Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι ρατσιστικές εκφράσεις της Παπακώστα στην Βουλή,ενόχλησαν το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων



Στις 6/12/2012,στην επιτροπή για την ρατσιστική βία και την ξενοφοβία της Βουλής και παρόντος κλιμακίου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με επικεφαλής τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Hugh Williamson,η Κατερίνα Παπακώστα της ΝΔ,κατάφερε να προκαλέσει την πιο δυσάρεστη εντύπωση.

Το κλιμάκιο του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,ενοχλήθηκε από την συνεχή χρήση του όρου "λαθρομετανάστες" απο την βουλευτή αλλα και από την τοποθέτηση της Παπακώστα ,ότι
αυτοί "εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα,σαν κατσαρίδες".

Η ενόχλησή τους ήταν μεγάλη και από το γεγονός,ότι η Παπακώστα είναι Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου...

Η Πρόεδρος Παπακώστα βέβαια είχε και καλά λόγια να πεί. Για την Ελληνική Αστυνομία,που την χαρακτήρισε ως την "πιο φιλική της Ευρώπης".

Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί για την Έκθεση του Παρατηρητηρίου σχετικά με την ξενοφοβική βία και την Αστυνομία αλλά ούτε είχε διαβάσει την πρόσφατη έκθεση της Eva Cosse,η οποία παρακολουθεί την Ελλάδα για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

HRW.Η Ελλάδα χρειάζεται προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» στην Αστυνομική Βία.
 http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/10/hrw.html

Η βουλευτής Κατριβάνου του Σύριζα,προσπάθησε παίρνοντας τον λόγο μετά, να μαζέψει ότι μαζευόταν και να αρθρώσει έναν λόγο,χωρίς ρατσιστικές εξάρσεις.

Βέβαια δεν παρέλειψε να τονίσει στην Παπακώστα την ενόχληση του κλιμακίου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,για τις εκφράσεις και την φρασεολογία της.

Και αυτό το κράτησε μανιάτικο η βουλευτής της ΝΔ και καθώς δεν απάντησε στην βουλή,απάντησε το ίδιο βράδυ,στο...twitter.



Η Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στεγνά την Ελλάδα στην Human Rights Watch των ΗΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.