Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

VIDEO.EURONEWS. "Η Χρυσή Αυγή απορρίπτει την ετικέτα του Ναζί, ενώ χαιρετά χιτλερικά"










Greek far-right Golden Dawn rejects Nazi label while hailing Hitler


 19/09






Η Ελληνική ακροδεξιά Χρυσή Αυγή απορρίπτει την ετικέτα του Ναζί, ενώ χαιρετά χιτλερικά.



Η Χρυσή Αυγή αναφέρεται στην παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα ως «ο ασιατικός κίνδυνος», και υπόσχεται να αγωνιστεί για την φυλετική επιβίωσή της.
Αυτό είναι το κοινό ιστορικό θέμα είναι μεταξύ των κεντρικών εκείνων που της χάρισαν την επωνυμία «νεοναζί».
Πέρυσι, κέρδισε αρκετή υποστήριξη στις εκλογές και 18 μέλη της έλαβαν θέσεις στο Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Καθώς η οικονομία επιδεινώθηκε, το κόμμα ξέφυγε από το ελάχιστο πσοστό, φτάνωντας να καταταχθεί ως  τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.
Ο ιδρυτής Νικόλαος Μιχαλολιάκος είδε το ποσοστό των ψήφων να ανεβαίνει από λιγότερο από το ένα τρίτο του 1%, σε σχεδόν 7%. Τώρα πλέον δημοσκοπικά φτάνει πάνω από 10%.

Η συμπεριφορά του και το κόμμα του του έχει επανειλημμένα περιγραφεί ως συμπεριφορά χούλιγκαν: η Χρυσή Αυγή προσέβαλλε τους αντιπάλους βουλευτές , αποκαλώντας τους γίδια ... ενώ ο ίδιος βουλευτής που αποπέμφθηκε από το σώμα, έκανε μια χειρονομία σαν "Heil Hitler"- και φώναξε αυτές τις λέξεις.

Το κόμμα υποστηρίζει ότι είναι χαιρετισμός του έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.απο τα τέλη της δεκαετίας του 1930
Το κίνημα που ξεκίνησε το 1980, έγινε κόμμα στις αρχές του 1990. Ο Μιχαλολιάκος αξιοποίησε την αηδία των συμπατριωτών του σχετικά με τα σκάνδαλα διαφθοράς, και με την γλώσσα του σώματός του δήλωσε ενάρετος.

"Μας αποκάλεσαν «ναζί», μία, δύο, δέκα φορές ... αλλά δεν μπορούν να μας αποκαλέσουν κλέφτες! Αυτά τα χέρια μπορεί μερικές φορές να χαιρετούν έτσι, αλλά αυτά τα χέρια είναι καθαρά, δεν είναι βρώμικα, δεν έχουν κλέψει τίποτα. "

Η Χρυσή Αυγή περιγράφει την ιδεολογία της ως κοινωνικός εθνικισμός ή  εθνικοσοσιαλισμός. Επικρίνεται όμως η αυξανόμενη δημοτικότητά του σε μια χώρα που υπέφερε κάτω από τη ναζιστική κατοχή στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει διανείμει τρόφιμα σε πληγέντες απο την κρίση, αλλά αποκλειστικά σε Έλληνες υπηκόους

Δεξιοί εξτρεμιστές πέρυσι ανέλαβαν δράση ως φύλακες της τάξης, απαιτώντας από αλλοδαπούς μικροπωλητές να αποδείξουν ότι ήταν στη χώρα νόμιμα, και εκείνοι που δεν μπορούσαν, είδαν τους πάγκους τους να καταστρέφονται.

Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου πρωτοφτάνουν οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 80%. Οι μετανάστες αποτελούν το 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα.


Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news



Δείτε το video του Euronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.