Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εξαιρετική Ανακοίνωση της Γραμματείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία





Δήλωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία


4 Μαρτίου 2014


Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (World Federation of Trade Unions, WFTU) ενημερώνει τη Διεθνή Εργατική Τάξη ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία δεν είναι «μια νίκη της δημοκρατίας», όπως το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους υποκριτικά ισχυρίζονται.


Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη πρώτα και κύρια για την εργατική τάξη της Ουκρανίας, τους λαούς της περιοχής και την παγκόσμια ειρήνη.


Η Ουκρανία είναι μια πλούσια χώρα με μεγάλους παραγωγικούς πόρους που παράγουν πλούτο. Είναι μια χώρα με ζωτικής σημασίας ενεργειακούς αγωγούς, μια χώρα με σημαντική θέση στον γεωστρατηγικό χάρτη.


Η νέα ουκρανική κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε από αντιδραστικές και αντεργατικές πολιτικές δυνάμεις, ανέλαβε την εξουσία με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Η νέα κυβέρνηση είναι μια μαριονέτα των ιμπεριαλιστών, που τη τοποθέτησε εκεί, προκειμένου να προωθηθούν ορισμένα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά σχέδια.


Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν ότι οι ναζιστικές και οι νεοναζιστικές οργανώσεις είναι όργανα του καπιταλιστικού συστήματος και εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. 


Το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που ζουν στην Ουκρανία. Υποστηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων που ζουν στην Ουκρανία να παλέψουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους κινδύνους που δημιουργούνται από τις αντιπαλότητες μεταξύ των ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ



Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


Statement of the WFTU on the recent developments in Ukraine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.