Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ.106 μέρες απεργία στην Coca Cola. Εξώδικό της Ομοσπονδίας στον ΣΕΒ και κάλεσμα σε μποΰκοτάζ.

Στις 106 ημέρες μπήκε ο αγώνας των εργαζομένων στην Coca Cola μέσα σε πέπλο σιωπής από εφημερίδες και κανάλια.

Αναρτούμε στο LEFTeria-newsτην Εξώδική Διαμαρτυρία που απέστειλε η ΠΟΕΕΠ στον ΣΕΒ και Ψήφισμα που καλεί σε μποΰκοτάζ των προϊόντων της επιχείρησης (Κόκα Κόλα, Φάντα, Αμίτα).


Επίσης ενδιαφέρουσα εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζόμενων της Κόκα Κόλα έγινε στις 9/1/2014 στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Παρακολουθήστε το σχετικό πατώντας ΕΔΩ,

ενώ πληροφορίες για την πορεία του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων , μπορείτε να βρίσκεται καθημερινά στη φωνή των εργαζομένων, στην ακόλουθη διεύθυνση:
https://www.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia/238774946277939


Απευθύνεται  σε  κάθε  αρμόδιο  Δικαστήριο  και  Αρχή

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ

Της «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ»,  που  εδρεύει  στη  Θεσσαλονίκη  (Φιλίππου  43)  και   εκπροσωπείται  νόμιμα.

Π ρ ο ς
1.     Τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ»,  που εδρεύει  στην Αθήνα  και           εκπροσωπείται νόμιμα.
2.    Τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ»,  που εδρεύει  στη Θεσσαλονίκη  
       (Πλατεία   Μοριχόβου 1) και  εκπροσωπείται νόμιμα.
3.    Το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΟΠΟΙΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη   
       (Αριστοτέλους  6) και  εκπροσωπείται  νόμιμα.
4.    Την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΩΝ  ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ  ΟΙΝΩΝ   ΠΟΤΩΝ»,
       που εδρεύει στην Αθήνα (Ζαχ. Παπαντωνίου 54-58) και  εκπροσωπείται  νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:   1)  Υπουργούς:  Εργασίας  &  Μακεδονία -Θράκης
                                    2)  Πολιτικά  Κόμματα  &  Αρμόδιους  Φορείς
                                    3)  Συνδικάτα -  4) Μ.Μ.Ε.

