Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

NEW YORK TIMES. Ανάλυση της Κρίσης στην Ουκρανία με χάρτες και δορυφορικές εικόνες






H Κρίση στην Ουκρανία σε Χάρτες

Ένας οπτικός οδηγός της συνεχιζόμενης διαμάχης για την Κριμαία.


  27 Μαρτίου 2014



Η Ουκρανία αναγνωρίζει την Κριμαία καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στα σύνορα.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τετάρτη την εκκένωση όλου του στρατιωτικού της  προσωπικού από την Κριμαία, μια ημέρα αφότου η Ρωσία δήλωσε ότι θα προσαρτήσει τη χερσονήσο. Και οι δύο χώρες έχουν επίσης κινητοποιήσει στρατεύματα κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.





Sevastopol Τοπικοί πολιτοφύλακες που υποστηρίζονται από ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την έδρα του ουκρανικού Ναυτικού, την Τετάρτη.

Kuzminka 1.500 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έπεσαν με αλεξίπτωτα σε μια βάση εδώ, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Strilecha Η ημέρα πριν από το δημοψήφισμα, ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα οχήματα περιπολούσαν την περιοχή αυτή, λιγότερο από επτά μίλια από ένα ρωσικό σύνταγμα στο Lopan.

Donetsk Ένα βίντεο έδειξε ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε περιπολία.



εβδομάδα

Η Ρωσία σφίγγει τη λαβή της στην Κριμαία
 

Με επιδείξεις δύναμης σε ουκρανικό βάσεις, η Ρωσία συνέχισε να εδραιώνει τη στρατιωτική θέση της σε όλη την Κριμαία.



Chornomorskoye
Ρωσικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή σε μια βάση πυραύλων στις 10 Μαρτίου, ανεβαίνοντας από τους εξωτερικούς τοίχους του και επικράτησαν των ναυτικών στο εσωτερικό της, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Yevpatoriya
Αξιωματούχοι της Κριμαίας με την υποστήριξη της Ρωσσίας απαιτούν από Ουκρανούς στρατιώτες να παραδώσουν μια βάση ένα αεράμυνας κατά τις 10 μ.μ. Η προθεσμία περνά χωρίς περιστατικό
 
Simferopol
Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στις 10 Μαρτίου. Την επόμενη μέρα, φιλορώσοι περιφερειακοί αξιωματούχοι φέρονται να ακυρώνουν τις πτήσεις που προέρχονται από το Κίεβο.

Donuzlav Bay
Ρωσικές δυνάμεις γύρω από την Βόρεια Ναυτική Βάση, αποκόβουν τα στρατεύματα που βρίσκονται μέσα. 

Novofedorivka
Ρωσικές δυνάμεις διεισδύουν στην αεροπορική βάση στις 10 Μαρτίου και καταλαμβάνουν θέσεις κατά μήκος ενός διαδρόμου.

Bakhchysaray
Ρώσοι στρατιώτες διεισδύουν σε μια ουκρανική βάση και μετά πυροβολούν στον αέρα, σύμφωνα με έναν ουκρανό στρατιωτικό εκπρόσωπο.



εβδομάδα

Πώς η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο της Κριμαίας

Ημέρες μετά το τέλος των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση στην Κριμαία, μια αυτόνομη περιοχή της Ουκρανίας, που ήταν κάποτε μέρος της Ρωσίας και είναι ζωτικής σημασίας βάση για το ρωσικό Ναυτικό. Εδώ είναι οι στιγμές-κλειδιά της επιχείρησης.

 

Μια Ρωσική Ναυτική Βάση στην Κριμαία

Η Σεβαστούπολη υπήρξε η έδρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας από το 1783. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία μίσθωνε μέρος του λιμανιού από την Ουκρανία για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη βάση. Το Ουκρανικό Ναυτικό χρησιμοποιεί επίσης τον κόλπο. Μια ανάλυση από το IHS Jane με δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν στις 3 Μαρτίου από το Airbus Defense and Space/CNES δείχνει τις θέσεις μερικών από τα ρωσικά σκάφη.





Προφανής Αποκλεισμός

Η δορυφορική εικόνα έδειξε τρία ρωσικά πολεμικά πλοία, σε μια προφανή προσπάθεια να αποτρέψουν τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία να φύγουν από το λιμάνι. Το μεγαλύτερο σκάφος της Ουκρανίας ήταν στο παρελθόν ένα ερευνητικό πλοίο που είχε μετατραπεί σε πολεμικό.




