Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

“Ζητούνται ελληνοχριστιανές ορθόδοξες” για καλλιστεία “Μίς Ελληνική Ανεξαρτησία”, οι “παρελάσεις- καρναβάλια” & το κονδύλι του Υπουργείου Εξωτερικών




Πίσω ολοταχώς… «Φωτισμένοι ηγέτες» της ομογένειας στην Ν.Υόρκη ζητούν «Ελληνοχριστανή ορθόδοξη» για να πάρει μέρος σε καλλιστεία «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία». Δεν είναι μόνο το κιτς και η βλαχογκλαμουριά. Είναι ότι κατάφεραν να πάρουν τα πιο τριτοκλασάτα χαρακτηριστικά του αμερικάνικου μικροαστισμού και να τα μεταφυτέψουν στον ελληνικό.






(Και μιλώντας για μικροαστισμό, ας ελπίσουμε για την ελληνική ομογένεια της Ν.Υόρκης, να μην πραγματοποιήσει την…απειλή του ο Άδωνις!)


  
Αλλά το μεγάλο πανηγύρι είναι οι «παρελάσεις» και ο τρόπος που επιλέγουν κάποιοι (με το αζημίωτο) να τιμήσουν μία εθνική επέτειο. Όπως θα διαβάσετε σε σχετικό άρθρο της ομογενειακής εφημερίδας η “Πρωϊνή” η νέα γενιά της ομογένειας αντιδρά σε τέτοιου είδους – πανάκριβα - πανηγύρια, και ζητούν άλλους τρόπους εορτασμού, μακρυά από την κάθε Άννα Βίσση, την Καλομοίρα, τα καλλιστεία Miss Greek Independence και τα «εορταστικά άρματα» για να κάνουν δημόσιες σχέσεις οι προύχοντες των οργανώσεων, διπλωμάτες, και πολιτευτές.



Η ανάρτηση, έχει και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για εμάς εδώ, στην Ελλάδα, καθώς όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα,  ενώ ο προϋπολογισμός της διοργανώτριας Ομοσπονδίας είναι περίπου 300.000 δολ. γιά την «παρέλαση» στο Μανχάτταν, η Ελλάδα θα πληρώσει τα 17.000 δολ. γιά τα εισιτήρια 18 οπλιτών-ευζώνων και 3 αξιωματικών.

 Η Πρωϊνή δημοσιεύει την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών την οποία αναρτούμε στο LEFTeria-news

H «παρέλαση» σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφήνει κέρδος τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία, περίπου 150.000 δολ. τον χρόνο. Σημειωτέον ότι ενώ οι περισσότερες  εθνικές μειονότητες στις ΗΠΑ, φιάχνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, όπως διαβάζουμε, τα δημοτικά σχολεία της ομογένειας κλείνουν την τελευταία δεκαετία, λόγω έλλειψης πόρων προφανώς, αλλά οι «παρελάσεις» και τα «άρματα», εκεί.








Παρέλαση γιά 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη


Η ''μνημονιακή'' Ελλάδα και ο λαός της πληρώνουν τα...αεροπορικά εισιτήρια ευζώνων προεδρικής φρουράς

Ο προϋπολογισμός της διοργανώτριας Ομοσπονδίας είναι περίπου 300.000 δολ. γιά την παρέλαση-''καρνάβαλο'' στο Μανχάτταν 30 Μαρτίου και καταδέχεται να πληρώσει η Ελλάδα 17.000 δολ. γιά τα εισιτήρια 18 οπλιτών-ευζώνων και 3 αξιωματικών! H παρέλαση αφήνει κέρδος -τα τελευταία χρόνια- στην Ομοσπονδία, περίπου 150.000 δολ. τον χρόνο.








Tετάρτη 12 Μαρτίου 2014

H...φτηνή Oμοσπονδία του ''γκέττο'' στην Αστόρια, που καταδέχεται να πληρώσει η Ελλάδα εισιτήρια γιά εύζωνες

Υποτίθεται είναι η μεγαλύτερη Ομοσπονδία στις ΗΠΑ (έτσι ισχυρίζονται, άσχετα αν οι μισοί σύλλογοι-μέλη της είναι...''μαϊμούδες''). Υποτίθεται ότι κάνει την μεγαλύτερη παρέλαση γιά την 25η Μαρτίου (έτσι ισχυρίζονται). 'Εχουν στόχο να συγκεντρώσουν 400.000 δολ. γιά την παρέλαση-''καρνάβαλο'' δύο ωρών στπο Μανχάτταν, που θα κοστίσει περίπου 300.000 δολ. (δηλ. χρήματα πεταμένα γιά ένα καρναβαλικό θέαμα) στην οποία συμμετέχουν και παρακολουθούν συνολικά όχι πάνω από 12.000 άτομα.
Τα περί...100.000 παρελαυνόντων και θεατών, συμβαδίζουν με τα άδεια μυαλά αφηνιασμένων ψώνιων επιπέδου ''γκέττο Αστόριας'' Νέας Υόρκης.


