Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΑΡ. «Είσαι θυμωμένος με την λιτότητα; Φαντάσου ότι είσαι ένας θαλάσσιος ελέφαντας!» Η ξεφτίλα χωρίς σύνορα με τις «εκπαιδεύσεις» & o διεθνής τύπος για την ταξικά άδικη φορολογία.



Ξεφτίλα χωρίς σύνορα με τα πρωτοπαλίκαρα του Σαμαρά, τους Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη.


 Το Associated Press έχει μοιράσει σε όλο τον κόσμο την ανταπόκριση που θα διαβάσετε παρακάτω, με την οποία καυτηριάζει την εκπαίδευση των εφοριακών μας μέσω της ιστορίας του Μπίλλυ, του Θαλάσσιου Ελέφαντα αλλά και του “anger management”.


Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση για την «Μετεκπαίδευση», αναφέροντας μεταξύ άλλων:








Kαι όλα αυτά ενώ, όπως το Πρακτορείο επισημαίνει, «η κυβέρνηση, αποφάσισε να παρατείνει τους βαθιά αντιλαϊκούς φόρους έκτακτης ανάγκης» ενώ επίσης «η κυβέρνηση πέρυσι έσπασε την υπόσχεσή της για σταδιακή κατάργηση των φόρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς ακινήτων η οποία αρχικά συλλέχθηκε από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με την απειλή της διακοπής για όσους δεν πληρώσουν».


Σε πρόσφατο άρθρο των NEW YORK TIMES με τίτλο «Το επιθετικό φοροκυνήγι στην Ελλάδα φέρνει πιο πολύ θυμό από λεφτά», διαβάζαμε ότι έχουμε αλλάξει 22 φορολογικοί νόμους σε 2 χρόνια, ενώ οι εφοριακοί ζητούσαν εκπαιδευμένο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.





Γινόταν αναφορά επίσης, ότι μέχρι πρόσφατα, μόνο εννέα ελεγκτές είχαν ανατεθεί για έναν κατάλογο 54.000 υποθέσεων που αφορούσαν χρήματα που αποστέλλονται στο εξωτερικό, ακόμα και αφότου οι 24.000 από αυτές τις περιπτώσεις κρίθηκαν πιθανό να περιλαμβάνουν φοροφυγάδες.


Επειτα από διαμαρτυρίες, οι ελεγκτές αυξήθηκαν σε 50 ενώ το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο ότι από εκεί, 2 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί μόνο μέχρι σήμερα.



Αμέσως μετά ακολούθησε νέος διασυρμός με EDITORIAL των NEW YORK TIMES με τίτλο  “Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα” αναφέροντας σχετικά την άδικη φορολόγηση υπέρ των πλουσίων.






Το Εντιτόριαλ των NYTimes τελείωνε ως εξής:

«Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα που υπερφορτώνει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα  που ήδη πιέζονται οδυνηρά  και αδυνατεί να κυνηγήσει τους πλούσιους και καλά δικτυωμένους .

Ενας πιο προοδευτικός φορολογικός κώδικας και μια πιο συνεπής συλλογή φόρων και σύστημα επιβολής της νομοθεσίας, αποτελούν τομείς στους οποίους η συνεπής εξωτερική πίεση θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό.

Αλλά η συνεχιζόμενη προσήλωση της Ευρώπης σχετικά με τις περικοπές δαπανών, τις απολύσεις και την αύξηση της φορολογίας δεν βοηθάει κανέναν, ενώ πιέζει προς Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης».


Και να ήταν μόνο αυτό.


Όπως είχε δηλώσει το 2012 η Margret Kiener Nellen,μέλος του Ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος : "Στο Γκστάαντ, υπάρχουν για παράδειγμα 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων που πληρώνουν γελοίους φόρους, είναι ένα σκάνδαλο".


Αλλα και εκτός λογικής οφσόρ, τα ίδια συμβαίνουν. Πχ, το 2011, 1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ.







Μια εποχής Καραμανλή, μια με yachts στην Ολλανδία & μια ακίνητα στο Λονδίνο, όπου Έλληνας εφοπλιστής κρατάει το ρεκόρ με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια μόνο αγορά ακινήτου.


Και εκεί οι οφσόρ κάνουν πάρτυ.










Ο Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας έχει ένα ενδιαφέρον...




 Όσο για το 2013, ο Στουρνάρας μας πληροφόρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών, είχε κάνει ελέγχους σε 34 (!)  υπεράκτιες εταιρείες, και έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.


Βέβαια, κάτι τέτοια «λεβέντικα» πρόστιμα, συνήθως δεν εισπράττονται, όπως σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο του υπ.Οικ του 2011 από πρόστιμα 1.5 δις,  εισπράχθησαν μόνο τα 29 εκ.!