Θεσσαλονίκη  7  Γενάρη 2014
Κύριοι,
             Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. στην τακτική  συνεδρίασή της την Κυριακή 5 Γενάρη 2014 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Φιλίππου 43) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 3ωρων Στάσεων Εργασίας στο τέλος της πρώτης βάρδιας στις επιχειρήσεις του Κλάδου, για τις επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων (κρασιά–μπύρες) την Τρίτη 14 Γενάρη 2014, την Πέμπτη 23 Γενάρη  2014  και την Τρίτη 28  Γενάρη  2014και  για τις επιχειρήσεις παραγωγής μη αλκοολούχων (νερά–αναψυκτικά-χυμοί) για την Πέμπτη 16 Γενάρη 2014, την Τρίτη 21 Γενάρη 2014 και την Πέμπτη 30 Γενάρη 2014.
              Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ένδειξη εντονότατης διαμαρτυρίας διότι αντί  να  στηριχθούν  οι  ανάγκες  της  τοπικής  κοινωνίας η Coca-Cola  επέλεξε  το  δρόμο των απολύσεων,  του  κλεισίματος  του  εργοστασίου  και των  εισαγωγών  από  την  Βουλγαρία.
              Συνεχίζουμε  να  βγάζουμε  ΚΟΚΚΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ  στα  προϊόντα  της  ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  μέχρι  να  επαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο  και  να  ακυρωθούν  όλες  οι  απολύσεις.
          Με  την  επιφύλαξη  κάθε  νόμιμου  δικαιώματός  μας  αρμόδιος  Δικαστικός   Επιμελητής  να  επιδώσει  νόμιμα  αυτή την εξώδικο  προς  αυτούς  που  απευθύνεται  για  να  την  γνωρίζουν  και  για  τις  νόμιμες     συνέπειες  να  την  αντιγράψει  ολόκληρη  στο  επιδοτήριο  του.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εμείς τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ε.Π. που  συνεδριάσαμε στα γραφεία της    Ομοσπονδίας  (Φιλίππου 43)  σήμερα  Κυριακή  5  Ιανουαρίου  2014,  συζητήσαμε  τις  εξελίξεις στην Coca Cola, και
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι
Μετά από εκατό (100) συνεχιζόμενες ημέρες απεργίας στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης η κερδοφόρα πολυεθνική συνεχίζει προκλητικά  να  αδιαφορεί  για τις επιπτώσεις των  ενεργειών της  εις βάρος  της  Ελληνική  οικονομίας  και  ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας της βόρειας Ελλάδας  από  τους  οποίους  αποκόμισε και  συνεχίζει  να  αποκομίζει  ακόμη  και  μέσα στην κρίση τεράστια  κέρδη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Την προσπάθεια της πολυεθνικής να ποινικοποιήσει τον έντιμο  αγώνα των απεργών συναδέλφων μας με «αγωγές» ζητώντας υπέρογκα ποσά με πρόσχημα την «ηθική βλάβη»(!) της.
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ
Το αγωνιστικό σθένος, την ενότητα και την πίστη με την οποία δίνουν οι απεργοί τον ειρηνικό αγώνα του μποϊκοτάζ  των  προϊόντων  της Τρία Έψιλον.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους καταναλωτές να συνεχίσουν να απέχουν  από  την  κατανάλωση  των   προϊόντων της  ΚΟΚΑ-
ΚΟΛΑ Τρία Έψιλον  βγάζοντας  «ΚΟΚΚΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ» στην  εργατοφάγα  πολιτική  της  Αμερικάνικής  πολυεθνικής.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι
           Η Ομοσπονδία και όλα τα Σωματεία μέλη της θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να υποστηρίζουν τον αγώνα των απεργών μέχρι την τελική δικαίωση τους που δεν είναι άλλη από την  επαναλειτουργία  του  εργοστασίου και την ακύρωση  των  απολύσεων.Διαβάστε – Δείτε ακόμη


Αύξηση πωλήσεων είχε η Coca- Cola 3Ε,η οποία έφυγε από την χώρα.

 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Έλληνες εργαζόμενοι. Σε μια αγορά εργασίας-ζούγκλα, με μειωμένους μισθούς και συχνά απλήρωτοι.VIDEO.BBC.Ελλάδα. Ένα εκατομμύριο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Απλήρωτοι ναυτεργάτες από εφοπλιστές, κλειστά ναυπηγεία & το σκάνδαλο υποβρυχίων.

 

 

“Καθαρίζουμε με Αλληλεγγύη”. Κατάλογος φυσικών απορρυπαντικών προιόντων ΒΙΟΜΕ. Στηρίζουμε την διανομή.ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA) : “Επικαλούμενοι Αξιοπρέπεια, Έλληνες Εργάτες Αναλαμβάνουν Εργοστάσιο”
  


INFOSHOP.Διεθνής Αλληλεγγύη Για Το Κατειλημμένο Ελληνικό Εργοστάσιο Που Ξεκινάει Παραγωγή15 μήνες απεργία στην Βιομηχανική Μεταλλευτική.Πρωτοβουλία διαχείρισης κάτω απο εργατικό ελεγχο. Βιομήχανος Φιλίππου (ΦΑΓΕ) σε εκ περιτροπής εργαζόμενους. «Ναι ρε, έχω κέρδη, σε σας θα τα μοιράσω;»Ο SENTRA FM απέλυσε ξανά τεχνικό την επόμενη μέρα δικαίωσης του από το Πρωτοδικείο! Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ.Κλοπή. Στην Alapis παρά την έκδοση απόφασης πτώχευσης, πρωτοπαλίκαρα του Λαυρεντιάδη άδειασαν τις αποθήκες. Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ALAPIS & Θυγατρικών.Ο νέος κατάλογος IKEA στην πόρτα σας και η άγρια εκμετάλλευση του διανομέα.Με κουπόνια πληρώνει το ΑΒ τους εργαζόμενους.