Ρωσικά Πολεμικά Πλοία
Δύο πολεμικά πλοία με κατευθυνόμενους πυράλους ήταν αγκυροβολημένα στη βόρεια πλευρά του λιμανιού.



Πολεμικά Χόβερκραφτ
Ένα από τα δύο χόβερκραφτ του στόλου ήταν αγκυροβολημένα εδώ. Το δεύτερο δεν μπορούσαν να το δούν οι δορυφορικές εικόνες. Αυτά τα δύο χόβερκραφτ  χρησιμοποιούνται κυρίως ως σκάφη μάχης και είναι εξοπλισμένα με πυραύλους.




Ουκρανική και Ρώσικη Στρατιωτική Δύναμη




Οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας είναι μακράν μεγαλύτερες εκείνες της Ουκρανίας, η οποίες υποχρηματοδοτούνται και δεν είναι σωστά προσαρμοσμένες για να αντιμετωπίσουν μια επίθεση από τα ανατολικά.  

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν κυρίως εξοπλισμό από τη σοβιετική εποχή, μεγάλο του μέρος πρέπει να αναβαθμιστεί ή να αντικατασταθεί. H ουκρανική αεράμυνα θεωρείται αδύναμη και ο στόλος της είναι πολύ κατώτερος της Ρωσίας. Παρόλα αυτά, πολλοί ειδικοί έχουν αμφιβολίες ότι η Ρωσία θα παρέμβει αλλού στην Ουκρανία, διότι θα είναι δύσκολο για τις ρωσικές δυνάμεις να ελέγχουν περισσότερο έδαφος.




Η Ρωσική Αυτοκρατορία





Μια Πολιτική και Πολιτιστική Διαίρεση




 
Η πολιτική διάσπαση της Ουκρανίας αντανακλά ένα βαθύτερο πολιτιστικό χάσμα στη χώρα. Στις προεδρικές εκλογές του 2010, η αντιπολίτευση κέρδισε σε όλες τις δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν ουκρανικά παρά ρώσικα και πολλοί έκαναν έκκληση για βαθύτερους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Ευρώπη.




Αγωγοί Φυσικού Αερίου



 
Περίπου 53% των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη διέρχεται μέσω της Ουκρανίας. Η Ευρώπη, με τη σειρά της, εξαρτάται από τη Ρωσία για το 40% των εισαγόμενων καυσίμων της. Σύμφωνα με τον Mikhail Korchemkin, επικεφαλής της Gas Analysis για την Ανατολική Ευρώπη, μια εταιρεία συμβούλων στην Πενσυλβάνια, οι πιο σημαντικοί αγωγοί που διασχίζουν την Ουκρανία είναι αυτοί που οδηγούν στη Σλοβακία. Αυτοί στέλνουν αέριο στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.


Mετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news 




Ukraine Crisis in Maps
A visual guide to the continuing conflict over Crimea.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



Τα Πρακτορεία μεταδίδουν ότι η Κριμαία μπαίνει αποκλειστικά στο ρούβλι τον Απρίλιο, ενώ η Τιμοσένκο βρέθηκε με 85 βρετανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς
Crimea to drop Ukrainian currency as of April, Exclusive: UK banks in row over Yulia Tymoshenko 'millions'.



Ενδιαφέρον άρθρο στην Washington Post του διαμελιστή της Κύπρου, Χένρι Κίσινγκερ, για τον διαμελισμό της Ουκρανίας.
Henry A. Kissinger,How the Ukraine crisis ends




FORBES. "7 λόγοι για τους οποίους η Αμερική δεν θα κάνει ποτέ πόλεμο για την Ουκρανία".
7 Reasons Why America Will Never Go To War Over Ukraine



KeyAero (UK). Ασκήσεις αμερικανικών F15 με ελληνικά F16 στην Κρήτη. Το βρώμικο modus operandi των ΗΠΑ.
F-15s Complete Flight Training in Greece
U.S. Air Force F-15E Strike Eagles and Hellenic air force F-16s flew a combined 270 missions during two weeks of NATO training at Souda Air Base, Greece.



VIDEO. ZeroHedge “Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ αναχωρεί από την Ελλάδα για τη Μαύρη Θάλασσα”.
Watch As A US Missile Destroyer Departs Greece For The Black Sea



Εξαιρετική Ανακοίνωση της Γραμματείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία
Statement of the WFTU on the recent developments in Ukraine
http://lefteria-news.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.