατά περίπου 2% το 2014, πολύ κατώτερη πρόβλεψη από τις προβλέψεις της τρόικας για αύξηση της κατά 0,6%.

Αυτό όχι μόνο αυτό δεν θα σημαίνει ότι το χρηματοδοτικό κενό των 11 δισ. της Ελλάδας μπορεί να μεγαλώσει, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι το χρέος θα συνεχίσει να ανεβαίνει


Περιμένουμε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης να τεθεί σε εφαρμογή για να εξασφαλιστεί ώστε το κενό των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδα να καλυφθεί πλήρως, ίσως αμέσως μετά τις γερμανικές γενικές εκλογές, αργότερα αυτό το έτος.


Μετάφραση - Απόδοση : LEFTeria-news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ! Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & Grecovery

Καμία σωτηρία…Και η νεοφιλελεύθερη City AM. επιτίθεται στις φαντασιώσεις Greekovery & success story! “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.


ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»
EL PAIS. Σλόγκαν και "εύρημα για συγγραφέα" το success story και το Grecovery!REUTERS. Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα με την βοήθεια κονδυλίων της ΕΕ!FORBES Πρ.Υφυπουργός Μπούς."Ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων.Oι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό"
BLOOMBERG BUSINESSWEEK “Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τη χρεοκοπία της Αργεντινής”. Ούτε σεντ δεν εχουν βγάλει απ τα δικαστήρια τα funds
ΕΚΘΕΣΗ The Kiel Institute: Βαρόμετρο Xρέους "Η Ελλάδα πέρα από κάθε ελπίδα".
BLOOMBERG «Καμία άλλη χώρα δεν έχει γνωρίσει τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης. Οι Έλληνες οι πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι της Ευρώπης»GUARDIAN. Η κουβέντα για την ανάπτυξη γίνεται αποκλειστικά για να δικαιολογηθεί η λιτότηταΟ διεθνής τύπος βλέπει ως φούσκα ευφορίας το ελληνικό «success story»Bρετανός οικονομολόγος VS Στουρνάρα."Τι φέρνει το 2013 στην Ελλάδα; Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι η οικονομία της εξακολουθεί να επιδεινώνεται".
The Globe and Mail. Στουρνάρας. «Θα είναι αδύναμη ανάπτυξη και η ανεργία, θα αυξηθεί λίγο περισσότερο πριν να πέσει»

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!
WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά” ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.
IBTimes Η Ελλάδα θα χάσει 195.000 θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα, καθώς τα αυστηρά νεα μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.
IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!TELEGRAPH Το χρέος στην Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και η παγίδα του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.