Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

FINANCIAL TIMES.Ο Πίνακας απο το Eurogroup που διέρρευσε & το Εμπιστευτικό 10σελιδο Memo της Τρόικας.




New Greek bailout: the leaked chart









ΕΔΩ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΕ PDF
http://blogs.r.ftdata.co.uk/brusselsblog/files/2012/11/greece.pdf


Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης επιμένουν ότι η τελευταία συμφωνία για την Ελλάδα,δεν περιλαμβάνει κανένα κούρεμα  χρέους. Ωστόσο, οι Financial Times, το αμφισβητούν τώρα αυτό, λέγοντας ότι υπάρχει έγγραφο που δείχνει οτι οι ευρωπαικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να αποδεχθούν ζημιές,μέσα από τα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας.

Οι FT εξηγούν ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα μειώσουν μόνο τα επίπεδα του χρέους στην Ελλάδα σε 126,6% τοις εκατό του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και όχι στο 124% που ανακοινώθηκε από τους ηγέτες της ευρωζώνης και την Κ.Λανγκάρντ. Επίσης,το έλλειμμα,θα πρέπει να αντιμετωπιστεί,όταν η Ελλάδα θα έχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα.

Τυχόν περαιτέρω περικοπές, σχεδόν σίγουρα θα αναγκάσουν σε απώλειες τους πιστωτές.

Σκοπός της Γερμανίας είναι,αυτό να μην συμβεί πριν από το 2014,μετά δηλαδή απο τις γερμανικές εκλογές.

Σύμφωνα με τους FT, η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, το οποίο θα ανέλθει σε 2,7 ποσοστιαίες μονάδες, θα ωθηθεί προς τα πίσω μέχρι να φτάσει η Ελλάδα σε πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Ωστόσο, ο στόχος του 2022 πιθανόν να χαθει,ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη σειρά εγγράφων,όπως αυτό που δημοσίευσε.


Πάντως, σύμφωνα με το έγγραφο του Eurogroup, που διέρρευσε στην εφημερίδα, το περιβόητο πρόγραμμα διάσωσης δεν βγαίνει, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή και ένα νέο κούρεμα, είναι πρό των πυλών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble είπε την Τρίτη ότι το Eurogroup απέρριψε ομόφωνα ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Εξαιτίας νομικών προβλημάτων "όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό", εξήγησε.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι οτι ο Γερμανός υπουργός ήταν μάλλον απομονωμένος,σχετικά με το θέμα
, ανέφεραν οι FT.

Το πλήρες άρθρο από τους Financial Times:

http://blogs.ft.com/brusselsblog/2012/11/new-greek-bailout-the-leaked-chart/?Authorised=false#axzz2DZxyh6Bz


Να θυμίσουμε εδώ ότι στις 23 Οκτωβρίου 2012, στην εκπομπή Markets Hub του Wall Street Journal,την οποία είχε αναρτήσει το LEFTeria-news, ο δημοσιογράφος Charles Forelle έδινε ολόκληρη λίστα με "αρπακτικά" Funds που αγοράζαν ελληνικά ομόλογα με 20 σέντς το δολάριο καθώς ήταν - και είναι - σίγουροι για ένα νέο ελληνικό PSI.



'Αλλο ένα έγγραφο που διέρρευσε στους FINANCIAL TIMES.

Οι FT,μέσω του Peter Spiegel, Υπεύθυνου του Γραφείου της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, είχαν ήδη "προπαγανδίσει" την επιτυχία τους στο twitter:
 Peter Spiegel Brussels Bureau Chief, Financial Times @SpiegelPeter
We just posted the leaked chart we got our hands on showing new #Greek deal only lowers debt/GDP to 126.6% by 2020


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η έγκυρη εφημερίδα,αποκτά εμπιστευτικό υλικό από την ΕΕ η΄και το ΔΝΤ.

Τον Φεβρουάριο του 2011 η εφημερίδα δημοσίευσε ένα εμπιστευτικό memo 10 σελίδων,που προειδοποιούσε τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ότι οι ελληνικές διασώσεις θα μπορούσαν εν τέλει να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία.

Το έγγραφο ήταν μια προκαταρκτική ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα, με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου και γράφτηκε από τους αναλυτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ.

Η ανάλυση προειδοποιεί ότι τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η Ελλάδα, όπως περικοπές μισθών και κόστους, θα οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα χρέους, σε σημείο που η οικονομία δεν θα μπορεσει ποτέ να ανακάμψει. Τα υψηλότερα επίπεδα του χρέους θα μπορούσαν να κάνουν την χώρα να χρειάζεται συνεχώς κεφάλαια διάσωσης στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Greece: Preliminary Debt Sustainability Analysis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.