 


Η Cyta ζητά 25 ευρώ από κάθε άνεργο που κάνει αίτηση για δουλειά!ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΩΡΑΡΙΑ-ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙ ΤΗΣ COSCO ( ΠΡΩΗΝ ΟΛΠ)Εν μέσω κρίσης,500 μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κέρδος 18,2% & τζίρο 34 δισεκατομμύρια.
Υπερκέρδη μέσα στην κρίση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
JUMBO. Με € 48εκ.κέρδη, έδειξαν το ψυχρό τους πρόσωπο στα Χανιά & έστειλαν στον εισαγγελέα άνεργο πατέρα για κλοπή μαρκαδόρων στον Βόλο.VIDEO.RESPIRA.Το εξαιρετικό σποτ της Ισπανικής ΓΣΕ (CGT) για την απεργία.ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο τραπέζι απο συνδικάτα.ΣΚΙΤΣΟ (ΣΤΑΘΗΣ). ΑΠΕΡΓΙΑΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
17 Νοεμβρίου 1941. Νικηφόρα παμφοιτητική απεργία στην Αθήνα, απέναντι στον Τσολάκογλου, η πρώτη στην κατεχόμενη Ευρώπη.  
Η ITUC καταδικάζει την τελευταία επίθεση στα Δικαιώματα των Ελλήνων Εργαζομένων
Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά,απέστειλε η Βρετανική ΓΣΕ (TUC)
Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), έστειλε επιστολές σε Σαμαρά & Μουσουρούλη, σχετικά με την επιστράτευση των ναυτεργατών.
WASHINGTON POST. “Eννέα φορές διατάχθηκε πολ.επιστράτευση από το 1974, οι τρεις τα τελευταία δυο χρόνια”
VIDEO.FRANCE24."Ελλάδα.Γύρνα στην δουλειά ή πήγαινε στην φυλακή". Παραλληλισμοί με απεργία Μετρό Παρισιού 2007.
VIDEO.EURONEWS. "Tα ΜΑΤ έκαναν επιδρομή στους Έλληνες εργαζόμενους του μετρό".22 Δεκεμβρίου 1942. Η μεγάλη απεργία, η διαδήλωση, οι συγκρούσεις με αστυνομία και Ιταλούς. Οι 2 πρώτοι νεκροί σε διαδήλωση της Αντίστασης. 
NEW YORK TIMES «Απηχώντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης, η ΑΔΕΔΥ δήλωσε απρόθυμη να υποστηρίξει την απεργία των καθηγητών»
REUTERS «Τρίτη φορά νόμος έκτακτης ανάγκης από Σαμαρά, για να δείξει στους ξένους ότι η χώρα στηρίζει αντιλαϊκά μέτρα»ΕΓΓΡΑΦΟ. Ο Άδωνις με Υπουργική Απόφαση απαγορεύει στους γιατρούς Ωνασείου “την άσκηση κριτικής των πράξεων των οργάνων Διοίκησης του Κέντρου δημοσίως”.ΑΡΧΕΙΟ.W.POST.Πλέον 10 φορές πολ.επιστράτευση απο το '74.Οι 4 τα τελευταία 2 χρόνια VIDEO.FRANCE24."Ελλάδα.Γύρνα δουλειά ή πήγαινε φυλακή".THE MORNING STAR."Έλληνες υπουργοί απαγορεύουν απεργία καθηγητών με «έκτακτο» χουντικό νόμο"
Απεργιες και απολυσεις στα καζίνο Πάρνηθας-Λουτρακίου
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ. Η απαγόρευση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία, σαφώς μη αναγκαία, δυσανάλογη και παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας
Γράμμα από έναν ανθρακωρύχο της ΑστούριαWASHINGTON POST. "Ελλάδα: Και ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, θύμα των τελευταίων περικοπών λιτότητας".”3 χρόνια Μνημόνιο στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3″ Όλες οι απολύσεις –αποχωρήσεις απ τον μνημονιακό σταθμό, από Νοέμβριο 2010.Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Novotel συνεχίζουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις με πλήρη δικαιώματα και μισθούς
Η ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ για την απόλυση καθηγήτριας που μηδένισε τον Σαμαρά Jr. απο το Κολλεγίο που προεδρεύει ο αδερφός Σαμαρά.VIDEO.EURONEWS."Greeks say enough is enough"Al Jazeera.H αστυνομία απωθεί διαδηλωτές από κυβερνητικό κτίριο στην Ελλάδα και συλλαμβάνει επικεφαλείς συνδικάτων
Χρυσή Αυγή & ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακιου χέρι-χέρι;Βαρβιτσιώτης ξανά. Τώρα προσπαθεί να καταργήσει την απεργία στην ακτοπλοΐα με νομοσχέδιο μόνιμης επιστράτευσης. Δελτία Τύπου των Ναυτικών.
ASSOC.PRESS."Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες" Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Απολύσεις ναυτικών με νόμο Μουσουρούλη και ευλογίες Βαρβιτσιώτη. Ανταπόκριση Associated Press για τους απλήρωτους ναυτεργάτες.Ερέτρια.Προιστάμενος χτύπησε καθαρίστρια ξενοδοχείου ενώ αλλού είχαμε λιποθυμία εργαζόμενης. Βροχή οι καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας στα ελληνικά ξενοδοχείαΑποδιέλυσαν και τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες, λιγότερη ποιότητα, στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.
Ρόδος.Λίστα με 46 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους,κατατέθηκε στον εισαγγελέαΜύκονος.Δικαστικη έρευνα για 11 ξενοδόχους και Αυτοδιοίκηση για τεράστια φοροδιαφυγή & ψευδείς βεβαιώσεις.Πόρτο Καρράς.Κερδοφόρο αλλα με απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες & απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς! 

