Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ. Το προσχέδιο πολυνομοσχεδίου. Οι απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων πέρασαν ως «προαπαιτούμενα». Ποιός κερδίζει από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών




Μέσα από τον οδοστρωτήρα του πολυνομοσχεδίου, πέρα από την ισοπέδωση των εργασιακών, διαβάζουμε και τα άρθρα για τον Τουρισμό. Είναι σαφώς γραμμένα από το χέρι των μεγαλοξενοδόχων και των μεγάλων tour operators.




 Βέβαια, δέν είναι το πρώτο καταστροφικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απο την Βουλή ως κατεπείγον και με την γνωστή διαδικασία.









Ήδη ο HATTA, ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων , δηλώνει αντίθετος με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τον τουρισμό.

Αναρτούμε ορισμένα μόνο άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ειδικά για τον Τουρισμό. 


Ολόκληρο το περοσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, καθώς το τελικό κείμενο θα είναι διαθέσιμο από τις επόμενες ημέρες, μπορείτε να το βρείτε πατώντας ΕΔΩ.


Τα θέματα για τον Τουρισμό ξεκινούν μετά την σελίδα 61.








 Η νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών


Βέβαια το πρώτο και κύριο αίτημα των μεγαλοξενοδόχων αλλά και γενικά του ΣΕΒ, ήταν η ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εργιδοτικών εισφορών, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια. Και από ότι διαβάζουμε, το κενό θα καλυφθεί από την φορολογία!

Τώρα για το ποιος κερδίζει από την συνεχή ελάφρυνση εισφορών στα πεθαμένα ταμεία, διαβάζουμε από την Ημερησία, 19 Μαρτίου

1.Στο 39,9% διαμορφώνονται από την 1η Ιουλίου οι βασικές εισφορές που θα επιβαρύνουν τους μισθούς μετά τη συμφωνία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με την τρόικα.

2.Με δεδομένη τη μείωση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα που είχε γίνει από την 1η Δεκεμβρίου του 2013, οι εργοδοτικές εισφορές θα έχουν «ελαφρυνθεί» κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και οι εισφορές των εργαζομένων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή, συνολικά, η μείωση θα φτάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες (από 44,9% σε 39,9%).

3.Η νέα μείωση αφορά τις συνεισπραττόμενες από το ΙΚΑ εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να «κόβεται» το «έξτρα» οικογενειακό επίδομα που χορηγούσε ο Οργανισμός και να δυσχεραίνεται η καταβολή του επιδόματος μητρότητας.

4.Ωστόσο θα έχει άμεσα οφέλη: Για μισθό 1.500 ευρώ ο εργοδότης θα έχει κέρδος 43,5 ευρώ τον μήνα και ο εργαζόμενος 15 ευρώ μετά την κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ».


 Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα αλλαγών στον Τουρισμό, που φέρνει το πολυνομοσχέδιο



Καταργούνται περιορισμοί (χιλιομετρικές αποστάσεις, δυναμικότητα κλινών κ.ά.) για ίδρυση ξενοδοχείων, κέντρων αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, κέντρων θαλασσοθεραπείας, συνεδριακών κέντρων, χιονοδρομικών κέντρων.


Καταργείται η έγκριση καταλληλότητας του ΕΟΤ για το οικόπεδο ή γήπεδο τουριστικής εγκατάστασης.


Αίρονται περιορισμοί ως προς την εκμίσθωση επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης.


Εξομοιώνονται παλαιοί και νέοι επαγγελματίες ως προς τη δυνατότητα απόκτησης τουριστικών λεωφορείων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων.


Καταργείται η υποχρέωση γνωστοποίησης, θεώρησης και έγκρισης τιμών από τις τουριστικές επιχειρήσεις προς τον ΕΟΤ και το ΞΕΕ..


Αίρεται ο περιορισμός ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής σε αλιευτικούς λιμένες ή καταφύγια, εφόσον σε απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων λειτουργεί τουριστικός λιμένας σκαφών αναψυχής.


Εξισώνονται όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις, παλιές και νέες, ως προς τις προϋποθέσεις διάθεσης υγρών αποβλήτων. Για την ομαλή μετάβαση των υφιστάμενων επιχειρήσεων στο νέο καθεστώς παρέχεται μεταβατική περίοδος 18 μηνών.


Επεκτείνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων να παρέχουν όσες υπηρεσίες παρέχουν τα τουριστικά γραφεία με φυσική παρουσία.


Εξομοιώνονται παλιές και νέες εγκαταστάσεις ως προς τους όρους δόμησης που εφαρμόζονται σε περίπτωση επέκτασης.




LEFTeria-news




ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ



VIDEO.THE REAL NEWS (USA).Ο Προυπολογισμός & το πολυνομοσχέδιο είναι καταστροφικά,στόχος τα συνδικάτα και ιδιωτικοποιήσεις.




