Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ASSOCIATED PRESS. Έλληνας γιατρός συνελήφθη για υποκίνηση μίσους.- Φωτό. Πινακίδα-μίσους του 1941Η ανταπόκριση του Associated Press σχετικά με την σύλληψη γιατρού στην Θεσσαλονίκη που είχε αναρτήσει πινακίδα ναζιστικής έμπνευσης περί "ανεπιθύμητων Εβραίων" στο ιατρείο του.


Στο LEFTeria-news βρήκαμε την παρακάτω φωτογραφία σε ένα γερμανικό αρχείο.
«Οι Εβραίοι ανεπιθύμητοι εις το κατάστημα». Θεσσαλονίκη, Μάιος 1941
Έλληνας γιατρός συνελήφθη για υποκίνηση αντιεβραϊκού μίσους, κατοχή όπλων


The Associated Press, 1 Μαρτίου 2014
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ελλάδα - Η αστυνομία της Βόρειας Ελλάδας δήλωσε ότι ένας 57χρονος νευρολόγος έχει συλληφθεί για υποκίνηση φυλετικού μίσους και κατοχή όπλων.

Ο γιατρός, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, έχει παραδεχτεί ότι είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος, Χρυσή Αυγή.

Η αστυνομία παρενέβη όταν πληροφορήθηκε ότι ο γιατρός είχε βάλει μια πινακίδα έξω από το ιατρείο του, που έγραφε, στα γερμανικά, "Οι Εβραίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι".

Από έρευνα στο σπίτι του γιατρού βρέθηκαν 12 μαχαίρια και τρία ξιφίδια, δύο χαραγμένα με ναζιστικά σύμβολα, καθώς και χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.
Η Χρυσή Αυγή, ένα πρώην περιθωριακό κόμμα, εμπνευσμένο από τους Ναζί, εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο στις τελευταίες εκλογές το 2012, με μια αντιμεταναστευτική πλατφόρμα.

Περίπου το 95% της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, των περίπου 50.000 ανθρώπων, έχασαν τη ζωή τους κατά την έναρξη της γερμανικής κατοχής στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο στα στρατόπεδα εξόντωσης.Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-newsΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα των Ελλήνων Εβραίων για αποζημιώσεις από ότι άρπαξαν οι Ναζί


Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.