ΧΑΟΣ.Ο ΄Ομιλος Δασκαλαντωνάκη χρωστά μισο δις & το Υπ.Οικ.δεν γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις έχει ο Όμιλος στην Ελλάδα!
ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2011.1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ,απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν 29 εκ.! Όλο το Στατιστικό Δελτίο.NEW STATESMAN. "Η σύγχρονη δουλεία της Ελλάδας: διδάγματα από την Μανωλάδα"ALJAZEERA-WASHINGTON POST-ABC News-FOX. "Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτη στην Ελλάδα"Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) για το μποϊκοτάζ στην Μανωλάδα, τους πυροβολισμούς & το trafficking.Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση των πυροβολισμών στους μετανάστες εργάτες.- Επισκόπηση Ξένου Τύπου.
WASHINGTON POST. "Αίμα και φράουλες: Οι δύσκολοι καιροί στην Ελλάδα εντείνουν την πίεση στους μετανάστες εργαζομένους"
VIDEO.EURONEWS. Θυμός & Μποϊκοτάζ για τους πυροβολισμούς στις «φράουλες του αίματος»
WASHINGTON POST. Συνεχίζουν οι απεργοί του μετρό στην Ελλάδα.
STORIFY.A desperate IKEA worker in Greece
DER STANDARD. Οι απολύσεις στην Ελλάδα δεν φέρνουν ανάπτυξη.
Ο σταθμός της Εκκλησίας απέλυσε όσους αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.Καταγγελία ΕΣΗΕΑ
Η Αρχιεπισκοπή κατάργησε τα επιδόματα αδείας και δώρων για τις Γιορτές, με εγκύκλιο, που προειδοποιεί. Καταγγελία και από ΕΣΗΕΑ για απολύσεις στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας
Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν τέλος ακινήτων
Επιστολή απεργού καθηγητή Γυμνασίου της Σπάρτης: "23 «γιατί» πρέπει να νικήσουμε τον φόβο" 
24 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» Ονομαστική λίστα.
NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ). Παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ κατά παράβαση 2 συγκεκριμένων Εθνικών Νόμων-Κοινοτικών Οδηγιών, σύμφωνα με διαρροές Κομισιόν!
ΑΡΧΕΙΟ.Μανιτάκης 2010."Το δικαίωμα στην μονιμότητα ειναι Συνταγματικό, το αντίθετο με ξεπερνά ως νομικό, συνταγματολόγο, δημοκρατικό πολίτη"
ΕΓΓΡΑΦΟ.Η ΟΙΕΛΕ δεν αποδέχεται την απόλυση της καθηγήτριας Ευφρ. Μπουλούτα που απολύθηκε για τον Σαμαρά Jr. Μαζί με ΣΕΛΚΑ την καταγγέλουν ως παράνομη.
Παραμονή Χριστουγέννων έλαβαν την απόλυση τους όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
Ράιχενμπαχ. «Οι Γερμανοι εργάτες διαδηλώνουν και παίρνουν αυξήσεις, οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται». Η απεργία των Γερμανών ταχυδρομικών που απέδωσε αύξηση τουλάχιστον € 140/μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.