EΡΕΥΝΑ.Ακροδεξιά και Τουρισμός στην Ελλάδα. Τι δηλώνουν τουρίστες και επισκέπτες, τι προβάλλεται στον Ξένο Τύπο.




Η περιβόητη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ συντάχθηκε από τον ΙΟΒΕ του ΣΕΒ & 5 Έλληνες δικηγόρους και συμβούλους!



Αποδιέλυσαν και τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες, λιγότερη ποιότητα, στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.






ΕΓΓΡΑΦΟ.Μέσα στον Αύγουστο χάρισαν 20 εκ ευρώ εισφορές σε επιλεγμένους ξενοδόχους της Ρόδου. Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου στον Καλαφάτη, που μιλάει για σκάνδαλο.




ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. O Τουρισμός ανεβαίνει στην Ελλάδα, αλλά χωρίς τους Έλληνες - Περίπου μισό εκατ.τουριστικές επιχειρήσεις φοροδιέφυγαν το 2012.



Υπουργός Κεφαλογιάννη για τα έσοδα από τουρισμό : «Συστηματικά αποφεύγω να μιλάω χρησιμοποιώντας αριθμούς και ποσοτικούς στόχους»


Σαντορίνη.Ο αγώνας των κατοίκων με επιστολές και κινητοποιήσεις για να μην δωθει το Νοσοκομείο σε ιδιώτες. Εκβιάζει ο Άδωνις.



Ερέτρια.Προιστάμενος χτύπησε καθαρίστρια ξενοδοχείου ενώ αλλού είχαμε λιποθυμία εργαζόμενης. Βροχή οι καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας στα ελληνικά ξενοδοχεία



Σε υπερδιπλάσια τιμή πούλησε η Εκκλησία οικόπεδα της δίπλα στον Αστέρα, χωρίς κτίσματα και παραλία. Εκτιμάται ότι ο Αστέρας πωλήθηκε στο ¼ της αξίας του.




Ποιος κερδίζει από τον τουρισμό;



Ενώ κατέρρεαν τα νοσοκομεία, επιδοτούσαν τα ξενοδοχεία!



Ρόδος.Λίστα με 46 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους,κατατέθηκε στον εισαγγελέα



Μύκονος.Δικαστικη έρευνα για 11 ξενοδόχους και Αυτοδιοίκηση για τεράστια φοροδιαφυγή & ψευδείς βεβαιώσεις.



Πόρτο Καρράς.Κερδοφόρο αλλα με απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες & απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς!





ΧΑΟΣ.Ο ΄Ομιλος Δασκαλαντωνάκη χρωστά μισο δις & το Υπ.Οικ.δεν γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις έχει ο Όμιλος στην Ελλάδα!



ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2011.1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ,απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν 29 εκ.! Όλο το Στατιστικό Δελτίο.


Οι τουρίστες ανησυχούν για την Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό.



BBC. Οι τουρίστες που κρατήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία,ως παράνομοι μετανάστες




New Zealand Herald.Νεοζηλανδός δηλώνει ότι απήχθη & έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από την ελληνική αστυνομία.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/11/new-zealand-herald.html




BBC.Συγκλονιστικές ιστορίες της χρεοκωπημένης Αθήνας,πίσω απο τον τουρισμό




Δημοσιεύθηκαν σε Βρετανική ιστοσελίδα οι καταθέσεις των δυο τουριστών-μαρτύρων δικαστικής υπόθεσης, που κατηγορούν την ΕΛΑΣ για κακοποίηση.



BBC VIDEO. Η ΕΛΑΣ κατηγορείται οτι χτύπησε τουρίστα, μάρτυρα σε θανάσιμο τραυματισμό στην Ζάκυνθο, για να αλλάξει κατάθεση


 

Νέα Στοιχεία. Βρετανικός Τύπος, Αστυνομία, Ιατροδικαστής, επιτίθενται στην ΕΛΑΣ για την υπόθεση Hiles & κακοποίηση τουριστών-μαρτύρων.




New York Times.Ελλάδα:Ταξιδιωτική Οδηγία.Αύξηση βίαιων επιθέσεων κατά μεταναστών & επισκεπτών,κυρίως από μέλη/υποστηρικτές Χρυσής Αυγής




ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ.Το πλήρες και ακριβές κείμενο της οδηγίας ασφαλείας για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα



«Αίμα και Ανθρωπισμός» Άρθρο Βρετανού πρ.καθηγητή Πανεπιστημίου που ζεί μόνιμα στην Σάμο. Κατηγορεί την Πολιτεία για «Αδυναμία και Συνενοχή» απέναντι στην Χρυσή Αυγή.



Ο "Ξένιος Ζεύς", θεατρική παράσταση σε διεθνή Φεστιβάλ.΄Αλλη μια "διαφήμιση" της χώρας, προσφορά Δένδια.




ReINFORM.nl (Netherlands). Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (μια ιδιόμορφη χούντα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.