Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έγινε και αυτό. Από τον ισραηλινό πρέσβη ανακοινώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ, η ελληνική αντιπροσωπεία και οι στόχοι της. Αμήχανο το Μαξίμου.



 Το είδαμε και αυτό. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ.Αρίε Μέρκελ ανακοίνωσε επίσημα κατά την διάρκεια ημερίδας για την διαχείριση υδάτων  που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ και η Πρεσβεία του Ισραήλ, την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την ημερομηνία της επίσκεψης, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και τους στόχους της




Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Ποντίκι στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, αυτό προκάλεσε αμηχανία στο Μαξίμου και για ώρες προσπαθούσαν να το μαζέψουν από το ΥΠΕΚΑ λεγοντας ότι μάλλον οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί παρευρισκόμενοι δεν άκουσαν καλά…


Αργότερα έγινε γνωστό ότι τελικά ο Σαμαράς θα πάει στο Ισραήλ με υπουργούς και 100 επιχειρηματίες.


Εχει όμως ενδιαφέρον και η ανάρτηση από την Καθημερινή για το θέμα. Μάλλον ούτε αυτοι…άκουσαν καλά.





Εκεί διαβάζουμε ότι “στις 8 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί το Ισραήλ ο πρωθυπουργός για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ. Ο κ. Αντ. Σαμαράς θα συνοδεύεται από έξι ή επτά υπουργούς της κυβέρνησης και αντιπροσωπεία άνω των 100 επιχειρηματιών”.


“Αυτό δήλωσε χθες ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Αρίε Μέκελ, στο πλαίσιο ημερίδας για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των υδάτων”.


“Ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Μέκελ, ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Ισραήλ, θα υπογραφούν πλήθος συμφωνιών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιους τομείς”.


“Θεωρείται πάντως βέβαιο, ότι θα κυριαρχήσουν τα θέματα ενέργειας, καθώς στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρέσβης του Ισραήλ είπε πως ένας από τους υπουργούς που θα συνοδέψουν τον κ. Σαμαρά στο Ισραήλ θα είναι ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης”.



“Ο κ. Μέκελ ανακοίνωσε επίσης ότι τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό, του κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσουν από κοινού με τις δύο υπουργικές αντιπροσωπείες”.



Δεν θυμόμαστε να υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο, τουλάχιστον σε χώρα με εθνική κυριαρχία, και όχι σε αποικία.



Βέβαια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διακατέχεται από την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην κάνει μπρίφινγκ στους δημοσιογράφους και να μην ασχολείται με τίποτα άλλο, εκτός από το να βγάζει χαριτωμένες δηλώσεις για την αντιπολίτευση και τους κοινωνικούς φορείς,



με τον υπουργό εξωτερικών να βάζει ως άλλος Ντούτσε την στολή του για Συρία (πολύ εύστοχα τον αποκαλεί Μπενίτο ο Στάθης),



με το Μαξίμου να ασχολείται μόνο με δημοσκοπήσεις,



πάλι καλά που έχουμε τον Ιραηλινό πρέσβη να μας κάνει ενημερώνει.


Και ας παραβαίνει το πρωτόκολλο. Η Ελλάδα είναι εξάλλου χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και το ξέρει.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO.Σίμος Κεδίκογλου.Παγκόσμιο φαινόμενο εκπροσώπου , τα έργα του στην ΕΡΤ και η τραγική εμφάνιση "πανελίστα" στο RT.



LIBERATION: «Μπορεί το χρέος να ρίξει μια Δημοκρατία;» Παραλληλισμός της Ελλάδας με την αποικία της Νέας Γής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.