Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

EURACTIV. Έλληνας Υπουργός Υγείας υπερασπίζεται εισιτήριο στα νοσοκομεία

Το EURACTIV αναφέρει την περίπτωση υπουργού υγείας που υπερασπίζεται εισιτήριο εισόδου στα νοσοκομεία για ασθενείς. Του γνωστού Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός είχε ασχοληθεί προ ημερών πάλι με τον Άδωνι, όταν είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στις πολιτικές υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά αναφέροντας και τις απίστευτες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Υγείας για τους καρκινοπαθείς.



EURACTIV “H Ελλάδα είναι «σε άρνηση» σχετικά με τα προβλήματα της υγείας”. Ξανά στο προσκήνιο οι δηλώσεις Άδωνι για τους καρκινοπαθείς.






Greek Health Ministry defends new hospital fee

Published 06 March 2014

The Greek health minister, Adonis Georgiadis, has defended the introduction of a new €5 hospital fee following criticism from other parties in parliament.





Έλληνας Υπουργός Υγείας υπερασπίζεται νέο νοσήλιο
Δημοσιεύθηκε 6 Μαρτίου, 2014

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπίστηκε την εισαγωγή ενός νέου νοσηλίου € 5 αφότου δέχθηκε κριτική από τα άλλα κόμματα στο κοινοβούλιο.


Ο Γεωργιάδης αντιμετώπισε ευρείες επικρίσεις τη Δευτέρα (3 Μαρτίου) όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον εταίρο της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το νοσήλιο που οι ασθενείς θα πρέπει να χρεώνονται για εισαγωγή σε πολυϊατρεία στο νέο Εθνικό Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΕΔΥ) της χώρας .


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περιέγραψαν το ποσό των € 5 για εόσοδο στις πολυκλινικές ως κάτι «ξαφνικό», «βιαστικό», που «θα επιφέρει σύγχυση» στους πολίτες.
Στις αρχές του έτους, η Ελλάδα εισήγαγε ένα τέλος 25 € στα νοσοκομεία ως εναλλακτική πηγή εσόδων για την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτό αργότερα ακυρώθηκε και περάσε στους καπνιστές.


Το νέο τέλος για εισαγωγή σε κρατικά νοσοκομεία εκπονήθηκε και ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της Ελλάδα το 2011, από την κυβέρνηση του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.


Ο Γεωργιάδης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνεται  για το τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Ελλήνων Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει επίσης καλέσει τον Υπουργείο Υγείας να αποσύρει το νοσήλιο.


"Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει για το σύστημα υγείας μέσω των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων τους, και δεν θα πρέπει να υποχρεούνται να πληρώσουν για το ίδιο πράγμα για τρίτη φορά", δήλωσε η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της την Τρίτη (4 Μαρτίου).


Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το εισιτήριο για την είσοδο.


Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Αθήνα αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου € 11 δις. για το 2014-15.




Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


Greek Health Ministry defends new hospital fee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.