Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

JUMBO. Με € 48εκ.κέρδη, έδειξαν το ψυχρό τους πρόσωπο στα Χανιά & έστειλαν στον εισαγγελέα άνεργο πατέρα για κλοπή μαρκαδόρων στον Βόλο.




Η Εταιρία με τα 48εκ. € κέρδη που έδειξε το ψυχρό της πρόσωπο στην κοινωνία της Κρήτης

flashnews.gr

Μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου σκοπό είχε να συγκεντρώσει σχολικά είδη για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων & Δημοτικών Σχολείων των Χανίων, που ωστόσο όμως είχε και μία μεγάλη «παραφωνία» - μήνυμα για την Χανιώτικη Κοινωνία..

Ο Ε.Σ. Χανίων και οι Εκπαιδευτικοί έκαναν ανοιχτό κάλεσμα μέσω των ΜΜΕ σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλους του φορείς και τους πολίτες για την συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και ενώ ανταποκρίθηκαν μεγάλος αριθμός πολιτών και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στο χώρο, η εταιρία Jumbo δεν έδωσε ούτε ένα μολύβι.

Και αυτό την ώρα που στην σελίδα της στο διαδίκτυο ανακοινώνει με χαρά στους επενδυτές της, ότι παρόλο που έφαγε οικονομική «σφαλιάρα» με το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, εκτιμάται ότι θα έχει και 48.000.000€ κέρδη!!

Τρομερό ποσό, χρήματα τα οποία βγαίνουν και από τις τσέπες τα πολιτών των Χανίων και δεν υπήρξε η ευαισθησία να κάνουν μία γενναιόδωρη προσφορά στην εν λόγω δράση, που πραγματικά μία δαπάνη για γραφική ύλη 300€ - 400€ αξία σε τιμές χονδρικής για το Jumbo, θα έφτανε για τα σχολικά είδη πολλών οικογενειών για όλη την χρονιά, αφού είναι γνωστό ότι τα σχολικά σε μεγάλο βαθμό εισάγονται από τρίτες χώρες σε πολύ χαμηλές τιμές για την εταιρία.

Ο άνεργος πατέρας και η κλοπή μαρκαδόρων στο Jumbo στο Βόλο

Ταυτόχρονα με το ψυχρό πρόσωπο της εταιρίας, που ενώ εισπράττει από τις τοπικές κοινωνίες, δείχνει να μην συνεισφέρει πίσω, σάλο έχει προκαλέσει το θέμα της κλοπής των μαρκαδόρων από τον άνεργο πατέρα στο Βόλο και την επιμονή της εταιρίας για την δίωξη του.

Τελικά ο πατέρας καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης και πρόστιμο, ενώ στο δικαστήριο πήγε χωρίς συνήγορο και με δάκρυα στα μάτια είπε ότι έκλεψε το κουτί με τους μαρκαδόρους επειδή το παιδί του, τους ζήτησε για το σχολείο αλλά εκείνος δεν μπορούσε να τους πάρει.

Ήδη στο Βόλο έχουν ξεκινήσει κινήσεις για μποϋκοτάζ στο τοπικό κατάστημα της εταιρίας, που τους ανάγκασε να δώσουν μία ανακοίνωση στο Facebook, που πάλι όμως προκειμένου να δικαιολογήσουν την πράξη τους εκμεταλλεύτηκαν στις εκφράσεις τους την οικονομική ανέχεια των ελλήνων:

"Αγαπητοί μας φίλοι, διαβάσαμε όλα τα σχόλιά σας και τα δημοσιεύματα που μιλούν για το συμβάν στο κατάστημα Jumbo Βόλου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω κύριος αφαίρεσε κάποιο προϊόν. Έχει εντοπιστεί επανειλημμένα να αφαιρεί προϊόντα, σε βάθος χρόνου, πράγμα που και ο ίδιος παραδέχτηκε. Δυστυχώς, δεν έχουμε να κάνουμε με μια παρορμητική και αδιέξοδη συμπεριφορά, αλλά με μια εξακολουθητική, συνειδητή πράξη. Ο καθένας θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί μέσα από μια συναισθηματική ιστορία και μια συγγνώμη, που όλους μας φέρνει σε αμηχανία. Όμως, πώς υπερασπίζεται κανείς τα συναισθήματα και την τίμια συμπεριφορά χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται πιθανόν σε χειρότερο αδιέξοδο, αλλά δεν ψάχνουν αυτή την «εύκολη λύση»;"

Γιάν. Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.