Κάθε χρόνο η παρέλαση έχει κέρδος από 100 μέχρι 150.000 δολάρια. Και οι φτηνοί, γιατί περί φτηνών πρόκειται, καταδέχονται να τους πληρώνει η μνημονιακή Ελλάδα και ο ταλαιπωρούμενος λαός της, 17.000 περίπου δολάρια, γιά τα αεροπορικά εισιτήρια των ευζώνων που θα παρελάσουν, γιά να συμβάλουν έτσι στο κέρδος της Ομοσπονδίας.

Κάτι τέτοιες πράξεις είναι που μας ντροπιάζουν ως Ομογένεια και μας δείχνουν πολύ φτηνούς στην Ελλάδα. Ευτυχώς που είναι στην Αστόρια το ''γκέττο'' κι έτσι...ξεχωρίζουν από τις υγιείς παροικίες που κάνουν παρελάσεις και ουδέποτε καταδέχτηκαν να τους πληρώσει η Ελλάδα παρόμοια έξοδα.

Διαβάστε και την σχετική απόφαση γιά τα αεροπορικά εισιτήρια των ευζώνων προεδρικής φρουράς:







Ομογένεια ΗΠΑ, ''παρελάσεις-καρνάβαλοι'': Είμαστε μόνο γιά τα πανηγύρια;



Αρχές της δεκαετίας '70, περίοδο δικτατορίας στην Ελλάδα, δύο κορυφαίοι της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη, ο Μπάμπης Μαλαφούρης και ο Θεοδόσης 'Αθας, αποκαλούσαν την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάτταν, ''καρνάβαλο''. Σατιρίζοντας τον ''καρνάβαλο'' και την συμμετοχή ευζώνων από την Ελλάδα, έγραφαν στην ''Ομογένεια'': ''Μπροστά πάνε οι παπάδες και από πίσω τους τσολιάδες''.


Πέρασαν 40 χρόνια από τότε. Η ''οργανωμένη Ομογένεια'', με κέντρο το ''γκέττο'' της Αστόρια, εξακολουθεί να κάνει παρέλαση στο Μανχάτταν. Γιά να τιμήσει, υποτίθεται, την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου.




Οι 'Ελληνες στις ΗΠΑ παραμένουμε από τις ελάχιστες εθνικές ομάδες που κάνουν παρελάσεις γιά εθνικές επετείους. Υπάρχουν και ορισμένες με ρίζες στην κεντρική Αμερική και στα νησιά της Καριβαϊκής (Τζαμαίηκα, Πόρτο Ρίκο). Φυσικά, παρελάσεις κάνουν gay-lesbians και Ιρλανδοί, αλλά γιά διαφορετικούς λόγους: Γιά να προβάλουν τα αιτήματά τους ή γιά να εορτάσουν τον 'Αγιο Πατρίκιο (Ιρλανδοί).


Oι υπέρμαχοι των παρελάσεων, ισχυρίζονται ότι με αυτές ''κρατάμε τα παιδιά μας κοντά στην Ελλάδα''. Με μία τελετή πεζοπορίας δηλαδή, μία φορά τον χρόνο, διάρκειας 2-3 ωρών, αναπτύσσεται το ''εθνικό φρόνημα'' των νέων Ελληνοαμερικανών.




Την ίδια ώρα οι άλλες εθνικές μειονότητες, φιάχνουν νηπιαγωγεία, επειδή πιστεύουν ότι τα παιδιά, ίσαμε την ηλικία των 6 χρονών, λαμβάνουν απόλυτα ότι τους δίνουν: Μόρφωση-διαπαιδαγώγηση στην γλώσσα των γονιών τους. 'Οσες εθνικές μειονότητες έχουν και δημοτικά σχολεία, ακόμα καλύτερα. Τα δικά μας δημοτικά, τα κλείνουμε την τελευταία δεκαετία. Δεν μας χρειάζονται. Προηγούνται οι καρνάβαλοι που αποκαλούμε ''παρελάσεις γιά την 25η Μαρτίου''.