Αν αναρωτιέστε πάντως (ακόμη) σε ποιούς «πλούσιους και καλά δικτυωμένους» αναφέρονταν οι NYTimes και γιατί ο νοιώθετε ότι ο έφορος κυνηγά ΜΟΝΟ εσάς, ρίξτε μια ματιά στο τέλος της ανάρτησης του LEFTeria-news, καθώς υπάρχει Αρχείο Φορολογικών Κατορθωμάτων




Οι φωτογραφίες που διανθίζουν την ανταπόκριση του Associated Press, δεν είναι του Πρακτορείου, αλλά κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο από χθές. Είναι ορισμένα αποσπάσματα από την εκπαίδευση…





Θυμωμένος με την λιτότητα; Φαντάσου ότι είσαι ένας θαλάσσιος ελέφαντας

 Derek Gatopoulos, Associated Press, 11 Μαρ 2014
ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα (AP)
 


Προβλήματα στην δουλειά;


Σκεφτείτε τον Billy τον θαλάσσιο ελέφαντα, την ιστορία ενός δύσμοιρου αρκτικού θηλαστικού πολύ φοβισμένο για να δώσει στο κοπάδι του μια σταθερή ηγετική ειλικρινή συμβουλή.



Ή ασκηθείτε πώς να παραμένετε ψύχραιμοςμε το να φαντάζεται ότι έχετε να κάνετε με έναν αγενή που σας καλεί λίγες στιγμές αφότου η σύζυγός σας έχει καταθέσει αίτηση για διαζύγιο.






Αυτή είναι η συμβουλή που δίνεται στους Έλληνες εφοριακούς επιθεωρητές στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μαθημάτων  διαχείρισης θυμού, που εισήχθη από την κυβέρνηση, αφότου αυτή αποφάσισε να παρατείνει τους βαθιά αντιλαϊκούς φόρους έκτακτης ανάγκης.


Είναι μια σκληρή δουλειά, ακόμη και στις καλύτερες περιόδους, να απαιτήσεις φόρους από τα στυμμένα νοικοκυριά στην Ελλάδα, κάτι που μετά από έξι χρόνια ύφεσης και από κύματα μέτρων λιτότητας έχει γίνει αυξητικά αγχωτικό - και επικίνδυνο. Οι εφοριακοί συνήθως απειλούνται, μερικές φορές και με όπλα.


Η βοήθεια είναι απαραίτητη, αλλά όχι έτσι, δήλωσε το σωματείο των εφοριακών, την Τρίτη.
Τα σεμινάρια που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των εφοριακών σχετικά με το πώς να διαχειριστούν την οργή του κόσμου.


“Ειλικρινά είναι γελοίοι”, δήλωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, είπε στο AP. "Είμαστε υπέρ των προγραμμάτων κατάρτισης, αλλά το περιεχόμενο του μαθήματος αυτού είναι για το δημοτικό σχολείο."





Η κυβέρνηση πέρυσι έσπασε την υπόσχεσή της για σταδιακή κατάργηση των φόρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς ακινήτων η οποία αρχικά συλλέχθηκε από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με την απειλή της διακοπής για όσους δεν πληρώσουν. Οι αντίξοες συνθήκες τροφοδότησαν διαμαρτυρίες.


"Είχαμε πολλαπλές περιπτώσεις βίας στις Εφορίες από εξαγριωμένο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων φυσικών επιθέσεων, είχαμε πυροβολισμούς σε μία περίπτωση, και ένας επιτιθέμενος, ήρθε με τσεκούρι", δήλωσε ο Αλεξιάδης.


Δεν είναι θέμα θυμού, όσο είναι πραγματικότητας. Πάρα πολύ πίεση έχει πέσει στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Και τι υποτίθεται ότι πρέπει να τους πω;
Τα χρήματα για τα σεμινάρια, υποστήριξε, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν σε εκπαίδευση του προσωπικού για να προσφέρουν υπηρεσίες μηχανοργάνωσης (digital services) .


Οι ίδιοι οι εφοριακοί είχαν επίσης σημαντικές περικοπές αμοιβών και σχεδιάζουν να κατέβουν στην 24ωρη απεργία της ένωσης δημοσίων υπαλλήλων, την Τετάρτη.


Η Ελλάδα έχει επανειλημμένως αυξήσει τους φόρους και έχει περικόψει δαπάνες για να εξορκίσει την πτώχευση και να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις των επιθεωρητών του διεθνούς bailout, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία ηγούνται οι συντηρητικοί,  έχει υποσχεθεί να βγάλει την Ελλάδα από την εξαετή ύφεση και να αρχίσει να αυτοχρηματοδοτείται κι πάλι ανεξάρτητα στις αγορές ομολόγων, επιμένοντας ότι οι δημόσιες θυσίες του κόσμου έχουν διασώσει την οικονομία.



Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


Angry at austerity? Imagine you're a walrus
Associated Press, March 11, 2014



 Αρχείο Φορολογικών Κατορθωμάτων.



NEW YORK TIMES Το επιθετικό φοροκυνήγι στην Ελλάδα φέρνει πιο πολύ θυμό από λεφτά. 22 φορολογικοί νόμοι σε 2 χρόνια.




NEW YORK TIMES. EDITORIAL. “Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα”. Η κοινωνική ένταση και η άδικη φορολόγηση υπέρ των πλουσίων.



ΑΡΧΕΙΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.Παπακωνσταντινου 2011 "'Οποιος φοροδιαφεύγει & έχει βγάλει τα λεφτά του έξω, θα τον στέλνω φυλακή"




Cruising Association (UK) “Το τέλος πλόων καθυστερεί, διαπραγματευόμαστε”. Αθόρυβη αναβολή των τελών που μπήκαν αντί φόρου για τα σκάφη!




ASSOCIATED PRESS Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται.


TELEGRAPH.H ελληνική φοροδιαφυγή συμβολίζει την κουλτούρα οικονομικής ανεντιμότητας κυβερνησης & επιχειρησεων





Μύκονος.Δικαστικη έρευνα για 11 ξενοδόχους και Αυτοδιοίκηση για τεράστια φοροδιαφυγή & ψευδείς βεβαιώσεις.




ΧΑΟΣ.Ο ΄Ομιλος Δασκαλαντωνάκη χρωστά μισο δις & το Υπ.Οικ.δεν γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις έχει ο Όμιλος στην Ελλάδα!




ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2011.1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ,απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν 29 εκ.! Όλο το Στατιστικό Δελτίο.




ASSOCIATED PRESS Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται.




Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.




Δώσανε παράταση στην «εθελοντική συνεισφορά» των εφοπλιστών καθώς δεν «υπήρξε ανταπόκριση».16 εκ.φόρο οι εφοπλιστές, 57 εκ.οι ναυτικοί!




Εφοπλιστής έλαβε επιστροφή φόρου 5.752,49 ευρώ!




Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!




SPIEGEL.Απαίσιοι Πολίτες.Η ζωή του πλούσιου 1% στην Ελλάδα Ολοκληρο το αρθρο.



Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;





LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.



Το Ελληνικό ΟΧΙ στην Τρόικα. Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ!




The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/new-york-times_25.html 




GUARDIAN ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο για την φορολογικη ασυλια των εφοπλιστων! http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/guardian_15.html 




Andrew Hilton H ανωμαλη θεση των ελληνων εφοπλιστων να μην πληρωνουν φορους! 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/andrew-hilton-h.html




«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών



Διευκρινίσεις για την φορολόγηση των εφοπλιστών ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή




Δώστε λύση.Χρησιμοποιήστε το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο (0.40 ευρώ/λίτρο) για την κοινωνία, η' φορολογήστε το.




NEW YORK TIMES. Ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το πως η Ελλάδα χαρίζει τώρα στους τραπεζίτες ποσό ίσο με 4 φορές της πώλησης ΔΕΣΦΑ. Ο ρόλος Σάλλα.



Καταργήθηκε αθόρυβα ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης (πολυτελή ΙΧ,πισίνες,κότερα,αεροσκάφη)



Πολύ αθόρυβα και σεμνά η κυβέρνηση κατάργησε το φόρο «πολυτελούς διαβίωσης;» Μια ελάφρυνση που δεν διαφημίστηκε, όπως της έπρεπε



Ξαναφέρνουν τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης



Απάλλαξαν τελικά από το τέλος πολυτελούς διαβίωσης τα σκάφη αναψυχής.



2011.Οι εφοπλιστές με επιστολή στον Βενιζέλο απαιτούν εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.




Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!




Άρθρο του Bloomberg κάνει φύλλο και φτερό τον Βενιζέλο για την Λίστα Λανγκάρντ.




Telegraph Υπαρχει προβλημα με τους φορους των πλουσιων Ελληνων





LE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.





Αρθρο της Deutsche Welle σχετικα με την φοροαπαλλαγη των πλουσιων στην Ελλαδα.





Telegraph H ελληνική ελίτ παραμένει ατιμώρητη για φοροδιαφυγή





European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση Μειμαράκη





BILD/DerStandard.Αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι ¨Ελληνες,το SPD δεν συναινει σε νεο πακέτο.



Overseas Property Professional Magazine (UK) Οι νέοι φόροι ακινήτων στην Ελλάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της αγοράς



Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.




ECONOMIST.'Αλλες 3 λίστες για την Ελλάδα. Μια εποχής Καραμανλή, yachts στην Ολλανδία & ακίνητα στο Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.