Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ρόδος.Λίστα με 46 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους,κατατέθηκε στον εισαγγελέα

Λίστα με 46 ξενοδοχεία κατατέθηκε στον εισαγγελέα

Λίστα με 46 ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν πληρώσει το προσωπικό τους, βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου με σκοπό να επιληφθεί της υπόθεσης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε ήδη να έχει συνάντηση για το θέμα την επόμενη εβδομάδα, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου!

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη περιοχή μας, η πλειοψηφία των οποίων έχουν να λαβαίνουν ακόμη τους μισθούς του καλοκαιριού, και βέβαια ουδείς λόγος για τα επιδόματα και τα δώρα που δικαιούνται!

Παρά τις όποιες πιέσεις ασκούνταν το προηγούμενο διάστημα από το Σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, δεκάδες είναι οι επιχειρηματίες που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο προσωπικό τους.

Εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θανάση Σταμούλη παρέδωσαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνο Μπούτσικο λίστα στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά 46 ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου που ανήκουν σε 25 ξενοδόχους. Οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν μισθούς, επιδόματα αλλά και δώρα στους υπαλλήλους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού ήταν ακαριαία και ήδη έχει καλέσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου σε συνάντηση για το θέμα αυτό, την ερχόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει όπως οι ίδιοι τονίζουν- όλα τα περιθώρια υπομονής που διαθέτουν και δηλώνουν πως δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως υπάρχουν συνάδελφοι τους που τους οφείλονται οι μισθοί όλης της θερινής περιόδου, ενώ υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις με οφειλές μισθών από το 2011!
Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελικός λειτουργός είναι ενήμερος για την όλη κατάσταση που επικρατεί, η οποία και θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του την επόμενη εβδομάδα.

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=215819&catid=5&maincatid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.