Εμείς, των παρελάσεων και της ημιμάθειας, δεν δημιουργούμε νηπιαγωγεία ή δημοτικά σχολεία. Προτιμάμε να ''σέρνουμε'' τα παιδιά μας μία φορά τον χρόνο σε μιά παρέλαση 2-3 ωρών, ντύνοντάς τα ''τσολιάδες'' και ''αμαλίες''. 'Ετσι, πιστεύουμε, τους δίνουμε ''ελληνική εθνική παιδεία''. 


Ουσιαστικά όμως τα χρησιμοποιούμε γιά εμάς, γιά το θέαμά μας.



Εξυπακούεται ότι, οι παρελάσεις, δεν συνοδεύονται με ποιοτικές εκδηλώσεις, που να απευθύνονται στους Αμερικανούς συμπολίτες μας, γιά να τονίσουμε το νόημα-μήνυμα του αγώνα της επανάστασης του '21, που στήριξαν και με την φυσική τους παρουσία αγωνιστές, Αμερικανοί φιλέλληνες. Οι ''ικανότητές'' μας και η ημιμάθειά μας, αρχίζουν και τελειώνουν σε έναν πολυέξοδο καρνάβαλο.

Ενώ οι ''τιμημένοι'' διπλωμάτες μας αδυνατούν και δεν καταδέχονται, να πάνε στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης να πουν ένα ευχαριστώ στην πόλη ''Ελλάδα'' (Greece), που πήρε το όνομά της 1822, γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων.

Φυσικά, οι 7 παρελάσεις των Οργανώσεών μας ανά τις ΗΠΑ, στοιχίζουν 500-600.000 δολάρια, γιά 2-3 ώρες, μία φορά τον χρόνο. Και μετά τις παρελάσεις, κάνουμε επιδρομή σε ''φεστιβάλ'' ή εστιατόρια, να ενισχύσουμε το εθνικό μας φρόνημα με σουβλάκι, μουσακά, ιμάμ μπαϊλντί, μπακλαβά και λοιπά ''ατόφια ελληνικά'' εδέσματα.

Μπορεί, χρόνο με τον χρόνο, οι παρελάσεις να έχουν αισθητά μικρότερη συμμετοχή παρελαυνόντων και θεατών, αλλά εμείς επιμένουμε: Παρελαύνουμε, μας χειροκροτούν οι συγγενείς και φίλοι ή χειροκροτούμε τα παιδιά μας.

Στις παρελάσεις-πεζοπορίες μας, συμμετέχουν και...άρματα. Με μιά μικρή διαφορά: Αλλάζουν λίγο τα θέματα των στολισμένων αρμάτων, σε σχέση με αυτά σε καρνάβαλους.


 Στη Νέα Υόρκη υπάρχει και πρωτοτυπία: Κοντά στην ''εξέδρα των επισήμων'', όπου συνωστίζονται οι επίσημοι, διπλωμάτες, βουλευταράδες από Ελλάδα, προεδροπαράγοντες-ψώνια, με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο, στήνεται άλλη μία εξέδρα όπου -ταυτόχρονα με την παρέλαση- τραγουδά η κάθε 'Αννα Βίσσυ ή άλλοι αστέρες και χορεύουν, μαζί και τα σχετικά ''ώπα'', γιά τις ανάγκες τηλεοπτικού τοπικού σταθμού, που τον πληρώνουμε γιά να προβάλουμε την παρέλασή μας, νομίζοντας ότι οι Αμερικανοί κυριακάτικα, μεσημεριάτικα, δεν έχουν άλλη δουλειά παρά να βλέπουν στην τηλεόρασή τους (με επιλογή εκατοντάδων ''καναλιών'') την...παρέλαση-πεζοπορία των...γκρηκς.





Κι εμείς στον ''κόσμο'' μας. Ο ''ομφαλός της γής''... Αγνοώντας το αυτονόητο: Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ χρειαζόμαστε γιά να κρατήσουμε παιδιά και εγγόνια κοντά στην Ελλάδα. 


'Οχι καρναβάλους, που αποκαλούμε ''παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο''. Ακόμα και σήμερα, οι ''απόγονοι'' σοφών και ηρώων, παραμένουμε κομπλεξικοί ''φιγουρατζήδες'' και ημιμαθείς στα ''γκέττο'' μας, με αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί, να μας έχουν ταυτίσει με...φαγητά και πανηγύρια.        


Απόδοση: LEFTeria-news                           




*UPDATE. Νεαρές “ελληνοχριστιανές ορθόδοξες”, μην στέλνετε άλλες συμμετοχές.

Habemus Miss Greek Independence 2014…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.